Ga naar inhoud

Vrachtwagenverzekering

Wat kost een vrachtwagenverzekering?

De kosten van je vrachtwagenverzekering zijn afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan het type vrachtwagen en het aantal schadevrije jaren. Welke factoren invloed hebben op de kosten voor je vrachtwagenverzekering, lees je hier.  

Verzekering voor je vrachtwagenverzekering 

Je hebt de keuze uit drie vrachtwagenverzekeringen: WA, WA+ en All Risk. In Nederland ben je verplicht om je vrachtwagen minimaal WA te verzekeren. Zo ben je verzekerd voor schade die je veroorzaakt aan voertuigen en spullen van anderen. Dit is de voordeligste verzekering, maar deze biedt ook de minste dekking. Bij schade aan je eigen voertuig zul je zelf moeten betalen.  

Met WA+ ben je ook verzekerd voor een aantal schades aan je eigen voertuig. Bijvoorbeeld schade door diefstal of brand, of ruitschade. Met de All Risk verzekering ben je verzekerd voor vrijwel alle schade aan je eigen vrachtwagen, zelfs als je deze schade zelf veroorzaakt hebt. Dit is de duurste dekking, maar deze biedt ook de meeste zekerheid.  

Eigen risico  

Standaard heb je een eigen risico van € 250 per schadeclaim. Je kunt er ook voor kiezen om het eigen risico te verhogen naar € 500 of € 1.000 in ruil voor een lagere premie. Houd er wel rekening mee dat je bij schade dan zelf voor deze kosten komt te staan.  

Schadevrije jaren  

Hoe meer schadevrije jaren, hoe meer korting je krijgt op de kosten van je vrachtwagenverzekering. Dit wordt ook wel de no-claimkorting genoemd. Heb je 0 schadevrije jaren, dan begint de no-claimkorting bij Univé op 50% (trede 6).  

Als je een jaar geen schade claimt, stijg je 1 trede op de ladder. Heb je schade gereden met je vrachtwagen en dien je een schadeclaim in, dan daal je 5 treden op de bonus-malusladder. Rijd je langer dan 9 jaar zonder schade te claimen? Dan krijg je maximaal 80% no-claimkorting. 

Aanvullende dekkingen vrachtwagenverzekering 

Aanvullende dekkingen tellen ook mee voor de kosten van je verzekering. Hiermee ben je in meer situaties verzekerd, maar betaal je ook iets meer. Zo zijn je eigen spullen en materialen die je vervoert niet standaard meeverzekerd. Wil je je eigen spullen in je vrachtwagen vervoert ook verzekeren tegen schade en diefstal? Dan kan met de Eigen vervoerverzekering van Univé. Daarnaast kun je aanvullend een Inzittendenverzekering of Rechtshulp verkeer afsluiten.  

Pakketkorting bij Univé 

Heb je meer schadeverzekeringen bij Univé? Dan ontvang je automatisch pakketkorting. Hoe meer schadeverzekeringen je hebt, hoe hoger de korting. Deze korting kan oplopen tot maximaal 10%. Met het Ondernemerspakket verzeker je je in één keer voor meerdere zakelijke verzekeringen.  

Bereken de premie van je vrachtwagenverzekering 

De kosten voor je vrachtwagenverzekering zijn dus afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn ze afhankelijk van de gekozen basisverzekering en eventueel aanvullende dekkingen. Benieuwd hoe hoog deze voor jou zijn? Bereken direct hoeveel premie je gaat betalen voor je vrachtwagenverzekering.  Let op: bij Univé valt de vrachtwagen onder de bedrijfsautoverzekering.

Premie berekenen