Ga naar inhoud

Reisverzekering voor 1 maand

Je wilt een maand op reis naar het buitenland, bijvoorbeeld om een paar weken te gaan kamperen in Frankrijk. Dan wil je ook zeker weten dat je goed verzekerd bent. Dit doe je door een reisverzekering voor 1 maand af te sluiten. Je kunt je verzekeren met een kortlopende of doorlopende reisverzekering.  

Kortlopende of doorlopende reisverzekering? 

Als je een reisverzekering voor 1 maand af wilt sluiten, kan dit met een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Zowel met een kortlopende als een doorlopende reisverzekering van Univé kun je je verzekeren voor reizen tot 180 dagen.  

Welke reisverzekering het beste bij jou past, hangt af van hoe vaak je reist. Voorlopig één keer op vakantie? Kies dan voor een kortlopende reisverzekering. Ga je meerdere keren per jaar op reis, bijvoorbeeld voor vakanties, wintersport of een weekendje weg? Dan is een doorlopende reisverzekering handiger. Je hoeft dan namelijk maar één keer een reisverzekering af te sluiten en je bent voor al je reizen verzekerd. 

Aanvullende dekkingen 

Een aanvullende dekking is een uitbreiding van je verzekering. Je verzekert je hiermee bijvoorbeeld tegen diefstal van je bagage. Ook zijn er andere situaties waarvoor je je kunt verzekeren, zoals bijvoorbeeld een medisch noodgeval. Je kunt bij Univé kiezen uit de volgende aanvullende dekkingen: 

  • Annulering

Met een annuleringsverzekering ben je verzekerd wanneer je onverwacht je reis moet afzeggen. Wanneer je je vliegtickets of verblijf al had geboekt en deze niet meer kunt gebruiken, krijg je een bedrag terug. 

  • Bagage en geld

Neem je waardevolle spullen of contant geld mee op reis? Met de dekking Bagage en geld ben je verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging van je bagage.  

  • Medische kosten

Zorgkosten kunnen in het buitenland hoger uitvallen dan in Nederland. De basisverzekering voor zorg vergoedt de Nederlandse zorgprijs. Met de dekking Medische kosten krijg je kosten vergoed die je Nederlandse zorgverzekering niet dekt. 

  • Ongevallendekking

De Ongevallendekking keert een vergoeding aan jouw nabestaanden uit wanneer je tijdens je vakantie overlijdt. Ook is er een vergoeding voor wanneer je blijvend invalide raakt. Als je overlijdt tijdens je reis, wordt er een bedrag aan jouw familie uitgekeerd. Mocht je blijvend invalide raken, wordt er een bedrag aan jou uitgekeerd. 

  • Werelddekking 

Wanneer je buiten Europa en het Middellandse Zeegebied reist is het handig om je reisverzekering aan te vullen met Werelddekking. Bekijk hier de kaart met daarop alle landen waarin je wel of niet verzekerd bent met Europadekking. Valt jouw reisbestemming niet onder Europadekking? Dan is Werelddekking wat voor jou. Zo weet je zeker dat je ook buiten Europa goed verzekerd bent. 

  • Wintersport 

Alleen met deze dekking ben je goed verzekerd tijdens je wintersportvakantie. Deze dekking vergoedt namelijk ook extra reis- en verblijfskosten bij ziekenhuisopname. Als je een ongeluk tijdens het snowboarden of skiën krijgt, ben je hier dus voor verzekerd. 

  • Pechhulp Motorrijtuigen

Met de pechhulpdekking ben je verzekerd van hulp als je pech hebt met je motor, caravan of auto. Deze wordt naar de dichtstbijzijnde garage gebracht bij pech. Kan je voertuig niet binnen 2 dagen gerepareerd worden, dan krijg je vervangend vervoer tot maximaal 30 dagen. Deze dekking geldt alleen in landen die op de groene kaart van je voertuigverzekering staan.  

Is mijn gezin meeverzekerd? 

Je partner en kinderen verzeker je gemakkelijk mee. Je hoeft voor hen dus geen aparte verzekering af te sluiten. Je verzekert je partner en kinderen mee door tijdens het afsluiten van je reisverzekering aan te vinken wie jij mee wilt verzekeren. Bijvoorbeeld jezelf en je kinderen. Zo hoef je maar één reisverzekering voor je gezin af te sluiten.

Sluit jouw reisverzekering voor 1 maand af 

Met een reisverzekering van Univé kun je zonder zorgen 1 maand op reis. Je hebt jouw reisverzekering al binnen enkele minuten geregeld. Je premie berekenen kan op onze website.  

Bereken je premie