Ga naar inhoud

Alarmnummers Europa

Gaat u met de auto naar het buitenland? Dan is het handig om te weten welk nummer u moet bellen als er een noodgeval is. Verwar een noodgeval overigens niet met autopech. Iedereen die een autoverzekering van Univé heeft, kan bij een ongeval of schade aan de auto de Univé alarmcentrale bellen. Bijvoorbeeld als u autoschade heeft waardoor u niet verder kunt rijden. 7 dagen per week en 24 uur per dag kunt u dan bellen naar telefoonnummer:

+31 592 348 112

Wij zorgen dan dat uw auto gerepareerd of het probleem opgelost wordt. Krijgt u daadwerkelijk te maken met een ongeluk of verkeersongeval? Dan belt u direct met het alarmnummer. In de meeste landen in Europa kunt u hiervoor gewoon het in Nederland bekende nummer gebruiken: namelijk 112.

Noodnummer in Europa

Als u in de EU bent, kunt u in alle landen van de EU het Europese alarmnummer 112 bellen. Voor de volgende landen buiten de EU geldt dit telefoonnummer ook: Albanië, Bosnië-Herzegovina, IJsland, Kosovo, Liechtenstein, Macedonië, Moldavië, Montenegro, Noorwegen, Servië, Turkije en Zwitserland.

Let op!

U mag alleen maar het noodnummer in Europa bellen als er sprake is van een levensbedreigende situatie. Denk daarbij aan een misdrijf, een brand, een verkeersongeval waar gewonden zijn gevallen of op het moment dat iemand een hartstilstand krijgt.

Bekijk de autoverzekering

Algemene alarmnummers in Europa

Is de situatie niet levensbedreigend?

In dat geval belt u in Nederland altijd met telefoonnummer 0900-8844 om hulp in te schakelen. Zo’n nationaal nummer voor hulp die niet spoedeisend is, heeft elk land. Zoek het voor u naar het buitenland vertrekt op en zet het in uw telefoon.

Andere EU-noodnummers

Er bestaan naast het Europese alarmnummer 112 nog meer algemene EU-noodnummers. Bijvoorbeeld als u slachtoffer bent van criminaliteit (116006) of op het moment dat er kinderen vermist zijn (116000). Kinderen die hulp zoeken bellen 116111 en als u psychische bijstand nodig heeft belt u 116123. Heeft u een vraag over niet-spoedeisende medische hulp? Bel dan 116117.