Ga naar inhoud

Reisverzekering verloren spullen

Je spullen kwijtraken op vakantie is natuurlijk erg vervelend. Misschien blijkt je koffer verdwenen na een vlucht of laat je per ongeluk iets achter in je vakantiehuisje. Je bent je spullen kwijt en moet vaak vervangende spullen kopen, wat aardig in de kosten kan lopen.

Wat vergoedt je reisverzekering bij verloren spullen? Je kan de kosten voor kwijtgeraakte spullen vergoed krijgen als je bagage meeverzekert bij je reisverzekering. 

Heb je spullen verloren op reis en heb je een Univé reisverzekering met bagagedekking? Laat het ons weten via Mijn Univé of de Univé App

Bagage verzekeren bij de reisverzekering 

Je verzekert je bagage bij Univé gemakkelijk mee bij je reisverzekering. Dit doe je met de aanvullende dekking bagage. Hiermee zijn jouw spullen verzekerd als je ze verliest. Ook ben je met de bagagedekking verzekerd voor beschadiging en diefstal. Je kunt zelf kiezen voor hoeveel geld je de bagage wilt verzekeren. Dit kan voor € 1.000, € 2.500 of € 3.500. Daarbij geldt wel een eigen risico van € 50 per gebeurtenis. 

Wat krijg ik vergoed als ik mijn spullen verlies? 

Hoeveel je reisverzekering vergoedt bij verloren spullen, hangt af van wat je kwijt bent. Voor dure of gloednieuwe bagage krijg je meer vergoed dan voor oudere spullen. Voor spullen tot één jaar oud krijg je bij verlies de nieuwwaarde vergoed. Bij oudere spullen krijg je de dagwaarde vergoed. De dagwaarde van jouw spullen bepalen we met deze afschrijvingslijst

Meld verloren spullen bij je reisverzekering 

Ben je iets kwijtgeraakt op reis, bijvoorbeeld je camera? Meld dit dan bij je verzekering. Dat kan gemakkelijk online via Mijn Univé of de Univé App. Is er sprake van een noodsituatie? Bel dan naar de Univé Alarmcentrale op +31 592 348 112. Deze kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken. Je wordt dan zo snel mogelijk geholpen. 

Verloren spullen op reis voorkomen 

Hoewel het fijn is als je verloren spullen vergoed krijgt van je reisverzekering, raak je het liefst natuurlijk niets kwijt op vakantie. Met de volgende tips verklein je de kans dat je je spullen verliest op reis. 

  • Laat je spullen in je zicht liggen 

Zorg dat je spullen altijd neerzet op een plek waar je ze kunt zien, en let erop. Als je je telefoon op een tafeltje legt en je omdraait om met je reisgenoot te praten, kan hij zo gestolen worden. Of als je je tas in een bagagerek verderop in een bus legt. Plaats spullen zo dicht mogelijk bij je op een plek waar je ze goed kunt zien. Dit is ook belangrijk voor de dekking van je reisverzekering. (Waardevolle) spullen zichtbaar achterlaten geldt als onvoorzichtigheid. In deze situatie geldt geen dekking, waardoor je geen vergoeding krijgt voor je gestolen spullen. 

  • Houd je bagage zoveel mogelijk bij je

Door je spullen zoveel mogelijk bij je te houden, voorkom je dat ze kwijt raken of gestolen worden. Laat bijvoorbeeld niet je rugzak op je stoel in de trein staan terwijl je naar het toilet gaat, maar neem deze mee.  

  • Vraag je reisgenoten om op je spullen te letten

Als je met anderen reist, bijvoorbeeld met je gezin, spreek dan af dat er altijd één persoon op de tassen en koffers let. Zo raak je niet makkelijk iets kwijt. 

  • Doorzoek je vakantiehuisje of hotelkamer voor vertrek

Ga je weer naar huis? Doorzoek je vakantieverblijf dan grondig om te kijken of je alles hebt ingepakt. Zo voorkom je dat er per ongeluk spullen onder het bed of in een kastje blijven liggen wanneer je vertrekt. Het is ook handig om voor je vakantie een lijst te maken van alle spullen die je meeneemt, zodat je deze kunt nalopen bij het inpakken op de terugweg. 

  • Check van tevoren wat in je bagage in het vliegtuig mag

Als je met het vliegtuig reist, is het handig om van tevoren te checken wat wel en niet mee mag in je bagage. Zo voorkom je dat je op het vliegveld spullen moet weggooien omdat je koffer te zwaar is. Kijk ook wat je wel en niet in je handbagage mag vervoeren. Op die manier voorkom je dat er bij security spullen worden ingenomen.

Vragen? Neem contact op 

Heb je nog vragen over wat je reisverzekering vergoedt bij verloren spullen? Of over wat je moet doen als je iets kwijtraakt op reis? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.