Ga naar inhoud

Jouw reisverzekering opzeggen

Wil jij jouw kortlopende of doorlopende reisverzekering opzeggen, bijvoorbeeld omdat je voorlopig niet op reis gaat? Dan vraag je je misschien af of je dit zelf moet doen, of dat de reisverzekering vanzelf afloopt. Bij een kortlopende reisverzekering hoef je niets te doen om deze op te zeggen. De verzekering loopt vanzelf af na het einde van jouw reis. Een doorlopende reisverzekering moet je zelf stopzetten. 

Inhoudsopgave

Wanneer eindigt mijn kortlopende reisverzekering? 

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een bepaalde termijn. Wanneer je je verzekert voor een aankomende reis, geldt de verzekering voor de reisdata die jij hebt doorgegeven. Dus wanneer jij weer thuis bent, eindigt de kortlopende reisverzekering automatisch. Jij hoeft hier geen extra stappen voor te nemen of nog iets te regelen. 

Het kan natuurlijk gebeuren dat je jouw reis onverwacht eerder moet afbreken, bijvoorbeeld vanwege het overlijden van een familielid. Je kunt je kortlopende reisverzekering in zo'n geval niet tussentijds stopzetten, maar dit is ook niet nodig. Je bent met een kortlopende reisverzekering namelijk ook verzekerd voor vervroegde terugkeer door noodsituaties. Je komt dus niet voor extra kosten te staan als je jouw reis niet kunt afmaken. 

Wanneer eindigt mijn doorlopende reisverzekering? 

Hoe moet ik mijn doorlopende reisverzekering stopzetten? 

Als je jouw doorlopende reisverzekering wilt opzeggen, moet je contact met ons opnemen. Wanneer de eerste verzekeringsperiode voorbij is, kun jij jouw verzekering opzeggen wanneer je wilt. Dit kan bij Univé op verschillende manieren. Namelijk: 

  • Online

Jouw verzekering opzeggen doe je snel en gemakkelijk online via Mijn Univé of de Univé App. Dit is in ongeveer 2 minuten geregeld. In Mijn Univé klik je in je overzicht op het pijltje achter 'reisverzekering'. Hierna kom je op ‘polisdetails’ en klik je op de link 'verzekering opzeggen'. Vul vervolgens de gevraagde gegevens in en verstuur de opzegging.

Mijn reisverzekering opzeggen

  • Telefonisch

Het is ook mogelijk om te bellen voor het opzeggen van jouw reisverzekering. Bel dan onze klantenservice op +31 592 349 340

  • Persoonlijk

Liever persoonlijk contact? Daarvoor kun je ook langskomen bij een Univé-winkel bij jou in de buurt. Eén van onze medewerkers in de winkel regelt dan voor jou het opzeggen van de verzekering. 

Vragen? Neem contact op 

Heb je nog vragen over het opzeggen van jouw reisverzekering, bijvoorbeeld over de voorwaarden rond opzeggen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je dan snel verder.