Ga naar inhoud

Mijn scooter is gestolen: wat moet ik doen?

Wanneer u ontdekt dat uw scooter gestolen is, is dat vervelend. U moet een aantal zaken gaan regelen, zoals direct aangifte doen bij de politie. Volg het stappenplan hieronder en bekijk op uw polis of u verzekerd bent tegen diefstal van uw scooter.

Stappenplan gestolen scooter melden

Volg onderstaande stappen zo snel mogelijk nadat u heeft ontdekt dat uw scooter gestolen is.

  • Stap 1: Aangifte doen bij de politie. U moet direct aangifte doen bij de politie in de plaats waar uw scooter gestolen is of online door in te loggen met uw DigiD. Zorg dat u een kopie van de aangifte krijgt.
  • Stap 2: Maak een melding aan bij Stichting Verzekeringsbureau Voertuigencriminaliteit (VbV) zodat de diefstal van uw scooter is geregistreerd. Hiervoor heeft u uw kenteken en de meldcode nodig. Door deze registratie kunnen de landelijke opsporingsinstanties sneller starten met de opsporing van uw scooter.
  • Stap 3: Meld de diefstal scooter bij Univé online in de Univé App of via Mijn Univé. Of meld uw schade via onze Klantenservice: 0592 349 249. Wij schorten uw scooterverzekering dan voor u op. U hoeft geen Europees Schadeformulier in te vullen.

Tip: Check of uw scooter is weggehaald door de gemeente omdat ie bijvoorbeeld fout geparkeerd stond. Google hiervoor op "fietsdepot + gemeente".

Uw scooter verzekeren tegen diefstal

U kunt uw scooter verzekeren tegen diefstal met een WA+ of All Risk scooterverzekering. Daarmee is uw scooter verzekerd tegen diefstal en een poging tot diefstal, ook van onderdelen van uw scooter. Joyriding valt hier ook onder.

Uw scooterverzekering is alleen geldig als uw scooter, naast het standaard slot, beveiligd is met een ART-goedgekeurd veiligheidsslot (minimaal categorie 3).

Is uw scooter WA verzekerd? Dan bent u niet tegen diefstal verzekerd.

Wat doet Univé voor u?

Nadat u bij Univé heeft gemeld dat uw scooter of onderdelen zijn gestolen schorten wij direct uw verzekering op. Dat betekent dat u geen premie meer verschuldigd bent.

Meestal ontvangt u binnen 4 dagen bericht van Univé. U kunt uw schademelding volgen in Mijn Univé en de Univé App.

Na de melding wachten we eerst 30 dagen of uw scooter gevonden wordt. Wordt de scooter binnen 30 dagen gevonden, dan vergoeden wij eventuele schade die door de diefstal is ontstaan aan uw scooter min het eigen risico. Wordt de scooter niet gevonden, dan vergoeden wij de schade min het eigen risico.

Meer informatie over schade aan uw scooter vindt u hier.

Preventietips om diefstal te voorkomen

Voorkomen van diefstal is altijd beter. Daarom hebben we een aantal tips voor u om de kans op diefstal van uw scooter te beperken.

  • Gebruik altijd een ART-goedgekeurd veiligheidsslot (minimaal klasse 3)
  • Haal altijd de sleutels uit uw scooter. Ook als u maar heel even een boodschap hoeft te doen.
  • Let altijd op uw sleutels. Laat ze buitenshuis niet onbeheerd liggen.
  • Zet uw scooter bij voorkeur op een bewaakte en goed verlichte parkeerplaats
  • Maakt uw scooter ergens aan vast bijvoorbeeld aan speciale rekken
  • Zorg voor een aanwezig alarm of anti-diefstal systeem op uw bromfiets of scooter.
  • Laat het kenteken graveren op onderdelen van uw scooter.

Wilt u weten wat u nog meer kunt doen om de kans op diefstal te verkleinen? Bekijk dan onze pagina scooterdiefstal voorkomen.