Ga naar inhoud

Omvormer van je zonnepanelen en je verzekering

Met zonnepanelen op het dak wek je energie op. Deze zonne-energie wil je gebruiken voor lampen of elektrische apparaten in je huis. Om dat te kunnen, moet je de zonne-energie eerst omzetten naar energie die je kunt gebruiken in je huis. Daar heb je een omvormer voor nodig. Zonnepanelen en een omvormer zijn een flinke investering. Daarom wil je je zonnepanelen verzekeren en ook je omvormer goed verzekeren tegen schade. We leggen je uit het hoe zit met je verzekering en de omvormer van je zonnepanelen. 

Omvormer verzekeren met de opstalverzekering 

Met de opstalverzekering verzeker je de structuur van je huis tegen schade. Denk hierbij ook aan vaste onderdelen, zoals je keuken, leidingen en badkamer. Bijgebouwen, je tuin en duurzame energieoplossingen verzeker je ook met de opstalverzekering. Je zonnepanelen vallen onder duurzame energieoplossingen. Deze zitten namelijk vast aan je huis. Dat geldt ook voor je omvormer. Je omvormer verzeker je daarom met de opstalverzekering. 

Welke schade aan je omvormer kun je verzekeren? 

Jouw omvormer verzeker je tegen schade door brand, lekkage, neerslag, inbraak, storm en een aanrijding met de opstalverzekering. 

Heb je schade aan je omvormer? Dan kunnen wij voor je regelen dat het gerepareerd wordt. Je kunt het ook zelf regelen. Je krijgt een vergoeding voor het werk van de installateur. Je krijgt ook een vergoeding voor nieuwe onderdelen of een nieuwe omvormer. De dagwaarde bepaalt hoe hoog die vergoeding is. De dagwaarde is de waarde die je omvormer op dit moment heeft. Hoe we dat berekenen, vind je in onze afschrijvingslijst

Let op, schade door installatiefouten is niet verzekerd. We stellen geen eisen aan de installatie van jouw omvormer. We adviseren je wel om een erkend installateur in te schakelen voor de installatie van je omvormer en zonnepanelen. Schade door slecht onderhoud is ook niet verzekerd.  

Verzekering van je omvormer in een huurwoning 

Woon je in een huurwoning en wil je zelf zonnepanelen laten leggen? Dan zijn je zonnepanelen en je omvormer tot € 30.000 meeverzekerd met de dekking huurdersbelang op je inboedelverzekering. Dit is het totaalbedrag voor alles wat je aan je huurwoning hebt veranderd. Naast zelf gekochte zonnepanelen en een omvormer valt hier bijvoorbeeld jouw zelfgeplaatste keuken onder. Heb je schade aan je omvormer? Dan ben je maximaal voor € 30.000 verzekerd. Je kunt dit bedragen verhogen als je dat wilt.  

Schade aan je omvormer melden bij de verzekering 

Als je schade hebt aan je omvormer, dan is dat al vervelend genoeg. Dan wil je dat het snel opgelost wordt. Meld je schade daarom direct bij je verzekering. Dat kan bij Univé op verschillende manieren.  

  • Meld je schade online
    Je kunt jouw schade 24 uur per dag online melden via Mijn Univé. Je beantwoordt daarbij een paar vragen en verstuurt online jouw gegevens naar ons. Nog geen account? Maak hier jouw account aan.
  • Schade melden via de Univé App
    Meld je schade direct via de Univé App. Heb je de app nog niet? Dan kun je die hier downloaden.
  • Persoonlijk contact met een medewerker
    Bekijk onze contactgegevens of kom langs bij een Univé-winkel bij jou in de buurt. 

Sluit een opstalverzekering voor je omvormer af 

Wil jij je goed verzekeren tegen schade aan je omvormer? Met de opstalverzekering verzeker je jouw omvormer tegen schade door onder andere brand en lekkage. Hiermee verzeker je ook je huis, bijgebouwen en vaste onderdelen zoals je keuken. 

Premie berekenen opstalverzekering

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Irene Meekes, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Desiree Venekamp.