Jouw laadpaal thuis verzekeren
Als je een elektrische auto hebt, heb je misschien ook een laadpaal thuis. Zo’n laadpaal aan huis is vaak prijzig, zowel in de aanschaf als de installatie. Daarom is het verstandig om deze goed te verzekeren. Met een woonverzekering van Univé kun je jouw laadpaal verzekeren.
Hoe kan ik mijn laadpaal verzekeren?
Welke woonverzekering je nodig hebt voor je laadpaal, hangt af van het type dat je hebt. Er zijn twee types laders die je aan of bij jouw huis kunt hebben: een vaste laadpaal of een mobiele thuislader. Beide vallen onder een andere woonverzekering:
Vaste laadpaal
Heb je een laadpaal thuis die vastzit aan je huis of terrein? Zulke vaste onderdelen, die je niet zomaar kunt verplaatsen, vallen onder de opstalverzekering.
Mobiele thuislader
Naast vaste laadpalen heb je ook mobiele thuisladers voor je elektrische auto. Dit zijn speciale kabels waarmee je jouw elektrische auto kunt aansluiten op een normaal stopcontact. Zo’n mobiele lader kun je makkelijk verplaatsen en meenemen. Daarom valt deze onder de inboedelverzekering.
Heb je een combinatie van deze laadpunten thuis? Dan heb je zowel een inboedelverzekering als een opstalverzekering nodig om beide laders te verzekeren. Dit kan bijvoorbeeld omdat jij en je partner allebei een elektrische auto hebben en tegelijk willen laden.
Tegen welke schades kan ik mijn laadpaal verzekeren?
Afhankelijk van het type laadpunt dat je hebt, is deze dus verzekerd met een opstalverzekering of inboedelverzekering. Beide verzekeringen dekken schade aan je laadpunt door:
Brand
Overstroming
Inbraak
Storm
Ongelukjes, zoals het aanrijden van de paal
Ben ik verzekerd als mijn (mobiele) laadpaal wordt gestolen?
Een elektrische laadpaal is ook verzekerd tegen diefstal. Dit geldt ook voor je mobiele lader. Is je mobiele lader uit je huis gestolen? Dan is dit verzekerd. Wordt je mobiele lader buiten je huis en oprit gestolen? Dan verzekert de inboedelverzekering je schade alleen als je de extra Buitenshuis dekking hebt. Heb je deze dekking niet? Dan ben je niet verzekerd.
Is de laadpaal bij mijn huurwoning verzekerd?
Woon je in een huurhuis en heb je daar zelf een vaste laadpaal geïnstalleerd? Dan verzeker je die met de dekking huurdersbelang op de inboedelverzekering. De dekking voor huurdersbelang is standaard tot € 30.000 meeverzekerd en kun je als je wilt verhogen.
Wat is huurderbelang? Dit zijn de verbeteringen die je zelf aan je huurwoning aanbrengt op jouw kosten. Bijvoorbeeld nieuw tegelwerk in de badkamer, maar dus ook het plaatsen van een laadpaal. Een mobiele thuislader kun je ook zelf verzekeren als je in een huurhuis woont. Deze valt onder je inboedelverzekering.
Is de laadpaal bij mijn appartement verzekerd?
Woon je in een appartement en heb je eigen parkeerplaats? Dan kun je daar een laadpaal voor je elektrische auto laten installeren. Deze verzeker je met je opstalverzekering. Regelt de VvE jouw opstalverzekering? Dan zitten laadpalen hier niet standaard bij in. Je kunt je elektrische laadpaal ook verzekeren met je inboedelverzekering via het eigenaarsbelang.
Moet ik mijn laadpaal doorgeven aan mijn verzekering?
Heb je al een opstal- of inboedelverzekering en krijg je een laadpaal of mobiele lader? Dan hoef je dit niet door te geven aan je verzekering. Je bent namelijk nooit onderverzekerd bij Univé. Dat betekent dat je bij schade altijd genoeg geld krijgt om het te repareren of te vervangen.
Jouw elektrische laadpaal thuis verzekeren
Met een opstalverzekering verzeker je jouw vaste laadpaal thuis. Met een inboedelverzekering verzeker je jouw mobiele laadpunt. Als je kiest voor beide verzekeringen, zijn zowel je mobiele lader als je vaste laadpaal verzekerd.
Een inboedelverzekering of opstalverzekering (of allebei) sluit je bij Univé gemakkelijk af via onze website. Handig: daarbij kun je meteen je premie berekenen.
Premie berekenen opstalverzekeringPremie berekenen inboedelverzekering