Ga naar inhoud

Uit elkaar... en nu?

Als je besluit om te scheiden komt er veel op jou en je partner af. Wie blijft er in het huis wonen? Waar ga je na de scheiding wonen? Moeten jullie de woning verkopen? Wat zijn de financiële consequenties? Je Univé hypotheekadviseur kan je hierbij adviseren en helpen.

Maak een afspraak

Of lees meer over hypotheekadvies

Belangrijk om te weten

Voor jouw situatie hebben we de belangrijkste onderwerpen en informatie op een rij gezet.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Plan een gratis oriëntatiegesprek in.

Maak een afspraak

Gemeenschap van goederen

Vroeger was het zo dat bij trouwen in gemeenschap van goederen automatisch het door een partner vergaarde vermogen van beide partners werd. Bij een scheiding kon dat flinke gevolgen hebben. Sinds 2018 is dat veranderd in Nederland. Iedereen die gaat trouwen is standaard verbonden in beperkte gemeenschap van goederen. Wanneer je alsnog in volledige gemeenschap van goederen wenst te trouwen, dan dien je dit via de notaris te regelen. Ook trouwen op huwelijkse voorwaarden dient te worden vastgelegd via de notaris. 

Wil je weten hoe je financiële situatie verandert na de scheiding? Doe dan het Geldplan Scheiden van Nibud.

Meer over gemeenschap van goederen en de hypotheek

Juridische hulp bij scheiding

 Hoe pak je een (echt)scheiding aan? Wat zijn je rechten? En hoe zit het met het echtscheidingsconvenant? Laat direct je samenlevingscontract, huwelijkscontract of echtscheidingsconvenant controleren door een van onze juristen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Vraag het de juristen van Univé

Onafhankelijk hypotheekadvies van Univé

Met een onafhankelijk hypotheekadvies van Univé weet je zeker dat je een hypotheek krijgt die naadloos aansluit bij jouw situatie en wensen. Hoe gaan we daarbij te werk?

Meer weten?

Plan een gratis oriëntatiegesprek in.

Maak een afspraak

Univé werkt nauw samen met Vereniging Eigen Huis. Hierdoor profiteer jij ook van de voordelen van het lidmaatschap van de Vereniging Eigen Huis

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen?

Ontdek meer over hypotheken