Ga naar inhoud

Schade door de wasstraat

Heeft je auto schade door de wasstraat opgelopen? Dit kan gebeuren. Misschien gaat het om een kleine kras, maar het kan ook een flinke deuk zijn. Het is in beide gevallen wel fijn om te weten hoe dit is geregeld met je verzekering. Heb je zelf schade gereden? Dan ben je in de meeste gevallen alleen met een All Risk autoverzekering verzekerd. Je leest op deze pagina precies hoe het zit. 

Aansprakelijkheid schade door de wasstraat 

Als je schade hebt opgelopen door de wasstraat, is het eerst belangrijk om vast te stellen bij wie de aansprakelijkheid ligt. Het kan namelijk gebeuren dat je zelf schade rijdt, maar de schade kan ook komen door een andere auto of de wasstraat zelf. We lichten daarom beide situaties hieronder voor je toe.  

De schade is veroorzaakt door een ander 

Stel: je schade in de wasstraat is veroorzaakt door een ander. Als de wasstraat zelf schade heeft veroorzaakt aan jouw auto, bijvoorbeeld door een technische fout, is de wasstraat aansprakelijk. Is de schade veroorzaakt doordat bijvoorbeeld een andere auto tegen jou aanreed? Dan is de andere bestuurder aansprakelijk. 

Ik heb zelf schade gereden 

Heb je zelf schade gereden in de wasstraat, bijvoorbeeld een kras op je deur? In de meeste gevallen heb je alleen met een All Risk autoverzekering recht op een vergoeding. Het is hierbij wel belangrijk dat je aan de eisen van je All Risk autoverzekering voldoet. Rij je bijvoorbeeld schade terwijl je onder invloed bent van alcohol? Dan heb je, ook met een All Risk autoverzekering, geen recht op een vergoeding. 

Tips om autoschade in de wasstraat te voorkomen 

Met de volgende tips kun de kans op lakschade of krassen door de wasstraat beperken:

Zodra je auto op de rolbaan van de wasstraat staat, gaat alles vanzelf. Je kunt nu je stuur loslaten en wachten tot de wasstraat is afgelopen. Je kunt de motor daarbij uitzetten. Zo verbruikt je auto geen brandstof terwijl je door de wasstraat gaat. 

Doe, voordat je de wasstraat ingaat, plastic hoesjes om de ruitenwissers van je auto. Zo voorkom je in veel gevallen schade aan je ruitenwissers door de wasstraat. 

Zorg dat je buitenspiegels ingeklapt zijn voordat je de wasstraat inrijdt.

Autoschade melden bij Univé 

Is jouw auto verzekerd bij Univé? Dan kun je je schade 24 uur per dag, 7 dagen per week melden in Mijn Univé of in de Univé App. Voordat je je schade bij ons meldt, vind je het misschien fijn om je eerst nog wat verder in te lezen. Je vindt daarom op onze website voor verschillende types schade de stappen over hoe je deze meldt. 

Meld je schade