Ga naar inhoud

Een autoverzekering voor senioren

Zoals veel ouderen wilt u waarschijnlijk de vrijheid behouden om u zelfstandig van A naar B te verplaatsen. U bent daarmee niet afhankelijk van familieleden of hulpverleners. Wel is het belangrijk om als oudere rekening te houden met een aantal zaken als het gaat om autorijden en uw autoverzekering.

Er is in Nederland geen autoverzekering voor senioren. Bij Univé is iedereen welkom om een verzekering af te sluiten. Er geldt dus geen leeftijdsgrens.  Waarom dat zo is leggen we u graag uit op deze pagina.  

Geen leeftijdsgrens bij een autoverzekering voor ouderen

Univé wil haar leden helpen en zekerheid bieden, ongeacht de leeftijd. We streven naar een eerlijk tarief voor alle klanten, dus ook voor ouderen. Univé bepaalt de hoogte van de premie voor de autoverzekering op basis van de te verwachten schadelast. Deze schadelast baseren we op het verleden. Deze schadelast verschilt o.a. per leeftijd, type auto en regio. Daarom bepalen er een aantal factoren de premiehoogte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de waarde van uw auto, het aantal gereden kilometers of de schadevrije jaren. 

Lees meer over hoe wij de premiehoogte berekenen.

Opfriscursus autorijdende senioren

Wanneer u al jarenlang in het bezit bent van uw rijbewijs, is autorijden net als fietsen: u verleert het nooit. Toch dient u er rekening mee te houden dat de verkeersregels en -situaties door de jaren heen sterk veranderen. De wegen worden steeds drukker en er zijn meer verkeersdeelnemers om rekening mee te houden, zoals bijvoorbeeld passerende elektrische fietsen. 

Wanneer u onverhoopt verkeersregels overtreedt in het verkeer, omdat u hier bijvoorbeeld niet van op de hoogte was, kunnen de verkeersboetes hoog oplopen. Bovendien kan het niet op de hoogte zijn van de actuele verkeersregels zorgen voor gevaarlijke situaties of in sommige gevallen ook auto-ongelukken. Om er zeker van te zijn dat u ook op latere leeftijd veilig kunt deelnemen aan het verkeer, biedt Veilig Verkeer Nederland een opfriscursus aan. 

Rijbewijs na 75 jaar: hoe zit dat? 

Omdat de kans op lichamelijke problemen na 75 jaar toeneemt, kan dit ook uw reactievermogen en behendigheid in het verkeer belemmeren. Wanneer u slecht ter been bent of u heeft last van andere gezondheidsproblemen, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75ste en wilt u uw rijbewijs verlengen? U moet dan eerst bij het CBR een gezondheidsverklaring invullen. Hiervoor maakt u een afspraak met een arts om een gezondheidscheck te doen. De arts kan in zo’n geval bepalen of het nog veilig is voor u om uw rijbewijs te verlengen of dat deze keuze onverstandig is. 

Lees ook: Wat is een rijbewijskeuring?

Autoverzekering senioren bij Univé afsluiten

U heeft bij ons voor uw autoverzekering keuze uit de dekkingen WAWA+ of All Risk. Het is in Nederland wettelijk verplicht om uw auto in ieder geval WA te verzekeren. Dit geldt voor iedere leeftijdscategorie. U kunt bij Univé gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. Bent u er nog niet over uit welke autoverzekering het beste bij u past? Om u te helpen heeft Univé de autocheck ontwikkeld. Via een aantal vragen krijgt u een persoonlijk advies over de verzekering die het beste bij uw auto past. Daarna kunt u de premie berekenen.

Doe de autocheck!

Vragen? Neem contact op 

Heeft u verder nog vragen over een autoverzekering voor ouderen en hoe het zit met de hoogte van uw premie? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.