Ga naar inhoud

Pechhulp op kenteken of naam: welke moet ik hebben?

Wil je pechhulp afsluiten voor je auto? Dan is het goed om te kijken welke variant het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Er zijn namelijk twee verschillende soorten pechhulp: op naam en op kenteken. Wat is het verschil tussen de twee? En wat zijn de voor- en nadelen per soort?

Kenteken of persoonsgebonden pechhulp: wat zijn de verschillen?

Sluit je pechhulp persoonsgebonden af? Dan geldt de dekking voor één specifieke persoon. Deze persoon krijgt altijd hulp bij pech, ook al rijdt die op dat moment in een andere auto.

Pechhulp op kenteken betekent dat de verzekering geldt voor één specifieke auto. Deze auto wordt altijd geholpen en gerepareerd bij pech. Dit geldt ook als er iemand anders in de auto rijdt dan de eigenaar op het moment van pech.

Keuzes in pechhulp: Persoonlijk versus kenteken

Om te bepalen welke pechhulp dekking het beste bij jou past, is het fijn om te weten wat de voor- en nadelen zijn per soort. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Voordelen persoonsgebonden pechhulp

✓ Jij krijgt altijd hulp bij pech, ook al rijd je in een andere auto.

Nadelen persoonsgebonden pechhulp

X Als iemand anders in je auto rijdt, dan heb je geen pechhulp.

X Niet handig als je je auto vaak uitleent of deelt met anderen.

Voordelen pechhulp op kenteken

✓ De pechhulp dekking kan door meerdere personen gebruikt worden.

✓ Handig voor als je je auto vaak uitleent of deelt met anderen.

Nadelen pechhulp op kenteken

X  Je krijgt geen pechhulp als je in een andere auto rijdt (behalve als die auto is verzekerd met pechhulp op kenteken).

X Heb je meerdere auto's of voertuigen? Dan moet je voor elk voertuig een eigen pechhulp dekking afsluiten. 

  Hoe kies ik de juiste pechhulp?

  Welke pechhulp het beste bij jou past, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Heb je meerdere auto's of leen je vaak auto's van anderen? Dan is persoonsgebonden pechhulp handig. Je hoeft dan niet apart voor elk voertuig een verzekering af te sluiten. Zo ben je altijd goed verzekerd, ook als je in een ander voertuig rijdt.

  Rijden er regelmatig andere mensen in jouw auto, zoals je partner of kinderen? Dan kun je beter kiezen voor kentekengebonden pechhulp. Zo is iedereen die jouw auto gebruikt verzekerd van pechhulp, en je weet zeker dat je auto altijd hulp krijgt bij pech.

  Pechhulp Nederland en Pechhulp in Europa

  Wij bieden twee verschillende soorten pechhulp aan bij Univé: Pechhulp in Nederland en Pechhulp in Europa. Onze pechhulp is kentekengebonden. Met Pechhulp in Nederland (Pechhulp Binnenland) krijg je altijd binnen 35 minuten hulp bij pech overal in Nederland. Deze pechhulp heeft ook woonplaatsdekking. Dit houdt in dat je ook geholpen wordt als je met pech op je oprit staat. Je sluit deze dekking al af vanaf € 3,30 per maand.

  Wil je pechhulp in Europa? Met Pechhulp Buitenland ga je zorgeloos op reis, want je krijgt hulp bij autopech in alle landen die op de groene kaart staan. Je kunt Pechhulp Buitenland al afsluiten vanaf € 2,52 per maand.

  Wil je pechhulp in Nederland en Europa? Beide dekkingen sluit je al af vanaf € 5,82 per maand.

  Bereken je premie

  Lees meer over pechhulp: