Ga naar inhoud

Thuisbatterij verzekeren met je brandverzekering

Een thuisbatterij (ook wel thuisaccu) gebruik je om stroom op te slaan. Dit is stroom die je bijvoorbeeld opwekt met zonnepanelen en nog niet direct nodig hebt. Dankzij een thuisbatterij heb je minder stroom nodig van je energieleverancier. Daarmee bespaar je dus op je energierekening. Een thuisbatterij kopen is een flinke investering. Je wilt daarom je thuisbatterij goed verzekeren tegen schade. We leggen je uit het hoe zit met je verzekering en je thuisaccu.

Thuisbatterij verzekeren met de brandverzekering 

Een brandverzekering is bij Univé hetzelfde als een woonverzekering. Je verzekert je tegen brandschade aan je woning of aan je spullen. Ook schade door neerslag, storm, lekkage, inbraak, diefstal of een aanrijding valt hieronder. Je thuisbatterij verzeker je met de brandverzekering, om precies te zijn de opstalverzekering. Hiermee verzeker je de structuur van je huis tegen schade. Ook vaste onderdelen, zoals je keuken en badkamer, vallen hieronder. Bijgebouwen, je tuin en duurzame energieoplossingen verzeker je ook met de opstalverzekering. Onder duurzame energieoplossingen vallen bijvoorbeeld zonnepanelen en zonneboilers. Ook de thuisbatterij hoort hierbij. Je thuisbatterij verzeker je daarom met de opstalverzekering. 

Welke schade aan je thuisbatterij kun je verzekeren? 

Jouw thuisaccu is verzekerd tegen schade door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak en een aanrijding met de opstalverzekering. 

Bij schade kunnen wij reparatie of vervanging van je thuisbatterij voor je regelen. Je kunt er ook voor kiezen om het zelf te regelen. Je krijgt een vergoeding voor het werk van de installateur. Je krijgt ook een vergoeding voor nieuwe onderdelen of een nieuwe thuisbatterij. De hoogte van die vergoeding hangt af van de dagwaarde. Dat is de waarde die je thuisaccu op dit moment heeft. In onze afschrijvingslijst staat hoe we de dagwaarde berekenen. 

Let op, schade door installatiefouten is niet verzekerd. Zorg er daarom voor dat je een specialist inschakelt voor de installatie van je thuisbatterij. Schade door slecht onderhoud is ook niet verzekerd.  

Hoe kan ik schade aan mijn thuisbatterij voorkomen? 

Als je een thuisbatterij in je huis hebt, wil je schade door bijvoorbeeld brand voorkomen. Dat kan met deze tips: 

 • Zorg voor jaarlijks onderhoud van je thuisbatterij. 
 • Plaats een rookmelder in de ruimte waar je thuisbatterij staat. 
 • Plaats je thuisaccu in een ruimte die koel en droog is. 
 • Zorg voor goede ventilatie op de plek waar je thuisaccu staat. 
 • Leg geen (brandbare) materialen vlakbij van de thuisaccu. 

Schade aan je thuisbatterij melden bij de brandverzekering 

Heb je schade aan je thuisbatterij? Meld deze dan bij je verzekering. Dat kan op verschillende manieren.  

 • Meld je schade online
  Je kunt jouw schade 24 uur per dag online melden via Mijn Univé. Je beantwoordt daarbij een paar vragen en verstuurt online jouw gegevens naar ons. Nog geen account? Maak hier jouw account aan.  
 • Schade melden via de Univé App
  Meld je schade direct via de Univé App. Heb je de app nog niet? Dan kun je die hier downloaden.  
 • Persoonlijk contact met een medewerker
  Bekijk onze contactgegevens of kom langs bij een Univé-winkel bij jou in de buurt. 

Sluit een brandverzekering voor je thuisbatterij af 

Wil jij je goed verzekeren tegen schade aan je thuisaccu? Met de opstalverzekering verzeker je jouw warmtepomp tegen schade door onder andere brand. Hiermee verzeker je ook je huis, bijgebouwen en vaste onderdelen zoals je keuken. 

Premie berekenen opstalverzekering

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Irene Meekes, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Desiree Venekamp.