Ga naar inhoud

Autoruit vervangen: wat zijn de opties?

Of het nu komt door een auto-ongeluk, auto-inbraak of door steenslag: bij schade is het soms nodig om je autoruit te laten vervangen. Bij kleine schades kan de ruit soms ook gerepareerd worden.

Goed om te weten:

  • Ruitschade is verzekerd met een WA+ (Beperkt Casco) of All Risk verzekering
  • Ruitschade hoef je niet bij ons te melden, je kunt meteen naar de schadehersteller

Zoek een schadehersteller

Een sterretje repareren kan zonder ruitvervanging

De stelregel is dat als het sterretje kleiner is dan een muntstuk van € 2, de beschadiging nog kan worden gerepareerd met speciale kunsthars. Hiermee wordt je voorruit weer als nieuw gemaakt en hoeft je ruit niet vervangen te worden.

Als je een WA+ (Beperkt Casco)  of All Risk verzekering hebt, is het laten repareren van een sterretje bij een aangesloten schadehersteller gratis. Met een WA-verzekering ben je hier niet voor verzekerd.

Voorruit vervangen

De kosten van het vervangen van je voorruit hangen af van het merk en type auto. Als je een WA+ of All Risk verzekering hebt, ben je verzekerd voor het vervangen van je ruit. Er is wel een eigen risico van € 100. Het laten vervangen van je ruit heeft geen invloed op je schadevrije jaren en no-claimkorting.

Je kunt het vervangen van de autoruit laten uitvoeren door een aangesloten schadehersteller. Zij weten precies welke ruit er in jouw auto moet en kunnen de ruit kalibreren als jouw auto een camerasysteem heeft.

Je hoeft de schade niet te melden bij Univé

Als je een WA+ (Beperkt Casco)  of All Risk verzekering hebt, dan hoef je ruitschade niet bij ons te melden. Dit doet de ruithersteller voor jou. Als je een WA-verzekering hebt, dan is ruitschade niet verzekerd en hoef je het dus ook niet bij ons te melden. In alle gevallen kun je ruitschade direct laten herstellen bij een aangesloten schadehersteller.

Zoek een schadehersteller

Ander soort ruit vervangen

Meestal is het de voorruit waar schade aan ontstaat, maar er kan natuurlijk ook schade aan je achterruit of panoramadak ontstaan. In beide gevallen moet de ruit altijd vervangen worden. Ook hiervoor geldt dat je verzekerd bent met een WA+ (Beperkt Casco) of All Risk verzekering en een eigen risico hebt van € 100.

Kosten van een voorruit vervangen

De exacte kosten van het vervangen van uw voorruit zijn afhankelijk van het merk en type auto en van het soort voorruit. Bovendien worden de meeste kosten wellicht vergoed door uw verzekering.

We hebben meer tips en advies over schade aan uw auto. Lees ook meer over wanneer schade niet verzekerd is.