Ga naar inhoud

Warmtepomp verzekeren

Als je je huis wilt verduurzamen, is het installeren van een warmtepomp een optie. Hiermee kun je namelijk energie besparen. Je wilt je warmtepomp goed verzekeren tegen schade, omdat het een flinke investering is. We leggen je uit het hoe zit met je verzekering.

Warmtepomp verzekeren met de opstalverzekering 

Met de opstalverzekering verzeker je schade aan de structuur van je huis. Daar horen ook vaste onderdelen bij, zoals je keuken en badkamer. Ook bijgebouwen, je tuin en duurzame energieoplossingen vallen hieronder. Onder duurzame energieoplossingen vallen bijvoorbeeld zonnepanelen en zonneboilers. Ook warmtepompen horen hierbij. Deze zit namelijk letterlijk vast aan je huis of het is onderdeel van je tuin. Je warmtepomp verzeker je daarom met de opstalverzekering. Ook de leidingen van en naar je warmtepomp verzeker je met de opstalverzekering. 

Welke schade aan je warmtepomp is verzekerd? 

Met de opstalverzekering verzeker je jouw warmtepomp voor schade door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak en een aanrijding.  

Heb je schade? Dan kunnen wij voor je regelen dat de warmtepomp gerepareerd of vervangen wordt. Je kunt er ook voor kiezen om het zelf te regelen. Je krijgt een vergoeding voor het werk van de installateur. Ook krijg je een vergoeding voor nieuwe onderdelen of een nieuwe warmtepomp. Hoe hoog die vergoeding is, hangt af van de dagwaarde. Dat is de waarde die je warmtepomp op dit moment heeft. In onze afschrijvingslijst vind je hoe we de dagwaarde berekenen. Staat jouw warmtepomp buiten en zorgt een flinke storm voor schade? Dan ben je verzekerd, maar geldt er een eigen risico van € 250.  

Let op, schade door installatiefouten is niet verzekerd. Zorg er daarom voor dat je een specialist inschakelt voor het installeren van je warmtepomp. Schade door slecht onderhoud is ook niet verzekerd.  

Hoe kan ik schade aan mijn warmtepomp voorkomen? 

Als je een warmtepomp in je huis hebt, wil je graag dat deze goed werkt. Probeer schade daarom te voorkomen met deze tips: 

 • Bescherm je warmtepomp tegen vorst met een vorstbeveiligingsklep. Deze zorgt ervoor dat het water uit de leidingen loopt als het buiten bijna vriest. 
 • Controleer regelmatig op lekken in je warmtepomp. Hoe eerder je een lek ontdekt, hoe sneller je het kunt oplossen. Zo voorkom je grotere schade. 

Schade aan je warmtepomp melden bij de verzekering 

Heb je schade aan je warmtepomp? Meld deze dan bij je verzekering. Dat kan op verschillende manieren.  

 • Meld je schade online
  Je kunt jouw schade 24 uur per dag online melden via Mijn Univé. Je beantwoordt daarbij een paar vragen en verstuurt online jouw gegevens naar ons. Nog geen account? Maak hier jouw account aan.  
 • Schade melden via de Univé App
  Meld je schade direct via de Univé App. Heb je de app nog niet? Dan kun je die hier downloaden.  
 • Persoonlijk contact met een medewerker
  Bekijk onze contactgegevens of kom langs bij een Univé-winkel bij jou in de buurt. 

Sluit een opstalverzekering voor je warmtepomp af 

Wil jij je goed verzekeren tegen schade aan je warmtepomp? Met de opstalverzekering verzeker je jouw warmtepomp tegen schade door onder andere brand, lekkage en storm. Hiermee verzeker je ook je huis, bijgebouwen en vaste onderdelen zoals je keuken. 

Premie berekenen opstalverzekering 

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Irene Meekes, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Desiree Venekamp.