Ga naar inhoud

Wijzigt mijn no-claimkorting als ik ruitschade heb?

Heb je een sterretje of een barst in je ruit? Het claimen van ruitschade op je bedrijfsautoverzekering heeft geen gevolgen voor je no-claimkorting en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Ruitschade is alleen verzekerd via onze WA+ of All Risk bedrijfsautoverzekering. Met een WA-bedrijfsautoverzekering is ruitschade niet verzekerd.  

Eigen risico reparatie ruitschade 
Een reparatie aan je autoruit of panorama dak is gratis. Je hoeft dus geen eigen risico te betalen. Wel moet de reparatie uitgevoerd worden door een Univé-schadehersteller. Je kunt de schadeherstelbedrijven waarmee wij samenwerken vinden op Univé Schadeservice

Vervangen autoruit
Moet de autoruit vervangen worden? Dan heb je altijd een eigen risico van € 100 als je deze laat vervangen bij een Univé-schadehersteller. Wil je een autoruit laten vervangen door een schadehersteller van jouw keuze? Dan betaal je het reguliere eigen risico die op jouw polis staat vermeld.  

Wil je advies of heb je hulp nodig?  
Neem dan contact op met onze klantenservice. Of maak een afspraak met een Univé-adviseur in een Univé-winkel bij jou in de buurt.  

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?