Ga naar inhoud

Reisverzekering voor 3 weken

Ga je 3 weken op vakantie? Dan is het slim om van tevoren een reisverzekering af te sluiten. Zo ben je altijd verzekerd van hulp bij vervelende situaties op reis. Bijvoorbeeld als je ziek wordt of een ongeval krijgt. Bij Univé kun je een reisverzekering voor 3 weken afsluiten op twee manieren. Je kunt een kortlopende reisverzekering afsluiten voor 3 weken. Ook kun je kiezen voor een doorlopende reisverzekering om het hele jaar door verzekerd te zijn tijdens al je reizen. 

Kortlopende of doorlopende reisverzekering voor 3 weken? 

Welke reisverzekering het beste bij je past, hangt af van hoe vaak je per jaar op reis gaat. Ga je meerdere keren per jaar op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering iets voor jou. Hiermee ben je het hele jaar door verzekerd.  

Ga je alleen 3 weken op vakantie en verder niet op reis? Dan is een kortlopende reisverzekering een goed idee. Daarmee betaal je alleen voor het aantal dagen dat je echt op reis bent. De verzekering gaat in op de dag van vertrek en stopt weer op de dag van terugkomst.  

Wat is verzekerd? 

Met een reisverzekering voor 3 weken ben je verzekerd voor:  

 • Hulp in noodsituaties 

 • Vervoer naar het ziekenhuis 

 • Terugreis naar Nederland per ambulancevliegtuig 

 • Vervroegde terugkeer naar huis vanwege ziekte of overlijden 

 • Extra reis- en verblijfskosten bij vertraging 

 • Vervangende chauffeur voor de terugreis 

 • Vervoer naar Nederland bij ernstige schade aan je spullen 

Aanvullende dekkingen 

Een aanvullende dekking is een uitbreiding van je reisverzekering. Bij Univé zijn er verschillende aanvullende dekkingen: 

 • Annulering

Met een annuleringsverzekering ben je verzekerd wanneer je onverwacht je reis moet afzeggen. Bijvoorbeeld als je ziek wordt of als een familielid overlijdt. 

 • Bagage en geld

Met de dekking Bagage en geld ben je verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging van je bagage. 

 • Medische kosten

Zorgkosten kunnen in het buitenland hoger uitvallen. De dekking Medische kosten vergoedt de kosten die je zorgverzekering niet dekt bij zorg in het buitenland. 

 • Ongevallendekking 

De Ongevallendekking keert een vergoeding aan jouw nabestaanden uit wanneer je tijdens je vakantie overlijdt. Ook is er een vergoeding voor wanneer je blijvend invalide raakt. 

 • Werelddekking

Met een Univé-reisverzekering ben je standaard verzekerd in Europa en de landen rond de Middellandse Zee. Precies weten hoe het zit? Bekijk dan deze kaart met daarop alle landen waarin je met Europadekking verzekerd bent. Reis je buiten dit verzekerde gebied? Dan is een Werelddekking handig. Hiermee ben je in alle landen van de wereld verzekerd.  

 • Wintersport

Met een Wintersportdekking ben je ook verzekerd wanneer je de piste op gaat. Als je een ongeluk krijgt tijdens de wintersport en hiervoor in het ziekenhuis opgenomen wordt, ben je hiervoor verzekerd. 

 • Pechhulp Motorrijtuigen

Pech met je motor, caravan of auto is enorm vervelend. Met de dekking Pechhulp bij je reisverzekering ben je verzekerd van hulp wanneer je met je voertuig langs de kant van de weg komt te staan. Deze dekking is alleen geldig in landen die op de groene kaart van je voertuigverzekering staan. 

Is mijn gezin meeverzekerd? 

Je partner en kinderen verzeker je gemakkelijk mee. Je hoeft hiervoor geen extra verzekering af te sluiten voor je gezin. Bij Univé kun je bij het afsluiten van je reisverzekering aanvinken wie je allemaal mee wilt verzekeren. Bijvoorbeeld jijzelf en je partner, of jijzelf, je partner en kinderen. 

Zonder zorgen op reis 

Waar je ook heen reist, met een verzekering van Univé ga je zonder zorgen op reis. Binnen een paar minuten heb je jouw reisverzekering geregeld. 

Bereken je premie