Ga naar inhoud

WA Volledig Casco (All Risk)

De meest uitgebreide dekking die je voor je autoverzekering kunt hebben is WA Volledig Casco. Deze dekking wordt ook wel All Risk genoemd. Waar ben je met een volledig cascodekking precies voor verzekerd? 

Wat is verzekerd met WA Volledig Casco (All Risk)? 

Met een WA Volledig Casco dekking (All Risk) worden de volgende schades vergoed: 

 • Schade die je bij een ander veroorzaakt 

 • Diefstal, inbraak, joyriding en ruitschade 

 • Brand en andere natuurschade (bijvoorbeeld storm) 

 • Aanrijding met loslopende dieren 

 • Vandalisme 

 • Schade aan je eigen auto (ook door eigen schuld) 

Verschil Volledig Casco (All Risk) en Beperkt Casco (WA+) 

Het verschil tussen WA Volledig Casco (All Risk) en WA Beperkt Casco (WA+) zit vooral in welke schades aan je eigen auto zijn verzekerd. WA Beperkt Casco (WA+) vergoedt schades aan je auto door brand, diefstal, storm en ruitschade. WA Volledig Casco is de meest uitgebreide dekking en vergoedt bijna alle schade aan je eigen voertuig. Ook als dit je eigen schuld is. Denk aan schade door een aanrijding of botsing. Deze schades aan je eigen auto zijn niet verzekerd met WA Beperkt Casco.  

Wanneer kiezen voor een WA Volledig Casco verzekering? 

Er zijn verschillende factoren die meespelen in het kiezen van de beste dekking voor je autoverzekering. Een hiervan is de leeftijd van de auto. Een WA Volledig Casco verzekering is vooral interessant voor auto’s tot 6 jaar oud. Je auto is dan nog veel waard, waardoor de premie ruimschoots opweegt tegen de kosten voor een mogelijke reparatie als gevolg van een aanrijding. Als je auto ouder is, kun je gemakkelijk overstappen naar een andere dekking. Sommige auto’s hebben na 6 jaar nog steeds een hoge waarde. Dan kan het wel verstandig zijn om een All Risk verzekering te behouden.  

Daarnaast is de keuze voor een WA Volledig Casco dekking afhankelijk van het risico dat je wilt dragen. Hoe meer zekerheid je wilt, hoe uitgebreider de dekking moet zijn. Met de volledig cascodekking hoef je je geen zorgen te maken over kosten bij schade aan je eigen auto. 

Nieuwwaarde- en aanschafwaarderegeling 

Als je een WA Volledig Casco verzekering bij Univé afsluit, krijg je 1 jaar gratis de aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling. Een nieuwwaarderegeling is voor nieuwe auto’s. Met de nieuwwaarderegeling krijg je de nieuwwaarde van je auto vergoed als je jouw auto total loss rijdt, of als hij gestolen wordt. Met de aanschafwaarderegeling is je tweedehandsauto (die je bij een leasemaatschappij, merkdealer of bovag-garage hebt gekocht) verzekerd voor het aankoopbedrag dat je voor je auto hebt betaald. Met dit bedrag kun je weer een nieuwe auto kopen.  

WA Volledig Casco uitbreiden met aanvullende verzekeringen 

Een WA Volledig Casco verzekering biedt al een uitgebreide dekking, maar je kunt je autoverzekering ook nog uitbreiden met een aantal aanvullende dekkingen: 

 • Veilig op Weg (gratis) 

 • Univé Pechhulp 

 • Inzittendenverzekering 

 • Rechtshulp Verkeer 

 • Eigen keuze schadeherstelbedrijf 

 • Accessoires  

Bekijk alle aanvullende verzekeringen 

Onbezorgd de weg op met een WA Volledig Casco verzekering van Univé 

Met WA Volledig Casco verzekering heb je de meest volledige dekking voor jouw autoverzekering. Hiermee ben je niet alleen verzekerd voor schade aan anderen, maar ook voor vrijwel alle schade aan je eigen auto. Je sluit je autoverzekering al binnen een paar minuten online af.  

Bereken je premie