Ga naar inhoud

Waarborgfonds auto: wat u moet weten

Niemand hoopt dat het gebeurt, maar het kan iedereen overkomen: uw auto heeft schade opgelopen door een onbekend of onverzekerd motorvoertuig. Dat is natuurlijk een ontzettend vervelende situatie die u graag opgelost wilt zien. Voor dit soort onaangename situaties is er in Nederlands een fonds opgesteld: het Waarborgfonds Motorverkeer. Univé vertelt u in welke situaties u een claim kunt indienen bij het Waarborgfonds voor uw auto en tegen welke voorwaarden. 

Wat doet het Waarborgfonds Motorverkeer? 

In Nederland bent u als auto-eigenaar verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de eventuele schade die u heeft aangericht aan anderen. Schade aan uw eigen auto wordt hiermee niet vergoed. Toch komt het soms voor dat een onbekende of onverzekerde dader, of een dader met een gestolen auto schade aanricht aan uw auto. Het Waarborgfonds Motorverkeer keert dan in sommige gevallen schadevergoedingen uit.  

Een deel van alle WA-premies bij de verzekeringsmaatschappijen in Nederland gaat naar het Waarborgfonds Motorverkeer, zodat zij in dit soort situaties toch dit soort schade kunnen dekken. Wel moet uw de schade aan uw auto voldoen aan een aantal voorwaarden. 

Schadeclaim Waarborgfonds auto 

Voldoet u aan de voorwaarden voor het Waarborgfonds Motorverkeer? Maak er dan zo snel mogelijk en binnen 14 dagen werk van om al het bewijsmateriaal en schriftelijke getuigenverklaringen te verzamelen. Na 14 dagen wordt de aanvraag niet meer in behandeling genomen. Houd er rekening mee dat er bij het Waarborgfonds auto een eigen risico geldt van €250. 

Schade aangericht bij een ander 

Mocht het nu zo zijn dat u onverhoopt schade heeft aangericht bij een ander, dan bent u met een autoverzekering van Univé goed verzekerd.