Ga naar inhoud

WA bedrijfsautoverzekering

Elke auto met een Nederlands kenteken moet minimaal WA verzekerd zijn, dit is wettelijk verplicht. Ook uw bedrijfsauto, bestelwagen of vrachtwagen. De WA-bedrijfsautoverzekering vergoedt de schade die u veroorzaakt aan andere personen en spullen.

Voor bedrijfsauto's van 9 jaar en ouder.

Welke bestelauto of vrachtwagen wilt u verzekeren?

  • Dag en nacht hulp bij schade
  • Tot 80% no-claimkorting
  • Vervangend vervoer bij schade

Wat is verzekerd met de WA bedrijfsautoverzekering?

De WA verzekering dekt schade aan anderen en spullen. Schade aan uw eigen bedrijfsauto wordt niet vergoed.

Aanvullende dekkingen voor uw bedrijfsauto

U kunt de bedrijfswagenverzekering WA uitbreiden met de volgende dekkingen.

Voorwaarden en verzekeringskaart

Bekijk alle documenten van onze bedrijfsautoverzekering.

Heeft u al een bedrijfsautoverzekering bij Univé? Uw dekking en polisvoorwaarden vindt u in Mijn Univé Zakelijk onder het tabblad ‘Verzekeringen’.

WA? Of toch een WA+ of een All Risk bedrijfsautoverzekering?

Twijfelt u over de WA bedrijfsautoverzekering? Vergelijk hieronder de verschillende dekkingen en bekijk wat het beste bij u en uw zakelijke auto past. 

Goed om te weten

Met meerdere schadeverzekeringen bij Univé profiteert u automatisch van pakketkorting. Uw voordeel kan oplopen tot wel 10%. 

De bedrijfsautoverzekering van Univé is ook zeer geschikt voor zzp’ers. U bent bijvoorbeeld cateraar en u wilt uw bestelauto verzekeren. Of als zelfstandig ondernemer in de bouw heeft u behoefte aan een goed verzekerde bedrijfsbus.

Schadevrije jaren bouwt u op door schadevrij te rijden. Heeft u weer een jaar schadevrij gereden dan stijgt u een trede op de malusladder. Een trede op de ladder staat gelijk aan uw opgebouwde schadevrije jaren. Uw aantal schadevrije jaren kunt u inzien via Mijn Univé Zakelijk.

Bent u zzp’er in de bouw? Verzeker dan al uw zakelijke risico’s in één verzekeringspakket. In slechts een paar klikken is uw zaak gewoon goed verzekerd. U heeft de keuze uit: Goed, Beter en Best. En u profiteert tot 5% pakketkorting.

Pech onderweg? De hulpdienst staat dag en nacht klaar om uw bedrijfsauto te repareren. Lukt het onze dienst niet u weer op weg te helpen? Dan vergoeden wij uiteraard vervangend vervoer naar uw bestemming.

Raakt u met uw bedrijfsauto betrokken bij een juridisch conflict? Met Rechtshulp kunnen u en uw passagiers rekenen op juridische bijstand. Ook wanneer iemand anders uw auto bestuurde heeft u hier recht op.

U heeft standaard een eigen risico van € 250,-. Het is ook mogelijk te kiezen voor een hoger eigen risico, bijvoorbeeld van € 500,- of € 1.000,-. Wordt ruitschade hersteld door een geselecteerd herstelbedrijf dan is het eigen risico lager. Bij een bedrijfsauto vervalt het eigen risico als de bedrijfsauto is voorzien van een alarmsysteem.

Voor leden van organisaties waarmee wij afspraken hebben, hebben we een collectiviteitskorting. Ben u aangesloten bij één van deze organisaties? Dan heeft u ook recht op de korting.

Verzekeringen bij de WA-bedrijfsautoverzekering

Verzekeringen die voor u ook interessant kunnen zijn.

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over de WA-bedrijfsautoverzekering.

Kies voor de WA-bedrijfsautoverzekering van Univé