Ga naar inhoud

Auto uitdeuken: kosten en tips

Inhoudsopgave 

Een deuk in uw auto, bijvoorbeeld door noodweer of een ongeluk? Vervelend! We vertellen u graag meer over het uitdeuken van uw auto en de kosten daarvan. En wat dekt de verzekering? 

Wat kost het uitdeuken van een auto?  

Kleine deukjes kunnen meestal snel opgelost worden. Als er geen lakschade is, hoeft alleen de deuk zelf behandeld te worden. Dit kost ongeveer € 40 tot € 100. Uiteraard is de uiteindelijke prijs afhankelijk van de grootte van de deuk en de plek ervan. En als er lakschade is, wordt een deel van de auto opnieuw gespoten. Ook dat zorgt voor hogere kosten. Een precieze prijs kunnen wij hier daarom niet geven. Vraag vooraf aan de schadehersteller wat de kosten voor het uitdeuken zijn.  

Zelf auto uitdeuken, kan dat?  

Uw auto zelf uitdeuken, raden we af. De kans is groot dat u de schade per ongeluk groter maakt en daarna duurder uit bent bij een reparatie.  

Wanneer auto uitdeuken? 

Het is slim om een deuk in uw auto snel te laten repareren. Als de deuk verder beschadigt, kan dit zorgen voor roest aan uw auto. De schade wordt dan steeds groter en de herstelkosten ook steeds hoger. Het is dus slim om uw auto zo snel mogelijk te laten uitdeuken.  

Auto uitdeuken en uw autoverzekering 

Een deuk door iemand anders 

Of u de kosten voor het uitdeuken vergoed krijgt, hangt af van hoe de deuk in uw auto is gekomen. Is bijvoorbeeld iemand anders tegen uw auto aangereden en heeft u daardoor een deuk in de auto? Dan is dit verzekerd via de autoverzekering van de andere partij. 

Een deuk door storm 

Is de deuk ontstaan tijdens een storm, bijvoorbeeld door een grote hagelsteen? Dan bent u hiervoor verzekerd als u een WA Plus (Beperkt Casco) of All Risk (Volledig Casco) autoverzekering heeft. Er geldt wel een eigen risico. Standaard is dit € 150. Het uitdeuken van uw auto kost vaak minder dan € 150, u hoeft de schade dan dus niet in te dienen. Heeft u gekozen voor ‘Geen eigen risico’ of zijn de kosten hoger dan € 150? Dan kunt u de schade wel indienen. Dit heeft geen invloed op uw schadevrije jaren. 

Een deuk die u zelf heeft veroorzaakt 

Het kan natuurlijk ook dat u zelf per ongeluk ergens tegenaan bent gereden. Als er daardoor een deukje in uw auto zit, is dat verzekerd met een Allrisk (Volledige Casco) verzekering. Ook hier is het eigen risico standaard € 150. Daarnaast heeft het claimen van een schade die u zelf veroorzaakt heeft, invloed op uw schadevrije jaren. Uw premie gaat dan omhoog. In Mijn Univé kunt u berekenen hoeveel uw premie omhoog gaat en of u de schade dus beter zelf kunt betalen. 

Deuk in uw auto: schade melden 

Is de deuk in uw auto verzekerd en wilt u de schade bij ons melden? Dat kan in ongeveer vijf minuten via Mijn Univé. U vult daar in hoe de deuk in uw auto is ontstaan. Daarna zoekt u in Mijn Univé meteen een schadehersteller bij u in de buurt, die de auto kan uitdeuken. Als u gebruik maakt van een Univé schadehersteller, regelen wij de betaling meteen met de reparateur. U hoeft dan niets voor te schieten. 

Deuk in mijn auto melden