Ga naar inhoud

Tolwegen in Duitsland

Wanneer je onderweg bent naar het buitenland kun je tolwegen tegenkomen. In Duitsland is dit niet het geval: Duitsland heeft geen tolwegen. 

Wil je wel graag weten wat tolwegen zijn en waar deze in Europa te vinden zijn? Lees dan verder. 

Tol Duitsland 

Een tolweg is een weg waar je voor moet betalen om overheen te rijden  In Duitsland betaal je meestal geen tol, behalve voor enkele privéweggetjes en tunnels. In Duitsland betalen mensen wegenbelasting.  Dit geld wordt gebruikt voor onderhoud aan de weg, tankstations en rustplekken. 

In de Europese Unie zijn er een aantal landen waar wel tol betaald moet worden. Dit zijn de volgende landen: Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje, Griekenland, Polen en Kroatië. 

Autobahnvignet Duitsland 

Er zijn geen tolwegen in Duitsland. Je hebt er dus ook geen autobahnvignet nodig. Wat Duitsland wel heeft zijn milieuzones. Deze zijn vooral te vinden rondom de Duitse steden. Blijf je buiten deze steden? Dan heb je geen milieusticker of vignet nodig. 

Ga je wel de grote steden in, of kom je in de buurt met de auto? Dan heb je een milieusticker nodig. Deze koop je gemakkelijk: 

  • Bij de grens 

  • Bij de grotere tankstations in Duitsland (als je moet tanken of laden)

  • Via de GWK 

  • Via de ANWB 

  • Online 

Op reis naar Duitsland met Univé 

Wil je onbezorgd op vakantie naar Duitsland? Check vooraf de maximumsnelheid en de Duitse verkeersregels. En zorg dat je de verplichte artikelen in je auto hebt liggen. Zo voorkom je onnodige verkeersboetes. 

Natuurlijk is het ook belangrijk om te controleren hoe je autoverzekering en reisverzekering ervoor staat en dat je pechhulp hebt geregeld.. Denk ook aan je zorgverzekering voor je vertrekt. En vergeet niet je groene kaart en Europese zorgpas mee te nemen.