Ga naar inhoud

Meerdere bedrijfsauto's verzekeren

Heb je meerdere bedrijfsauto’s? Dan kun je via Univé je wagenpark verzekeren. Misschien heb je 3 personenauto’s van de zaak. Of meerdere vrachtwagens en bestelauto’s. Omdat geen wagenpark hetzelfde is, is het verzekeren van meerdere bedrijfsauto’s een kwestie van maatwerk.  Wat de beste bedrijfsautoverzekering is, is afhankelijk van jouw situatie en wensen. Op deze pagina lees je meer over het verzekeren van meerdere bedrijfsauto’s.  

Verschillende soorten bedrijfsauto’s verzekeren 

Wanneer je meerdere bedrijfsauto’s wilt verzekeren, heeft waarschijnlijk niet elk voertuig dezelfde verzekering nodig. Dit is namelijk afhankelijk van het type, de aankoopprijs en de leeftijd van het voertuig. Wat de beste bedrijfsautoverzekering voor jouw bedrijf is, hangt af van jouw situatie. Je hebt hierbij de keuze uit de volgende autoverzekeringen: 

  • WA-bedrijfsautoverzekering: In Nederland ben je verplicht om je bedrijfsauto minimaal WA te verzekeren. De WA-bedrijfsautoverzekering vergoedt schade die je met je eigen auto veroorzaakt aan voertuigen en spullen van anderen.  

  • WA+ bedrijfsautoverzekering: Met de WA+ bedrijfsautoverzekering ben je niet alleen verzekerd voor schade aan anderen, maar ook voor een aantal schades aan je eigen bedrijfsauto. Denk aan schade door diefstal, brand of ruitschade.  

  • All Risk-bedrijfsautoverzekering: De All Risk-bedrijfsautoverzekering heeft de meest uitgebreide dekking voor jouw bedrijfsauto of vrachtwagen. Naast de schade aan anderen ben je hiermee verzekerd voor schade aan je eigen voertuig. Zelf als deze je eigen schuld is.  

Schadevrije jaren bij meerdere bedrijfsauto’s 

Ieder jaar dat je geen schade rijdt met je bedrijfsauto, bouw je een schadevrij jaar op. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger je no-claimkorting. De schadevrije jaren die je met een bedrijfsauto opbouwt, gelden niet automatisch voor andere bedrijfsauto’s. Deze zijn namelijk voertuiggebonden. Heb je een tweede bedrijfsauto aangeschaft, dan begint het aantal schadevrije jaren voor dit voertuig op 0. Schades die vallen onder de WA+ bedrijfsautoverzekering en verhaalbare schade veroorzaakt door een ander heeft geen invloed op je schadevrije jaren. 

Aanvullende dekkingen voor je bedrijfsauto’s 

Wil je jouw bedrijfsauto’s extra verzekeren? Dan hebben wij ook nog een aantal aanvullende dekkingen die je bij de WA-, WA+ of All Risk bedrijfsautoverzekering af kunt sluiten: 

  • Inzittendenverzekering: De inzittendenverzekering biedt dekking als jij of een andere inzittende door een ongeluk met de verzekerde bedrijfsauto gewond raakt, overlijdt of schade aan spullen krijgt.  

  • Rechtshulp verkeer: Met Rechtshulp verkeer ben je verzekerd van juridische hulp bij een ongeluk, de aankoop, het onderhoud of het verzekeren van je bedrijfsauto’s.  

  • Pechhulp: Heb je pech met je bedrijfsauto? Met Pechhulp ben je verzekerd van vakkundige hulp om je snel weer op weg te helpen. Deze aanvullende dekking is helaas niet af te sluiten voor vrachtwagens.  

  • Nieuwwaarderegeling:  Heb je een volledig nieuwe bedrijfsauto aangeschaft? Met de Nieuwwaarderegeling kun je je bedrijfsauto 1 jaar tegen de nieuwwaarde verzekeren. Bij total loss of diefstal wordt de nieuwwaarde van je auto vergoed. Deze aanvullende dekking is alleen af te sluiten bij een All Risk bedrijfsautoverzekering.  

Eigen vervoerverzekering voor meerdere bedrijfsauto’s 

Met de Eigen vervoersverzekering bescherm je ook je bedrijfsgoederen en gereedschappen tegen schade en diefstal uit je voertuig. Je kunt de Eigen vervoerverzekering afsluiten voor alle bedrijfsvoertuigen. Alle voertuigen zijn dan verzekerd op één polis. 

Wagenpark verzekeren bij Univé 

Heb je meerdere bedrijfsauto’s in je wagenpark die je wil verzekeren? Dan kun je bij Univé je wagenpark verzekeren. Het verzekeren van een volledig wagenpark vereist wat maatwerk. Daarom nodigen we je graag uit voor een adviesgesprek in een van onze Univé-winkels.  

Jouw bedrijf in één keer goed verzekeren 

Naast je bedrijfsauto’s wil je ook andere zaken binnen je onderneming goed verzekeren. Met het Ondernemerspakket bescherm je jouw bedrijf precies zoals jij wilt. Bovendien profiteer je tot 10% pakketkorting als je meerdere verzekeringen afsluit.  

Bekijk ons Ondernemerspakket 

Bereken direct je premie