Ga naar inhoud

Een reisverzekering voor 3 maanden

Maak je een lange reis van 3 maanden, bijvoorbeeld een backpackreis? Ook dan kun je een reisverzekering afsluiten bij Univé. Hiermee kun je je voor reizen van maximaal 180 dagen achter elkaar verzekeren. Dit geldt zowel voor de kortlopende als de doorlopende reisverzekering. 

Verzekerde reisduur 

Met een Univé-reisverzekering kun je je verzekeren voor reizen tot 180 dagen achter elkaar. Handig als je bijvoorbeeld stage gaat lopen of gaat studeren in het buitenland. Deze verzekerde reisduur kun je kiezen bij een kortlopende of doorlopende reisverzekering. 

Bij een kortlopende reisverzekering verzeker je je tot 180 dagen door bij het afsluiten een vertrek- en terugkeerdatum van 180 dagen of minder te kiezen. En bij een doorlopende reisverzekering kun je een verzekerde reisduur van 60 of 180 dagen achter elkaar kiezen. 

Aanvullende dekkingen bij je reisverzekering voor 3 maanden 

Als je lang op reis gaat, is het fijn als je volledig verzekerd bent. Daarom is het handig om ook aanvullende dekkingen af te sluiten bij je reisverzekering. Je kunt bij een Univé-reisverzekering kiezen voor de volgende aanvullende dekkingen: 

  • Bagage en geld

Het is natuurlijk erg vervelend als jouw bagage tijdens je reis schade oploopt of gestolen wordt. Met de dekking Bagage en geld krijg je een vergoeding voor verloren of beschadigde bagage. 

  • Medische kosten

Met de aanvullende dekking Medische kosten krijg je een vergoeding voor kosten die je basisverzekering voor zorg niet vergoedt. Bijvoorbeeld kosten die boven het Nederlandse zorgtarief vallen. Deze dekking is zeker handig in landen waar de zorg veel duurder is dan in Nederland, zoals Amerika. 

  • Annuleringsverzekering

Moet je je reis onverwachts annuleren of eerder afbreken? Met een annuleringsverzekering krijg je een vergoeding voor bijvoorbeeld vliegtickets of hotelovernachtingen die je niet meer kunt gebruiken. 

  • Verzekerd gebied

Met een reisverzekering van Univé ben je standaard verzekerd in Europa en de landen rond de Middellandse Zee. Als je verder reist, bijvoorbeeld naar Japan of Australië, heb je de aanvullende dekking Wereld nodig. Hiermee ben je in alle landen van de wereld verzekerd. 

  • Pechhulp Motorrijtuigen 

Ga je met de auto op reis? Dan is het wel zo fijn als je verzekerd bent van hulp bij pech. Dat kan met Pechhulp Motorrijtuigen. Je auto wordt naar een lokale garage gebracht bij pech. Als hij niet binnen 2 dagen gerepareerd kan worden, krijg je vervangend vervoer voor maximaal 30 dagen. Deze dekking geldt in de landen die op de groene kaart van je auto staan. 

  • Ongevallendekking 

Een Ongevallendekking keert een bedrag uit als je door een ongeval op reis blijvend invalide raakt of overlijdt. 

  • Wintersportdekking

Wil je tijdens jouw reis ook aan wintersport doen? Dan heb je een Wintersportdekking nodig bij je reisverzekering. Zo ben je volledig verzekerd, ook als je bijvoorbeeld een gipsvlucht nodig hebt. 

Onbezorgd op reis met Univé 

Wil jij zonder zorgen genieten van jouw reis? Het kan met een reisverzekering van Univé. Jouw reisverzekering voor 3 maanden sluit je binnen een paar minuten af via onze website.  

Bereken je premie