Ga naar inhoud

Jouw laadpaal thuis verzekeren

Als je een elektrische auto hebt, heb je misschien ook een laadpaal thuis. Zo’n laadpaal aan huis is vaak prijzig, zowel in de aanschaf als de installatie. Daarom is het verstandig om deze goed te verzekeren. Met een woonverzekering van Univé kun je jouw laadpaal verzekeren. 

Welke verzekering heb ik nodig voor mijn laadpaal? 

Welke woonverzekering je nodig hebt voor je laadpaal, hangt af van het type dat je hebt. Er zijn twee types laders die je aan of bij jouw huis kunt hebben: een vaste laadpaal of een mobiele thuislader. Beide vallen onder een andere woonverzekering: 

  • Vaste laadpaal 

Heb je een laadpaal thuis die is vastgemaakt aan je huis of terrein? Zulke vaste onderdelen, die je niet zomaar kunt verplaatsen, vallen onder de opstalverzekering.  

  • Mobiele thuislader

Naast vaste laadpalen heb je ook mobiele thuisladers voor je elektrische auto. Dit zijn speciale kabels waarmee je jouw elektrische auto kunt aansluiten op een normaal stopcontact. Zo’n mobiele lader kun je makkelijk verplaatsen en meenemen. Daarom valt deze onder de inboedelverzekering

Heb je een combinatie van deze laadpunten thuis, bijvoorbeeld omdat jij en je partner allebei een elektrische auto hebben en tegelijk willen laden? Dan heb je zowel een inboedelverzekering als een opstalverzekering nodig om beide laders te verzekeren. 

Tegen welke schades ben ik verzekerd? 

Afhankelijk van het type laadpunt dat je hebt, is deze dus verzekerd met een opstalverzekering of inboedelverzekering. Beide verzekeringen dekken schade aan je laadpunt door: 

  • Brand 

  • Overstroming 

  • Inbraak 

  • Storm  

  • Ongelukjes, zoals het aanstoten van de paal 

Is de laadpaal bij mijn huurwoning verzekerd? 

Woon je in een huurhuis? Een vaste laadpaal die bij jouw huurhuis staat, kun je dan zelf verzekeren met de dekking huurdersbelang op de inboedelverzekering. De dekking voor huurdersbelang is standaard tot € 30.000 meeverzekerd en kan eventueel verhoogd worden.

Wat is huurderbelang? Dit zijn de verbeteringen die je zelf aan je huurwoning aanbrengt op jouw kosten. Bijvoorbeeld nieuw tegelwerk in de badkamer, maar dus ook het plaatsen van een laadpaal. Een mobiele thuislader kun je ook zelf verzekeren als je in een huurhuis woont. Deze valt onder je inboedelverzekering.  

Jouw laadpaal thuis verzekeren 

Met een opstalverzekering verzeker je jouw vaste laadpaal thuis, met een inboedelverzekering je mobiele laadpunt. Als je kiest voor beide verzekeringen, zijn zowel je mobiele lader als je vaste laadpaal verzekerd. 

Een inboedelverzekering of opstalverzekering (of allebei) sluit je bij Univé gemakkelijk af via onze website. Handig: daarbij kun je meteen je premie berekenen. 

Premie berekenen opstalverzekeringPremie berekenen inboedelverzekering