Ga naar inhoud

Ruitschade en braakschade

Heeft u ruitschade aan uw auto na een auto-inbraak? Met een WA+ (Beperkt Casco) of All Risk autoverzekering van Univé bent u verzekerd tegen auto-inbraak. De schade die ontstaan is door de inbraak wordt vergoed tot maximaal het bedrag op uw polis. Is er sprake van ruitschade, dan is dat ook verzekerd. Bij alleen een WA-verzekering is uw auto niet verzekerd tegen braakschade en ruitschade. 

Wat moet u doen bij braakschade? 

Heeft u ontdekt dat uw autoruit is ingeslagen en dat u daardoor braakschade heeft? Doorloop dan de volgende drie stappen zo snel als u kunt.  

  1. Doe bij de politie in de plaats waar de auto staat aangifte van de auto-inbraak. Of doe dit online met behulp van uw DigiD. Zorg ervoor dat u een kopie van de aangifte krijgt. Die heeft u namelijk nodig voor de schademelding. 
  2. Meld de auto-inbraak online bij Univé in de Univé-App of via Mijn Univé. Of meld de schade via onze klantenservice: 0592-349249.  
  3. Heeft u ook ruitschade? Maak dan meteen een afspraak met de Univé- schadehersteller bij u in de buurt. Het is niet nodig om de ruitschade bij Univé te melden. 

Braakschade, maar niets gestolen? Let op! 

Ontdekt u dat uw autoruit kapot is maar is er niets uit uw auto meegenomen? In de eerste plaats voelt dat natuurlijk als een grote opluchting. Maar let ook meteen goed op. Want autodieven worden steeds creatiever.  

Zo kunnen zij bijvoorbeeld met een apparaatje gegevens uit de boordcomputer kopiëren. Om daarmee vervolgens een kopie van de autosleutel te maken. Na een paar dagen komen de dieven dan terug en stelen uw auto met behulp van de gekopieerde sleutel. En dan bent u nog verder van huis. 

Laat uw boordcomputer resetten!

Om een gestolen auto te voorkomen, is het slim om niet alleen de ruit te laten repareren bij braakschade. Zorg er ook voor dat de boordcomputer wordt gereset. Autodieven hebben dan niets meer aan de door hen verworven gegevens. 

Gestolen accessoires en spullen 

Accessoires aan uw auto zijn standaard meeverzekerd tot een bedrag van maximaal € 3.000 bij WA+ en All Risk. Als u een hoger bedrag heeft meeverzekerd aan accessoires, dan vergoeden we maximaal dat bedrag. Hierbij geldt de vervangingswaarde. 

Spullen die in de auto lagen en werden gestolen, zoals een laptop of zonnebril, vallen niet onder uw autoverzekering. Hetzelfde geldt voor losse navigatieapparatuur of uw mobiele telefoon. Wilt u dat dit toch verzekerd is? Sluit dan een inboedelverzekering met buiten-de-deurdekking af. 

Wilt u nog meer weten over ruitschade aan uw auto of inbraak in uw auto? Bekijk dan onze extra uitgebreide pagina’s over ruitschade en auto-inbraak

We hebben meer tips en advies over schade aan uw auto.