Ga naar inhoud

Pechhulp vergelijken

Niemand zit te wachten op pech onderweg. Gelukkig bieden de meeste autoverzekeraars extra pechhulp aan. Zo krijg je altijd hulp bij pech, dag en nacht. Maar elke verzekeraar heeft andere pakketten. Daarom is het belangrijk om goed te vergelijken wat je precies krijgt qua pechhulp. 

Voorwaarden pechhulp vergelijken: waar let ik op?

Wil je pechhulp afsluiten? Elke aanbieder heeft andere prijzen, pakketten en voorwaarden. Daarom is het handig om vooraf te bekijken welke  dekkingen voor jou belangrijk zijn. Wil je bijvoorbeeld woonplaatsdekking? En moet je pechhulp persoon- of juist kentekengebonden zijn. Om je te helpen bij het vergelijken hebben wij de belangrijkse onderdelen van pechhulp voor je op een rijtje gezet.

Belangrijke opties voor pechhulp

Stel: je hebt autopech en jouw auto kan niet direct ter plekke gerepareerd worden. Jouw auto wordt daarom vervoerd naar een garage. Zij kunnen vervolgens de auto niet binnen een paar dagen werkend krijgen. In dat geval is het fijn als je een leenauto mee kunt krijgen. Oftewel, vervangend vervoer. Om bijvoorbeeld naar je werk te kunnen blijven rijden. Of in het buitenland je reis voort te kunnen zetten. Ben je dus pechhulp dekkingen aan het vergelijken? Bekijk dan goed of vervangend vervoer inbegrepen is. Dit voorkomt veel kosten en gedoe.

Wist je dat de helft van alle autopech in de eigen woonplaats gebeurt? En één derde zelfs nog voor de deur? Pechhulp is dus niet alleen handig voor onderweg, maar ook voor dichtbij huis. Bekijk goed of pech in je eigen woonplaats inbegrepen is bij de dekking. Zo stap je altijd zorgeloos de auto in.

Heb je autopech in het buitenland? Soms kan de auto niet direct ter plekke gerepareerd worden. Dan gaat de auto naar een garage. Het kan zijn dat de auto daar niet gelijk gemaakt kan worden. Of dat jouw auto pech krijgt buiten de openingstijden van de garage. Midden in de nacht bijvoorbeeld. Dan is de kans groot dat je ergens in de buurt moet overnachten. Dit kan extra kosten met zich meebrengen. Bekijk dus goed of de kosten voor overnachtingen door pech vergoed worden. En ook hoeveel nachten inbegrepen zijn bij de dekking.

Pechhulp dekking kan persoons- of kentekengebonden zijn. Als je pechhulp persoonsgebonden is, betekent dit dat de pechhulp gekoppeld is aan jouw naam. In dit geval ben je verzekerd voor pechhulp, zelfs als je in een andere auto rijdt. Nadeel van deze vorm van pechhulp is dat als andere mensen in jouw auto rijden, zij geen recht hebben op pechhulp. 

Pechhulp op kenteken

Bij een kentekengebonden pechhulp is de dekking gekoppeld aan het kenteken van jouw auto. Het maakt niet uit wie er op dat moment in jouw auto rijdt. Als er pech is, wordt jouw auto altijd gerepareerd, zelfs als op dat moment je partner, zoon of buurvrouw in de auto rijdt.

Welke vorm van pechhulp het beste bij jou past, hangt af van jouw situatie en voorkeuren.

Goed om te weten: bij Univé is pechhulp altijd kentekengebonden.

De meeste aanbieders van pechhulp bieden pakketten aan voor zowel pechhulp in Nederland als voor pechhulp in Europa. Check voor je het afsluit welke gebieden inbegrepen zjn, zodat je de juiste keuze maakt. 

Bij Univé kun je kiezen voor Pechhulp Binnenland en/of Pechhulp Buitenland. Met Pechhulp Binnenland krijg je 24/7 hulp bij pech onderweg in Nederland, inclusief woonplaatsdekking. Met Pechhulp Buitenland krijg je hulp in alle landen van de groene kaart, behalve in Nederland. 

Pechhulp dekkingen bij Univé

Bij ons kun je kiezen uit 2 verschillende soorten pechhulp: Pechhulp Binnenland en Pechhulp Buitenland. Bij Pechhulp Binnenland is pech in Nederland en jouw eigen woonplaats verzekerd. Kies je voor Pechhulp Buitenland? Dan krijg je hulp in alle landen die op de groene kaart staan. Let op: met alleen de dekking Pechhulp Buitenland ben je niet verzekerd voor pech in Nederland.  

Wat kost Pechhulp bij Univé?

Bij Univé sluit je voordelig Pechhulp af. Zo ben je vanaf € 3,30 per maand al verzekerd voor Pechhulp Binnenland. Wil je ook zeker zijn van hulp bij autopech in Europa? Met Pechhulp Buitenland heb je al vanaf  € 2,52 per maand pechhulp in alle landen van de groene kaart. Je kunt er ook voor kiezen om zowel Pechhulp Binnen- als Buitenland bij te sluiten. Dan ben je verzekerd van hulp bij pech in Nederland en in Europa. Dit kan al vanaf € 5,82 per maand.

Bereken je premie