Ga naar inhoud

Verschil WA Casco en All Risk autoverzekering

Een autoverzekering kiezen kan best lastig zijn. Twijfel je tussen WA+ en All Risk? Wij leggen je op deze pagina uit wat nu de belangrijkste verschillen zijn tussen deze twee basis autoverzekeringen.

WA+ Beperkt Casco of All Risk

Het belangrijkste verschil tussen deze twee basis autoverzekeringen zit hem in de schades die je vergoed krijgt én de hoogte van de premie. Kies je voor een WA+ Beperkt Casco? Dan krijg je naast schade die je toebrengt aan anderen en andermans spullen ook een vergoeding voor bepaalde schades aan je eigen auto. Zoals diefstal, inbraak, brand, storm, ruitschade of een aanrijding met loslopende dieren.

Vandalisme en schade aan je auto door eigen schuld  (bijvoorbeeld als je zelf ergens tegenaan gereden bentna een aanrijding) wordt alleen vergoed met een All Risk autoverzekering. Dit is de meest uitgebreide autoverzekering en ook direct de duurste. Vrijwel alle schades aan je eigen auto zijn verzekerd. Daarom wordt all risk ook veel afgesloten voor dure auto’s.  

Wanneer kies je voor All Risk?

Veel mensen vragen zich af tot wanneer het slim is om voor All Risk te kiezen. Dat hangt af van het type auto, de leeftijd van de auto en jouw persoonlijke situatie. Standaard adviseren we om auto’s tot 6 jaar All Risk te verzekeren. En om voor WA+ te kiezen als je auto tussen de 6 en 10 jaar oud is. Hoe ouder de auto, hoe sneller de dagwaarde namelijk afneemt. En dan krijg je bij schade dus ook minder vergoedt. En dan kun je dus beter voor WA+ kiezen. Maar er zijn uitzonderingen. Sommige automerken en type auto’s behouden hun waarde of worden zelfs meer waard. Dan is het verstandig om je auto toch All Risk te verzekeren.

Financiële situatie
Áls je de keuze maakt voor WA Casco of All Risk is het goed om ook te kijken naar je eigen financiële situatie. Stel je hebt flinke schade of je auto is total loss. Heb je dan genoeg spaargeld om je auto te repareren? Of in het ergste geval een nieuwe te kopen?  Heb je geen geld achter de hand? En kun je niet zonder een auto? Dan kan het toch verstandig zijn om toch voor All Risk te kiezen, ook al heb je een iets oudere auto.

Geen WA+ of All Risk: toch liever WA

Heb je een hele oude auto (10 jaar of ouder) met een lage dagwaarde? Dan kun je vaak beter kiezen voor de wetterlijk verplichte WA-verzekering. Dit is de goedkoopste autoverzekering van Univé. Hiermee ben je alleen verzekerd voor schade aan anderen en andermans spullen. Schade aan je eigen auto is met WA niet verzekerd.

Kies voor de autoverzekering van Univé

Stap met een gerust gevoel in de auto. 

Sluit nu af  of bereken je premie