Ga naar inhoud

Ruitschade en braakschade

Heb je ruitschade aan je auto na een auto-inbraak? Wat vervelend!

Met een WA+ of All Risk autoverzekering van Univé ben je verzekerd tegen auto-inbraak. We vergoeden de schade door de inbraak tot maximaal het bedrag op je polis. Ook ruitschade is verzekerd in de WA+ of Allrisk autoverzekering.

Heb je een WA autoverzekering? Dan is je auto niet verzekerd tegen braakschade en ruitschade.

Wat moet je doen bij braakschade? 

Is je autoruit ingeslagen of heb je braakschade? Doe dit dan zo snel mogelijk:

  1. Doe aangifte van de auto-inbraak op het dichtstbijzijnde politiebureau. Je kunt ook online aangifte doen met behulp van je DigiD. Vraag altijd om een kopie van je aangifte of download deze. Je hebt de kopie nodig om de schade bij ons te melden.
  2. Meld de auto-inbraak in de Univé-app of online op Mijn Univé.
  3. Heb je ook ruitschade? Daarvoor mag je direct een afspraak maken bij een Univé-schadehersteller. Je hoeft de ruitschade niet ook nog bij ons te melden.

Braakschade, maar niets gestolen? Let op! 

Is je autoruit ingeslagen maar is er niks uit je auto meegenomen? Dat voelt natuurlijk als een grote opluchting.

Maar let op, want autodieven worden steeds creatiever. Het kan zomaar zijn dat ze gegevens uit de boordcomputer hebben gekopieerd om je autosleutel na te maken. Na een paar dagen halen de dieven je auto op en ben je nog verder van huis. 

Gestolen accessoires en spullen 

Op je auto aangebrachte accessoires zoals auto-tuning zijn standaard meeverzekerd tot € 3.000 bij WA+ en All Risk. Heb je een hoger bedrag aan accessoires meeverzekerd? Dan vergoeden we natuurlijk maximaal dat bedrag. Uitgangspunt is de vervangingswaarde. 

Zijn er losse spullen uit je auto gestolen, zoals een laptop, zonnebril, mobiel of navigatiesysteem? Die vallen niet onder je autoverzekering. Je kunt ze wel verzekeren met een inboedelverzekering met buiten-de-deurdekking.

Wil je meer weten over ruitschade aan of inbraak in je auto? Bekijk dan onze uitgebreide pagina’s over ruitschadeauto-inbraak en diefstal zonder braakschade.

We hebben meer tips en advies over schade aan je auto