Ga naar inhoud

Autoschade: tips en advies

Schade aan de auto kan iedereen overkomen. Van parkeerschade, ruitschade tot vandalisme. Hoe laat je dit herstellen? Of kun je zelf repareren om kosten te besparen?

Auto-ongeluk

Het kan iedereen overkomen: een auto-ongeluk. Wanneer u er mee te maken krijgt, is het belangrijk dat u weet wat u moet doen. Probeer in ieder geval rustig te blijven.

Lees meer

Vandalisme auto

Schade ontstaan door vandalisme. Bijvoorbeeld een afgetrapte zijspiegel of een compleet uitgebrande auto. Of de schade wordt vergoed, hangt af van hoe u de auto verzekerd heeft.

Lees meer

Autoruit vervangen

Soms is ruitschade niet meer te repareren. Dan moet deze worden vervangen door een nieuwe voorruit. Dat is werk voor professionals. Wat betekent dit voor u?

Lees meer

Autobanden repareren

Uw autoband kan lek raken. Bijvoorbeeld omdat u door een stuk glas reed. Kunt u de band zelf repareren? Of moet het door een professional worden opgelost?

Lees meer

Lekke band vervangen

Als de auto schokkerig rijdt of het stuur naar één kant trekt: dikke kans op een lekke band… Er zit niets anders op dan de autoband te vervangen. Maar hoe doet u dat?

Lees meer

Autosleutels kwijt

Een autosleutel die kwijt is… het komt altijd op een verkeerd moment. Wat kunt u doen als de sleutels kwijt zijn? En wat betekent dit bijvoorbeeld bij keyless entry?

Lees meer

Lakschade repareren

Lakschade is vaak zichtbaar. Dus u wilt graag zo snel mogelijk de lakschade herstellen. Kunt u het zelf doen of laat u het toch liever door een professional doen?

Lees meer

Schade automatisch parkeren

Sommige auto’s beschikken over de mogelijkheid om automatisch te laten inparkeren. Maar hoe handig is dat? En wat betekent het als er toch schade ontstaat?

Lees meer

Steenslag repareren

Heeft uw auto tijdens het rijden schade door steenslag opgelopen? En wilt u weten hoe het te repareren is? Of wilt u weten hoe u steenslag kunt voorkomen?

Lees meer

Veilig auto slepen

Soms kan het zomaar gebeuren. Uw auto doet niets meer en moet worden weggesleept. Maar hoe gaat dat auto slepen precies in zijn werk? En wat de regels?

Lees meer

Auto in brand

Een auto kan in brand vliegen. Meestal door vandalisme. Maar het kan ook komen door slecht onderhoud of een flinke aanrijding. Wat betekent dit? En hoe is het te voorkomen?

Lees meer

Auto uitdeuken

Soms ontstaat er een deuk in uw auto. Bijvoorbeeld door noodweer of een ongeluk. Wat kunt u doen als u wilt laten uitdeuken? En wat zijn de kosten daarvan?

Lees meer

Verkeerd getankt

Het kan u zomaar overkomen: u gaat tanken en tankt per ongeluk de verkeerde brandstof. Wat moet u in zo’n geval doen? In ieder geval niet gaan rijden!

Lees meer

Schade aan auto door een ander

Heeft u door een aanrijding schade aan uw auto? Of aan uw geparkeerde auto? Bij schade aan uw auto door een ander wilt u dat de schade wordt vergoed en verhaald.

Lees meer

Ruitschade door inbraak

Heeft u ruitschade aan uw auto na een inbraak? Met een WA+ (Beperkt Casco) of All Risk autoverzekering van Univé bent u verzekerd tegen auto-inbraak. Ook ruitschade is verzekerd.

Lees meer

Schade door zelfrijdende auto

De ontwikkeling van de zelfrijdende auto is al jaren in volle gang. Hoe gaat dat er in de toekomst uitzien als die op de markt komen?

Lees meer

Lees onze tips en ga veilig op weg

Wilt u meer weten over het voorkomen, beperken en herstellen van problemen met uw auto, zodat u veilig op pad kunt? Bekijk dan onze pagina met advies en tips over o.a. het (ver)kopen van uw auto, autoschade, auto-onderhoud, verkeersregels en verkeersveiligheid. 

Lees meer