Ga naar inhoud

Autoschade

Van parkeerschade, ruitschade tot vandalisme: schade aan de auto kan iedereen overkomen. In onderstaande blogs lees je hoe je dit laat herstellen en waar je kosten kunt besparen.

Uitgelicht

Auto in brand

Een auto kan in brand vliegen. Meestal door vandalisme. Maar het kan ook komen door slecht onderhoud of een flinke aanrijding. Wat betekent dit? En hoe is het te voorkomen?

Lees meer

Autoruit vervangen

Soms is ruitschade niet meer te repareren. Dan moet deze worden vervangen door een nieuwe voorruit. Dat is werk voor professionals. Wat betekent dit voor jou?

Lees meer

Auto uitdeuken

Soms ontstaat er een deuk in jouw auto. Bijvoorbeeld door noodweer of een ongeluk. Wat kun je doen als je wilt laten uitdeuken? En wat zijn de kosten daarvan?

Lees meer

Lakschade repareren

Lakschade is vaak zichtbaar. Dus je wilt graag zo snel mogelijk de lakschade herstellen. Kunt je het zelf doen of laat je het toch liever door een professional doen?

Lees meer

Schade aan auto door een ander

Heb je door een aanrijding schade aan je auto? Of aan je geparkeerde auto? Bij schade aan jouw auto door een ander wil je dat de schade wordt vergoed en verhaald.

Lees meer

Schade automatisch parkeren

Sommige auto’s beschikken over de mogelijkheid om automatisch te laten inparkeren. Maar hoe handig is dat? En wat betekent het als er toch schade ontstaat?

Lees meer

Schade door zelfrijdende auto

De ontwikkeling van de zelfrijdende auto is al jaren in volle gang. Hoe gaat dat er in de toekomst uitzien als die op de markt komen?

Lees meer

Steenslag repareren

Heeft je auto tijdens het rijden schade door steenslag opgelopen? En wil je weten hoe het te repareren is? Of wil je weten hoe je steenslag kunt voorkomen?

Lees meer

Vandalisme auto

Schade ontstaan door vandalisme. Bijvoorbeeld een afgetrapte zijspiegel of een compleet uitgebrande auto. Of de schade wordt vergoed, hangt af van hoe je de auto verzekerd hebt.

Lees meer

Ruitschade en braakschade

Heb je ruitschade aan jouw auto na een auto-inbraak? Lees hier wat je in deze situatie kunt doen.

Lees meer

Aangifte schade auto

In sommige gevallen is de oorzaak van de schade onbekend. In dit soort situaties dien je aangifte te doen bij de politie.

Lees meer

Wist je dat...

bumperschade het meest voorkomt aan de rechterkant van de bumper?

bumperschade, krassen en deuken het meeste voorkomen?

maar liefst 40% van alle kleine schades ontstaan door parkeerhandelingen?

Meer lezen over auto en het verkeer