Ga naar inhoud

WA-bedrijfsautoverzekering

In Nederland ben je verplicht om je bedrijfsauto minimaal met WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) te verzekeren. De WA-bedrijfsautoverzekering vergoedt schade die je veroorzaakt aan voertuigen en spullen van anderen. De WA-bedrijfsautoverzekering is vooral geschikt voor bedrijfsauto's van 9 jaar en ouder. 

Bereken in 2 minuten de premie voor je bedrijfsauto

  • Wisselende bestuurders verzekerd
  • Tot 80% no-claim korting
  • Geschikt voor zzp'ers en mkb'ers

Wat is verzekerd met de WA-bedrijfsautoverzekering?

Met de Univé WA-bedrijfsautoverzekering ben je verzekerd voor schade aan andere die jij veroorzaakt. Houd er rekening mee dat schade aan jouw eigen bestelauto of vrachtwagen niet wordt vergoed met deze WA-verzekering. Schade aan je eigen voertuig ook verzekerd? Dat kan met de All Risk bedrijfsautoverzekering.

Aanvullende dekkingen voor je bedrijfsauto

Extra goed verzekerd zijn? Je kunt de WA-bedrijfsautoverzekering eenvoudig uitbreiden met een aantal andere aanvullende verzekeringen.

Vragen over de WA-bedrijfsautoverzekering?

Voorwaarden, documenten en verzekeringskaart

Goed om te weten over de WA-bedrijfsautoverzekering

Als je meerdere schade verzekeringen hebt bij Univé, krijg je automatisch pakketkorting. Hoe meer verzekeringen je hebt, hoe hoger de korting. Deze kan oplopen tot wel 10% korting

Ieder jaar dat je zonder schade rijdt met je bedrijfsauto, zal je één trede stijgen op de bonus-malusladder. Deze trede is verbonden aan het aantal schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe hoger de no-claimkorting is. Benieuwd naar het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd met je bedrijfsauto? Dit kun je zien in Mijn Univé Zakelijk of op je polisblad. 

Pech onderweg? Onze hulpdienst staat dag en nacht klaar om je te helpen. Lukt het onze pechhulp niet om je bedrijfauto ter plekke te repareren? Dan vergoeden wij vervangend vervoer. Sluit pechhulp eenvoudig af bij je WA-bedrijfsautoverzekering. 

Raak je met je bedrijfsauto betrokken bij een juridisch conflict? Met Rechtshulp kunnen jij en je passagiers rekenen op juridische bijstand. Ook als iemand anders jouw auto bestuurde, heb je hier recht op. Rechtshulp verkeer sluit je eenvoudig af bij je WA-bedrijfsautoverzekering.

Je hebt standaard een eigen risico van € 250,-. Je kunt er ook voor kiezen om een hoger eigen risico te nemen, bijvoorbeeld € 500,- of € 1.000,-. Als ruitschade wordt hersteld door een geselecteerd herstelbedrijf, is het eigen risico lager. Voor bedrijfsauto's vervalt het eigen risico als de auto is uitgerust met een alarmsysteem.

Als lid van organisaties waarmee wij afspraken hebben, profiteer je van een collectiviteitskorting. Ben je aangesloten bij een van deze organisaties? Dan heb je ook recht op deze korting.

WA? Of toch een WA+ of een All Risk bedrijfsautoverzekering?

Twijfel je of de WA-bedrijfsautoverzekering voldoende is voor jouw bedrijfsauto? Of wil je graag schade aan je eigen voertuig ook verzekerd? Vergelijk hieronder de verschillende verzekeringen en ontdek welke het beste bij je past.

Veelgestelde vragen over de WA-bedrijfsautoverzekering

Interessante verzekeringen bij de WA bedrijfsautoverzekering

Daarom kiezen meer dan 85.000 ondernemers voor onze bedrijfsautoverzekering

Wat doen bij schade aan je bedrijfsauto?

Kies voor de WA-bedrijfsautoverzekering van Univé

Zo ben je altijd verzekerd bij schade aan anderen. 

Bereken je premie

Of sluit direct af