Ga naar inhoud

Wat te doen bij pech op de snelweg?

Kom je door pech stil te staan langs de snelweg? Dan kan dat best wel gevaarlijk zijn. Er wordt namelijk hard gereden op de snelweg en auto's kunnen daardoor minder goed uitwijken. Een ongeluk is zo gebeurd. Het is dus belangrijk om te weten wat je in zo'n situatie moet doen. 

Stappenplan: wat te toen bij autopech op de snelweg

Krijg je plotseling autopech? Probeer dan altijd een veilige plek te bereiken zoals een parkeerplaats of een vluchtstrook. In dit stappenplan gaan we ervanuit dat je gestrand bent langs de snelweg. 

5 extra tips voor pech langs de snelweg

  • Vergeet niet je tas en mobiele telefoon mee te nemen uit de auto. Het is namelijk ontzettend gevaarlijk om weer terug te gaan naar de auto als je eenmaal bent uitgestapt.
  • Is er acuut gevaar? Bel dan 112.
  • Heb je Univé Pechhulp? Sla altijd het nummer van onze alarmcentrale op in je telefoon. Of schrijf het op een papiertje en leg dit in je auto.
  • Steek nooit de snelweg over. Dit is levensgevaarlijk.
  • Neem altijd je voertuig- en verzekeringsgegevens mee. Zoals je kentekenbewijs en polisnummer.

Pech langs de snelweg in het buitenland

Sta je stil langs de snelweg in het buitenland? Dan kun je dezelfde stappen doorlopen als hierboven. Check wel altijd van te voren de verkeers- en veiligheidsregels van je bestemming en de landen waar je doorheen rijdt. De meeste landen hebben namelijk eigen verkeersregels. Houd er verder rekening mee dat het langer kan duren voordat de hulpdienst bij jou is als je autopech hebt in het buitenland.

Bekijk voor vertrek ook goed of je pechhulp geldt in het buitenland. Is dat niet het geval? Bij Univé kun je dit regelen via je autoverzekering met Pechhulp Buitenland. Hiermee krijg je hulp bij autopech in alle landen die op de groene kaart staan.

Nog niet verzekerd voor pech?

Sluit nu pechhulp af bij je Univé-autoverzekering. Keuze uit Pechhulp Binnenland en Pechhulp Buitenland. Je bent al verzekerd voor Pechhulp in Nederland inclusief woonplaatsdekking vanaf € 3,30 per maand

Bereken je premie

Heb je al een autoverzekering bij Univé en wil je pechhulp bijsluiten? Dit pas je gemakkelijk en snel aan via Mijn Univé of de Univé App.

Bekijk ook de veelgestelde vragen over Univé Pechhulp