Ga naar inhoud

Voordelen All Risk autoverzekering

All Risk is de meest uitgebreide dekking voor je autoverzekering. Naast schade aan anderen is de schade aan je eigen auto ook verzekerd. Zelf als het je eigen schuld is. Maar wat zijn nu precies alle voordelen van All Risk? 

Wat is verzekerd bij een All Risk autoverzekering? 

Met de All Risk verzekering ben je bijna voor alle schade verzekerd. Ook als het je eigen schuld is. Dit is verzekerd met een All Risk dekking: 

  • Schade aan anderen.  
  • Schade door onder andere brand, diefstal en ruitschade.  
  • Schade aan je eigen voertuig (bijvoorbeeld door een aanrijding).  
  • Zelfs als dit je eigen schuld is.  

Wat zijn de voordelen van een All Risk autoverzekering? 

Het grote verschil van een All Risk autoverzekering ten opzichte van een WA- of WA+ verzekering is dat schade aan je eigen auto altijd verzekerd is. Zelfs als het je eigen schuld is. Hiernaast is er nog een aantal andere voordelen, namelijk: 

Gratis 1 jaar aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling

Als je een All Risk verzekering bij Univé afsluit, krijg je 1 jaar gratis de aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling. Is je nieuwe auto total loss of gestolen? Dan krijg je in het eerste jaar de showroomprijs van je auto vergoed met de nieuwwaarderegeling. Als je een tweedehands auto hebt gekocht, ontvang je het aankoopbedrag bij total loss of autodiefstal met de aanschafwaarderegeling. Deze regeling kun je bij het afsluiten van je verzekering tot 3 jaar verlengen, in ruil voor een hogere autopremie.

Accessoires gratis tot € 3.000 meeverzekerd

Met de All Risk autoverzekering zijn de accessoires van je auto standaard tot € 3.000 meeverzekerd voor schade en diefstal. Zijn je accessoires meer waard? Dan kun je ervoor kiezen dit bedrag te verhogen in ruil voor extra premie.

Wanneer kiezen voor een All Risk autoverzekering? 

De keuze voor een All Risk verzekering hangt van een aantal dingen af. Bijvoorbeeld de leeftijd en waarde van je auto, maar ook de vraag of je eventuele schade zelf kunt of wil betalen. 

Heb je een nieuwe auto gekocht? Dan is het een verstandige keuze om een All Risk verzekering af te sluiten. We adviseren standaard All Risk voor auto’s tot zo’n 6 jaar oud. Ook voor oudere auto’s met een hoge dagwaarde kan All Risk interessant zijn. De waarde van je auto is dan namelijk relatief hoog, waardoor de kosten van de verzekering opwegen tegen de kosten van een mogelijke reparatie.  

Welke autoverzekering moet ik kiezen?

Twijfel je of je moet kiezen voor All Risk? Bekijk de video waarin wij uitleg geven over wat de verschillen zijn tussen WA, WA+ en All Risk en welke bij jou past. 

Onbezorgd de weg op met een All Risk autoverzekering van Univé 

Met All Risk stap je met een zeker gevoel in je auto. Met deze verzekering ben je niet alleen verzekerd voor schade aan anderen, maar ook voor schade aan je eigen auto. Zelfs als dit je eigen schuld is. 

Bereken je premie