Ga naar inhoud

Wagenpark verzekeren

Heb je als bedrijf of ondernemer meerdere bestelauto’s of vrachtwagens in je wagenpark die je wilt verzekeren? Dan heb je bij Univé de mogelijkheid om je wagenpark te verzekeren. Hieronder leggen we uit hoe je eenvoudig je wagenpark kunt verzekeren bij Univé. 

Elk type bedrijfsauto in je wagenpark verzekeren  

Wanneer je meerdere bedrijfsauto’s wilt verzekeren, is het goed mogelijk dat niet elk voertuig dezelfde verzekering nodig heeft. De kans is groot dat ze verschillen in type voertuig, aankoopprijs of in leeftijd. Wat de beste bedrijfsautoverzekering is, is afhankelijk van jouw wensen en de situatie. Heb je bijvoorbeeld personenauto’s in je wagenpark die je zakelijk wilt verzekeren, dan kan dit met de zakelijke personenautoverzekering. Heb je meerdere bestelauto’s of zelfs vrachtwagens, dan kun je deze verzekeren met onze bedrijfsautoverzekering. Hierbij heb je vervolgens keuze uit drie verschillende hoofdverzekeringen: 

WA-bedrijfsautoverzekering

De WA-bedrijfsautoverzekering, oftewel Wettelijke Aansprakelijkheid, is in Nederland verplicht voor je bedrijfsauto. Deze verzekering dekt schade die je met je bedrijfsauto toebrengt aan anderen of aan hun eigendommen. Het is belangrijk om te realiseren dat schade aan je eigen bedrijfsauto niet wordt vergoed bij een WA-dekking. 

 • Schade aan anderen 
 • Schade aan bedrijfsgebouwen die je gebruikt 
 • Schade door opgebouwd materieel 

WA+ bedrijfsautoverzekering

Met de WA+ bedrijfsautoverzekering, ook wel bekend als beperkt casco, heb je een uitgebreidere dekking in vergelijking met de WA-verzekering. De WA+ verzekert namelijk ook bepaalde schades aan je eigen bedrijfsauto, iets wat bij een WA-verzekering niet het geval is. Voorbeelden van gedekte schades aan je eigen bestelauto met een WA+ verzekering zijn onder andere brand, kortsluiting, ruitschade en diefstal. 

 • Schade aan anderen 
 • Schade aan bedrijfsgebouwen die je gebruikt 
 • Schade door opgebouwd materieel 
 • Schade door brand, diefstal, storm of ruitschade 
 • Schade door loslopende dieren 

All Risk bedrijfsautoverzekering

De All Risk bedrijfsautoverzekering, ook wel volledig casco genoemd, biedt de meest uitgebreide dekking voor je bedrijfsauto. Met deze verzekering zijn schades aan je eigen bedrijfsauto gedekt, zelfs bij schades die je zelf hebt veroorzaakt. 

 • Schade aan anderen 
 • Schade aan eigen voertuig 
 • Schade aan bedrijfsgebouwen die je gebruikt 
 • Schade door opgebouwd materieel 
 • Schade door brand, diefstal, storm of ruitschade 
 • Schade door loslopende dieren 

Aanvullende dekkingen voor je wagenpark

Wil je extra risico's afdekken voor je wagenpark? Univé heeft verschillende aanvullende dekkingen naast de drie hoofdverzekeringen van WA, WA+ en All Risk. Met deze aanvullende dekkingen ben je extra goed verzekerd tegen onverwachte situaties. Bij je bedrijfsautoverzekering heb je de keuze uit de Inzittendenverzekering, Rechtshulp Verkeer, Pechhulp en de Eigen vervoerverzekering. Voor nieuwe bedrijfsauto’s kun je ook nog 1 jaar de Nieuwwaarderegeling meeverzekeren.  

Wagenpark verzekeren bij jou in de buurt

We willen er natuurlijk voor zorgen dat jouw wagenpark zo goed mogelijk verzekerd wordt. Het verzekeren van een volledig wagenpark vereist wat maatwerk. Daarom nodigen we je graag uit om een afspraak te maken bij een Univé Winkel bij jou in de buurt. Hier kunnen we samen jouw wagenpark bespreken en geven wij advies over een passende bedrijfsautoverzekeringen. Vind eenvoudig een Univé-winkel bij jou in de buurt. Eerst nog een aantal vragen? Je mag natuurlijk altijd contact met ons opnemen via 0592 349 649