Ga naar inhoud

Je elektrische Vespa verzekeren

Heb je een elektrische Vespa, zoals een Vespa Primavera Elettrica of een Vespa Sprint S Elettrica? Dit zijn mooie, maar ook erg kostbare scooters. Daarom is het belangrijk om deze goed te verzekeren tegen schade en diefstal. Hoe je jouw elektrische Vespa het beste verzekert, lees je op deze pagina. 

Soorten verzekeringen voor je elektrische Vespa 

Voor je elektrische Vespa zijn er drie types verzekeringen bij Univé. Je kunt kiezen voor WA, WA+ of All Risk. Wat met elk type verzekerd is, lees je in het overzicht hieronder. 

  • WA

Met een WA-scooterverzekering ben je alleen verzekerd tegen schade aan anderen en hun spullen. Rijd je bijvoorbeeld tegen iemands auto aan en krijgt die auto een deuk? Dan vergoedt een WA-verzekering de schade. Schade aan je eigen scooter is niet verzekerd. 

Het is in Nederland wettelijk verplicht om je scooter minimaal WA te verzekeren. Deze verzekering heeft de laagste premie. Daar staat tegenover dat je alle schade aan je eigen scooter zelf moet betalen. De WA-verzekering wordt meestal afgesloten voor scooters van 4 jaar of ouder. 

  • WA+

Een WA+ scooterverzekering heeft een uitgebreidere dekking dan WA. Je bent hiermee verzekerd tegen schade aan anderen en hun spullen. Daarnaast ben je verzekerd tegen sommige schades aan je eigen scooter. Voor schade door storm, brand en diefstal krijg je een vergoeding. Ook is schade aan je helmen en accessoires verzekerd. Deze scooterverzekering wordt het vaakst afgesloten voor scooters tussen de 2 en 4 jaar. 

  • All Risk

De All Risk scooterverzekering heeft de meest uitgebreide dekking van alle scooterverzekeringen. Hiermee ben je verzekerd tegen schade aan anderen en hun spullen én de meeste schades aan je eigen scooter. Niet alleen schade door storm, brand en diefstal, maar ook door bijvoorbeeld een aanrijding.  

Daarnaast is schade aan je helmen en accessoires ook meeverzekerd. Een All Risk-verzekering wordt vooral afgesloten voor scooters tot 2 jaar oud. 

Je elektrische Vespa verzekeren tegen diefstal 

Omdat elektrische Vespa’s een hoog diefstalrisico hebben, is het verstandig om je scooter te verzekeren tegen diefstal. Dit doe je met een WA+ of All Risk scooterverzekering. Met deze verzekeringen krijg je een vergoeding als jouw scooter gestolen wordt. Je krijgt dan de dagwaarde van de scooter vergoed. Dit is de waarde van je scooter op het moment dat hij gestolen wordt. 

Elektrische Vespa beveiligen

Ook al ben je goed verzekerd tegen diefstal, je wilt natuurlijk liever dat je elektrische Vespa helemaal niet gestolen wordt. Daarom is het verstandig om te zorgen voor goede beveiliging. Een extra slot op je scooter, naast het scooterslot dat er al op zit, is slim om aan te schaffen.

De veiligste optie is een ART-slot: dit is een goed getest en gekeurd slot. De sterkte van deze sloten wordt uitgedrukt in sterren, van 1 tot 5. Voor brommers en scooters wordt tenminste een ART-slot met 3 sterren aangeraden.

Wat kost een verzekering voor mijn elektrische Vespa? 

Hoeveel jouw elektrische Vespa verzekering kost, hangt van een aantal dingen af. Bijvoorbeeld: 

  • De aankoopprijs van je elektrische Vespa 

  • Je woonplaats. In sommige plaatsen, zoals grote steden, is namelijk een groter diefstalrisico. Dit risico heeft invloed op je premie. 

  • Het type verzekering dat je afsluit: WA, WA+ of All Risk 

  • Of je ook aanvullende dekkingen afsluit, zoals Rechtshulp Verkeer, een Ongevallenverzekering of Univé Pechhulp 

Verzeker je elektrische Vespa bij Univé 

Je vindt een uitstekende verzekering voor je elektrische Vespa bij Univé. Daarbij kun je kiezen voor WA, WA+ of All Risk. Voor een waardevolle scooter als een elektrische Vespa is het slim om je ook te verzekeren tegen diefstal. Dit doe je met een WA+ of All Risk-verzekering.  

Bekijk onze scooterverzekeringen of bereken je premie