Ga naar inhoud

Wat kost een All Risk autoverzekering?

All Risk is de meest uitgebreide dekking voor jouw autoverzekering. Hiermee ben je zo goed als voor alles verzekerd, zelfs als dit je eigen schuld is. Je maandelijkse premie ligt bij deze dekking daarom een stuk hoger dan bij een WA-verzekering. Wel is je auto beter verzekerd en betaal je niet zelf de kosten bij schade aan je voertuig. Wat de kosten voor een All Risk autoverzekering zijn, lees je op deze pagina.  

De kosten voor een All Risk verzekering 

Wat je betaalt voor een All Risk autoverzekering is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld je leeftijd, je woonplaats, de waarde van je nieuwe auto en de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd.  

Zo heeft je adres bijvoorbeeld invloed op de premie van je All Risk verzekering. Als je in een stad woont, betaal je over het algemeen meer premie dan als je in een dorp woont. Daarnaast is leeftijd ook een belangrijke factor. Zo betalen jongeren tot 25 jaar een leeftijdstoeslag. De precieze kosten van een All Risk autoverzekering verschillen dus per persoon en situatie.  

Eigen risico All Risk 

De hoogte van de maandelijkse premie van je All Risk autoverzekering is ook afhankelijk van het eigen risico. Standaard is het eigen risico € 100 per schadeclaim bij de All Risk autoverzekering van Univé. Dit betekent dat je zelf € 100 moet betalen bij schade. Het bedrag wat boven het eigen risico uitkomt, betaalt de verzekeraar.  

Je kunt ook kiezen voor geen eigen risico. In ruil daarvoor betaal je een hogere premie. Wil je juist besparen op je maandelijkse premie? Dan kun je kiezen voor een hoger eigen risico. Hiermee betaal je minder premie, maar betaal je zelf wel € 250 of € 500 per ingediende schade aan je eigen voertuig. 

Aanvullende dekkingen 

Aanvullende dekkingen tellen ook mee voor de kosten van je verzekering. Hiermee ben je in meer situaties verzekerd, maar je betaalt ook iets meer. 

Bij All Risk kun je bijvoorbeeld aanvullend kiezen voor een verlenging van de aanschafwaarderegeling bij een jonge occasion of voor een nieuwwaarderegeling bij een nieuwe auto. Deze regeling is standaard voor een jaar gratis meeverzekerd en kan worden verlengd tot 3 jaar. Hiermee ontvang je de aanschafwaarde van de auto bij total loss of diefstal.  

Benieuwd wat All Risk voor jouw auto kost? 

De kosten voor je All Risk verzekering kunnen dus verschillen om een aantal redenen, zoals het eigen risico of de aanvullende dekkingen die je kiest. Benieuwd hoe hoog deze voor jou zijn? Bereken direct hoeveel premie je gaat betalen voor je All Risk verzekering. 

Bereken je premie