Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over hypotheken

Het is uiteraard mogelijk om als lid van Vereniging Eigen Huis hypotheekadvies te krijgen bij de aangesloten Regionale Univé’s, herkenbaar aan het VEH-logo op de winkelruit. Ook voor nieuwe hypotheken werken Univé en de vereniging samen.

In dat geval blijft de bestaande werkwijze ongewijzigd. Kijk voor het maken van een afspraak en meer informatie op  www.unive.nl/hypotheek.

Voor leden van Vereniging Eigen Huis maakt de samenwerking geen verschil. Zij kunnen nog steeds rekenen op dezelfde vertrouwde service en diensten van vereniging. Mogelijk zien zij in de diverse communicatiemiddelen van Univé informatie over De Hypotheekwacht voorbij komen.

Univé-leden kunnen hun hypotheek monitoren aan de hand van De Hypotheekwacht van Vereniging Eigen Huis. Samen met de hypotheekadviseur van Univé kunnen zij bij belangrijke veranderingen in hun leven, op ieder gewenst moment, kijken of hun hypotheek nog past bij hun huidige persoonlijke (financiële) situatie, wensen en doelstellingen.

Univé-leden die gebruik maken van De Hypotheekwacht worden automatisch lid van Vereniging Eigen Huis. Univé neemt het eerste jaar de lidmaatschapskosten voor haar rekening. Ook kunnen Univé-leden terecht voor een nieuw hypotheekadvies. Leden van Vereniging Eigen Huis kunnen eveneens op ieder moment terecht bij de aangesloten Univé-winkels voor hypotheekadvies.

Univé en Vereniging Eigen Huis (VEH) zijn een strategische samenwerking aangegaan op hypotheekgebied. Bij beide organisaties staat het ledenbelang centraal. Zij versterken elkaar en vullen elkaar aan met deze samenwerking, ieder vanuit hun eigen expertise.

Univé-leden met een hypotheek krijgen door gebruik te maken van De Hypotheekwacht van Vereniging Eigen Huis de mogelijkheid om op ieder gewenst moment samen met de Univé-adviseur te checken of hun hypotheek nog aansluit bij hun huidige persoonlijke en financiële situatie. Ook kunnen Univé-leden terecht voor een nieuw hypotheekadvies.

Daarnaast kunnen leden van Vereniging Eigen Huis (VEH) op ieder moment voor hypotheekadvies terecht bij de aangesloten Regionale Univé, herkenbaar aan het VEH-vignet op de winkelruit.

De hypotheekadviseur van Univé gaat, samen met u, op zoek naar een hypotheek die het beste bij uw situatie past. We kijken natuurlijk naar een zo laag mogelijke rente, maar ook naar de beste voorwaarden. Omdat Univé op het gebied van hypotheken werkt als tussenpersoon, vergelijken we de aanbieders waar we mee samenwerken. Maak nu een afspraak.

Overstappen naar een andere hypotheekvorm of een andere hypotheekverstrekker kan een goede keuze zijn. Bijvoorbeeld omdat uw rentevaste periode bijna afloopt. Het is verstandig vóór die tijd onafhankelijk advies in te winnen over de beste aanpak. Bijvoorbeeld bij uw Univé-adviseur. Maak nu een afspraak.

Vanaf 1 januari 2018 is het niet meer mogelijk om de kosten koper mee te nemen in uw hypotheek.

Ook zonder vaste aanstelling of voor ondernemers is het vaak mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Uw adviseur kan u er alles over vertellen. 

Vanaf 1 januari 2018 bedraagt de maximale hypotheek 100% van de waarde van de woning. Omdat u rekening dient te houden met de kosten koper en de kosten voor de financiering, is het meestal niet mogelijk om zonder de inbreng van eigen middelen een huis te kopen. 

Het voordeel is dat u gedurende de looptijd maandelijks aflost. Het nadeel is wel dat uw netto woonlasten jaarlijks licht stijgen. Dit komt door de verminderde renteaftrek.

Dat varieert en is afhankelijk van de hoogte van uw bruto jaarinkomen. De hypotheekadviseur maakt graag een uitgebreide berekening voor u. Maak nu een afspraak.

Omdat Univé op hypotheekgebied onafhankelijk is en samenwerkt met een groot aantal hypotheekverstrekkers, heeft u de keuze uit vrijwel alle hypotheekvormen. Zo is er altijd een hypotheek die aansluit bij uw persoonlijke situatie en eventuele toekomstige veranderingen daarin. Maak nu een afspraak.

Bij u in de buurt is altijd wel een Univé-winkel te vinden. En wilt u uw hypotheekmogelijkheden liever bij u thuis bespreken? Dan kan een adviseur gewoon bij u langskomen. Eenvoudig geregeld. Maak nu een afspraak.

Dat hangt ervan af. Wanneer u met eigen spaargeld verbouwt, worden uw woonlasten niet hoger. Verhoogt u uw hypotheek, dan worden uw woonlasten wel hoger. Voordeel daarbij is wel dat u de beschikking houdt over uw eigen spaargeld.  De hypotheekadviseur bepaalt graag samen met u wat in uw situatie de beste oplossing is. Wilt u hier meer over weten? Uw Univé-adviseur vertelt u er graag meer over.Maak nu een afspraak.

Nee, u hoeft niet af te lossen als uw hypotheek voor 1 januari 2013 afgesloten is. U kunt wel besluiten om op vrijwillige basis, binnen de grenzen van het hypotheekcontract, jaarlijks boetevrij een deel af te lossen. Hierdoor zullen uw rentelasten en restschuld verminderen. Maak nu een afspraak.

Nee, Univé is bemiddelaar van diverse hypotheekverstrekkers. Wij geven u advies en verzorgen uw hypotheek van A tot Z. Maak nu een afspraak.

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) sluit u een veilige, verantwoorde en voordelige hypotheek voor de aankoop of verbouwing van een woning af. Bovendien zijn de maandelijkse woonlasten wat lager dan bij een hypotheek zonder Nationale Hypotheekgarantie. Of u in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG hangt van een aantal voorwaarden af.  Nieuwsgierig geworden of u in aanmerking komt? Uw Univé-adviseur vertelt u er graag meer over. Maak nu een afspraak.

Bent u Univé-lid via een van de Regionale Univé's die samenweken met Vereniging Eigen Huis? En wilt u een nieuwe hypotheek afsluiten of gebruikmaken van De Hypotheekwacht? Dan wordt u automatisch lid van Vereniging Eigen Huis. Univé neemt het eerste jaar de lidmaatschapskosten voor haar rekening.

Bent u van plan voor het eerst een woning te kopen, maar weet u niet hoe u de hoge kosten moet opbrengen? Dan biedt de starterslening wellicht uitkomst. Een starterslening wordt door verschillende gemeentes en/of woningcorporaties aangeboden. De starterslening overbrugt het verschil tussen de koop-/aanneemsom plus een vast percentage aan de bijkomende kosten (zoals renteverlies tijdens bouw, notariskosten, makelaarskosten en afsluitkosten) en het bedrag dat u maximaal kunt lenen. Het bedrag dat u kunt lenen, hangt af van uw inkomen, uw eigen vermogen en de voorwaarden van uw gemeente / woningcorporatie. Met de starterslening heeft u een rentevaste periode van 15 jaar en een looptijd van maximaal 30 jaar. Daarbij hoeft u de eerste drie jaar geen rente en aflossing te betalen. Voor meer informatie of een persoonlijk advies kunt u terecht bij de Univé-adviseur. Maak nu een afspraak.

We starten dit traject met twee Regionale Univé’s. Bent u een bestaande hypotheekklant van één van deze twee Regionale Univé's? Dan kunt u uw hypotheek monitoren aan de hand van De Hypotheekwacht van Vereniging Eigen Huis. Samen met de Univé-hypotheekadviseur kunt u dan een scan uitvoeren op uw hypotheek  en zo bepalen of deze nog past bij uw persoonlijke (financiële) situatie, wensen en doelstellingen. Uiteraard kunt u er ook terecht voor advies over een nieuwe hypotheek.

Maakt u als Univé-lid gebruik van De Hypotheekwacht, dan wordt u automatisch lid van Vereniging Eigen Huis. Univé neemt het eerste jaar de lidmaatschapskosten voor haar rekening.