Ga naar inhoud

Univé Alarmcentrale: 24/7 pechhulp

Heb je pech onderweg? En ben je bij Univé verzekerd voor pechhulp? Bel dan direct onze alarmcentrale: +31 592 348 112. Onze hulpdienst komt dan zo snel mogelijk jouw kant op. Wist je dat de Univé alarmcentrale 24/7 bereikbaar is? En zo zijn er meer belangrijke dingen die je moet weten over pechhulp bij Univé. Wij vertellen je alles over onze alarmcentrale en het melden van pech of schade. 

Pechhulp telefoonnummer binnen- en buitenland

De alarmcentrale is bereikbaar bij pech in binnen- én buitenland. Dat is wel net zo makkelijk. Heb je de alarmcentrale gebeld en sta je met pech in Nederland? Dan is onze hulpdienst binnen 35 minuten bij je. Let op: in het buitenland kan dit iets langer duren.

Tip: sla altijd het alarmcentrale nummer op in je telefoon. Of schrijf het op een briefje en leg dit in de auto. Mocht de batterij van je telefoon leeg zijn, dan kan iemand anders voor jou bellen.

Pech online melden

Bij Univé kun je ook gemakkelijk online pech of schade melden. Dit doe je via de Univé App. Wist je dat je in de app ook de dichtstbijzijnde garages kunt zien? Handig voor kleine pechgevallen of als er snel iets gemaakt moet worden. Zoals een kapotte koplamp. Met 300 aangesloten schadeherstelbedrijven is er altijd een garage bij jou in de buurt.

Ik heb autopech: wat nu?

Autopech kan altijd en overal gebeuren. Maar met een goede voorbereiding weet je altijd wat te doen. Door onderstaande stappen te volgen kun je weer snel de weg op:

 1. Voorbereid de auto in
  Zet het nummer van de Univé Alarmcentrale in je telefoon. Stap ook altijd de auto in met een opgeladen mobiel. Tip: neem een powerbank of USB-oplader mee voor langere ritten.
 2. Auto checklist
  Zorg ervoor dat je de juiste spullen in de auto hebt liggen. Zoals: alle belangrijke documenten, veiligheidshesje, gevarendriehoek, startkabels, ehbo-doos etc. Ga je naar het buitenland? Bekijk dan ook alvast de verkeersregels van jouw bestemming en de landen waar je doorheen rijdt.
 3. Veiligheid voorop
  Zoek bij autopech een veilige plek op waar de auto stil kan staan. Bijvoorbeeld een parkeerplaats of tankstation. Red je dit niet? Wijk dan uit naar de vluchtstrook of berm. Volg daarna deze stappen:

  - Doe direct de alarmlichten aan
  - Stap altijd rechts uit de auto
  - Ga achter de vangrail staan
  - Doe een veiligheidshesje aan

  Goed om te weten: draai je wielen altijd naar rechts als je stilstaat. Mocht je auto van achteren worden aangereden, dan komt de auto niet op de weg terecht.
 4. Neem contact op met de Univé Alarmcentrale
  Staan alle passagiers veilig? Bel dan de Univé Alarmcentrale: +31 592 348 112. Geef je exacte locatie door en laat ons weten wat het probleem is. Zorg er verder voor dat je alle verzekering- en voertuiggegevens bij de hand hebt. Sta je met pech in het buitenland? Ook dan kun je hetzelfde nummer bellen.
 5. Wij helpen je weer op weg
  Heb je pech in Nederland? Dan is onze hulpdienst binnen 35 minuten bij je. Zij helpen je weer op weg. Let op: in het buitenland kan het iets langer duren voordat we bij je zijn. Lukt het niet om de auto direct werkend te krijgen? Dan regelen wij vervangend vervoer. In het buitenland kan een hotelovernachting noodzakelijk zijn. Dit wordt ook door ons vergoed.

Meer lezen over autopech? Bekijk onze tips over wat te doen bij een lege accu, het vervangen van een lekke band en je auto starten met startkabels.

Pechhulp afsluiten

Wil je pechhulp afsluiten bij je Univé-autoverzekering? Vanaf € 3,98 per maand kun je al rekenen op hulp overal in Nederland. Liever ook zeker zijn van pechhulp in het buitenland? Pechhulp Binnen- en Buitenland sluit je al af vanaf € 7,03 per maand. 

Bereken je premie