Ga naar inhoud

Scheiden, en dan?

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Vaak moet je veel regelen. En verzekeringen zijn dan misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar dat maakt ze zeker niet minder belangrijk.

Waar moet je rekening mee houden?

Waarschijnlijk heb je de afgelopen jaren gezamenlijk zaken geregeld en heb je samen met jouw (ex-)partner verzekeringen afgesloten. Mogelijk ben je meeverzekerd op de polis(sen).

Je inboedelverzekering
In veel gevallen verandert er het een en ander in je inboedel. Bijvoorbeeld doordat je de inboedel verdeelt met jouw (ex-)partner. Het is dan raadzaam je inboedelverzekering aan te passen aan je nieuwe situatie. Neem hiervoor contact op met de Univé-winkel bij jou in de buurt. De adviseur helpt je dan verder met het mogelijk aanpassen van de verzekering.

Je overige verzekeringen
Bij een scheiding is het noodzakelijk om de gezamenlijke polissen om te zetten naar een polis voor jezelf en mogelijk je kinderen. Een wijziging in de gezinssituatie geef je gemakkelijk online door via Mijn Univé.

Echtscheidingsmediation
Heb je een Univé-rechtsbijstandsverzekering met de aanvullende dekking Familie, Relatie & Erfenis, dan bent u mogelijk ook verzekerd voor echtscheidingsmediation. Een mediator helpt jullie dan afspraken te maken over het stoppen van het:

  • huwelijk;
  • geregistreerd partnerschap;
  • bij een notaris gesloten samenlevingscontract

Vóór de scheiding

Een paar andere zaken kun je al tijdens de periode vóór de scheiding regelen.

Schadevrije jaren
Heb je allebei een motorrijtuigenverzekering bij Univé? Dan is het bij een scheiding mogelijk om de opgebouwde schadevrije jaren van je auto-, motor- en/of bromfietsverzekering te verdelen. In het scheidingsconvenant kun je deze verdeling opnemen.

Levensverzekering
Heb je een levensverzekering? In veel gevallen zal jouw (ex-)partner als begunstigde op de polis vermeld staan. Wij adviseren je om hiermee rekening te houden en tijdig de begunstigde op de polis te wijzigen. Neem hierover contact op met de betreffende verzekeraar of tussenpersoon.

Advies van Univé

Veel wijzigingen kun je zelf online doorgeven via Mijn Univé.
Wil je een actueel verzekeringsadvies nu jouw situatie door de scheiding flink is veranderd? Neem dan contact op met de Univé-winkel bij jou in de buurt. Je adviseur kan je dan in persoon tijdens een gesprek alle informatie geven.

Maak nu een afspraak

Eén zorg minder met het verzekeringspakket van Univé

Wanneer je gaat scheiden verandert er vaak een hoop in je leven. Wat zeker niet hoeft te veranderen, is het gevoel van zekerheid die goede verzekeringen met zich meebrengen. Met een verzekeringspakket van Univé kun je jouw eigen pakket samenstellen. Hiermee heb je één helder overzicht en helpen we je dubbele dekkingen te voorkomen. Daarnaast kan de pakketkorting oplopen tot wel 10% op je premie. Wil je meer weten over de voordelen of kun je wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van jouw ideale pakket? Neem dan contact op met je Univé-adviseur.