Ga naar inhoud

WA-verzekering voor uw bedrijfsauto

Elke auto met een Nederlands kenteken moet minimaal WA (Wettelijke aansprakelijkheid) verzekerd zijn, dus ook uw bedrijfsauto, bestelwagen of vrachtwagen. De WA-bedrijfsautoverzekering van Univé vergoedt de schade die u veroorzaakt aan andere personen en aan goederen. Verzekert u uw bedrijfsauto WA, dan krijgt u geen vergoeding bij schade aan uzelf en aan uw eigen bedrijfsauto. Er geldt geen eigen risico.

Welke auto wilt u verzekeren?

  • Dag en nacht hulp bij schade
  • Tot 80% no-claimkorting
  • Vervangend vervoer bij schade

Wat dekt de WA-bedrijfsautoverzekering van Univé?

In het kort: de WA-verzekering voor uw zakelijke auto vergoedt de schade die u veroorzaakt aan andere personen en aan goederen. Schade aan uzelf en aan uw eigen auto is niet verzekerd.

Dit wordt gedekt met de WA-bedrijfsautoverzekering

  • Schade die u met uw bedrijfswagen aan anderen toebrengt.
  • Schade met uw bedrijfswagen aan bedrijfsgebouwen die u in gebruik heeft.
  • Schade door op uw bedrijfswagen opgebouwd materieel.

Bereken uw premie

Dit wordt niet gedekt met de WA-bedrijfsautoverzekering

  • Geen vergoeding voor schade door brand, storm, diefstal en ruitschade.
  • Geen vergoeding voor schade na aanrijding met loslopende dieren.
  • Geen vergoeding voor schade aan uw eigen auto, bijvoorbeeld na een aanrijding.

Vergelijk de WA-bedrijfsautoverzekering met WA Beperkt Casco. Met deze WA+ bedrijfsautoverzekering bent u ook verzekerd voor sommige soorten schade aan uw eigen auto, zoals ruitschade en schade bij diefstal.

Ontdek WA Beperkt Casco

Alles over de WA-bedrijfsautoverzekering

Profiteer van maximaal 10% pakketkorting op uw schadeverzekeringen

Heeft u nog meer schadeverzekeringen bij Univé lopen? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Uw voordeel kan oplopen tot maar liefst 10% korting.

Kan ik mijn bedrijfsauto verzekeren als zzp’er?

Ja, de bedrijfsautoverzekering van Univé is ook zeer geschikt voor zzp’ers. Bijv. als u als cateraar een eigen bedrijf heeft en uw bestelauto wilt verzekeren. Of wanneer u als zelfstandig ondernemer in de bouw goed verzekerd in uw bedrijfsbus wilt rijden.

Hoeveel schadevrije jaren heb ik opgebouwd?

Wanneer u schadevrij rijdt met uw bedrijfsauto, stijgt u per jaar 1 trede op de bonus/malusladder. Deze trede is gekoppeld aan het aantal schadevrije jaren. Op uw polisblad en in Mijn Univé Zakelijk ziet u hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd met uw bedrijfsautoverzekering.

ZZP Bouwpakket voor professionals in de bouw

Bent u zzp’er in de bouw? Verzeker dan al uw zakelijke risico’s in 1 verzekeringspakket. In slechts een paar klikken is uw zaak gewoon goed verzekerd. U heeft de keuze uit: goed, beter en best. En u profiteert direct van 5% pakketkorting.

Aanvullende verzekering voor uw bedrijfsauto

U kunt de bedrijfswagenverzekering WA uitbreiden met de volgende dekkingen.

Inzittenden

U en de inzittenden van uw bedrijfsauto zijn goed verzekerd. Ook als er geen aansprakelijke partij is.

Inzittendenverzekering

Rechtshulp verkeer

Deskundige juridische hulp bij een conflict over uw bestelauto of vrachtwagen.

Rechtshulp verkeer

Pechhulp

Voor bestelauto’s kunt u naast Pechhulp binnenland ook Pechhulp buitenland afsluiten. Voor vrachtwagens is het niet mogelijk om Pechhulp af te sluiten.

Pechhulp

Voorwaarden van onze WA-bedrijfsautoverzekering

Verzekeringskaart WA bedrijfsautoverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de WA bedrijfsautoverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over de WA-bedrijfsautoverzekering.

Ja. De bedrijfsautoverzekering geldt ook als u de auto privé gebruikt. De auto moet dan wel via de bedrijfsautoverzekering zijn verzekerd op naam van het bedrijf.

Ja. Als eigenaar mag u natuurlijk zelf weten wie u de bedrijfsauto laat besturen. Heeft u een WA-bedrijfsautoverzekering? Dan is de schade die hij of zij veroorzaakt aan een andere auto verzekerd. Is uw bedrijfsauto All Risk verzekerd, dan wordt ook de schade aan uw auto vergoed.
Rijdt er structureel iemand anders in uw auto, dan moet u dit aan Univé doorgeven. Let op: Als die ander een schade veroorzaakt, kan dit wel nadelige gevolgen hebben voor de no-claimkorting die u heeft opgebouwd. 

Met casco wordt bedoeld de dekking voor schade aan uw eigen (bedrijfs)auto. WA (wettelijke aansprakelijkheid) betreft de dekking voor schade aan auto('s) en spullen van anderen. Lees meer over de bedrijfsautoverzekering.

Met de WA+ (Beperkt casco) en All Risk (Volledig casco) bedrijfsautoverzekering bent u verzekerd voor ruitschade. Wordt bij ruitschade de ruit vervangen door een geselecteerd herstelbedrijf, dan geldt een eigen risico van € 100,-. Bij vervanging door een ander bedrijf geldt het reguliere eigen risico. Als u alleen een WA-dekking heeft, bent u niet verzekerd voor ruitschade. Lees meer informatie in onze voorwaarden of kijk op de pagina over schade aan uw bestelauto.

​Heeft u een All Risk (Volledig casco)-bedrijfsautoverzekering, dan krijgt u uw schade vergoed. Omdat u claimt, kost dit u wel een gedeelte van uw no-claimkorting, tenzij het verhaald kan worden op het Waarborgfonds Motorrijtuigen. Ook als u uw bedrijfsauto alleen WA heeft verzekerd, kunt u een beroep doen op het Waarborgfonds Motorrijtuigen. Op schadezonderdader.nl kunt u zien of u een claim kunt indienen bij het Waarborgfonds om de schade te vergoeden. Meer informatie hierover leest u op ons blog.

Alle veelgestelde vragen

Bekijk ook

Verzekeringen bij de WA-bedrijfsautoverzekering

Verzekeringen die voor u ook interessant kunnen zijn.

Eigen vervoerverzekering

Verzekert uw bedrijfsgoederen en gereedschappen tegen schade en diefstal uit uw voertuig.

Eigen vervoerverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven

Dekt aansprakelijkheid als uw bedrijfsactiviteiten schade veroorzaken aan anderen tot € 2.500.000.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Aanhangwagenverzekering

Verzeker als mkb'er uw zakelijke aanhangwagen voor een lage premie.

Aanhangwagenverzekering

Kies voor de WA-bedrijfsautoverzekering van Univé