Ga naar inhoud

Bedrijfsauto gestolen, wat nu?

Is je zakelijke auto of bestelbus gestolen? Dat is erg vervelend. In dit geval is het belangrijk om zo snel mogelijk aangifte te doen. Of je verzekerd bent voor autodiefstal, hangt van de dekking van je bedrijfsautoverzekering af.  Wat je moet doen als je bedrijfsauto gestolen is en of je hiervoor verzekerd bent, lees je op deze pagina.  

Bedrijfsauto gestolen: wat moet je doen? 

Als je erachter komt dat je bedrijfsauto is gestolen, is het belangrijk om zo snel mogelijk de volgende stappen te volgen: 

Ben ik verzekerd tegen diefstal van mijn bedrijfsauto? 

Met de WA+ (Beperkt Casco) en All Risk (Volledig Casco) ben je verzekerd tegen diefstal van je bedrijfsauto en de auto-onderdelen. Ook zijn de accessoires van je auto standaard tot € 1.000 meeverzekerd. Met de WA-autoverzekering is je auto niet verzekerd tegen autodiefstal, maar ben je alleen verzekerd bij schade die je aan anderen of andersmans spullen aanricht. Schade door diefstal van je auto of auto-onderdelen heeft geen invloed op je opgebouwde schadevrije jaren of je no-claimkorting.   

Wat vergoedt de bedrijfsautoverzekering bij diefstal? 

Bij een WA+ of All Risk bedrijfsautoverzekering ben je standaard verzekerd tegen de vervangingswaarde bij diefstal. Hiermee krijg je het bedrag wat je nodig hebt om je auto, in de huidige staat, te vervangen.  Met de All Risk bedrijfsautoverzekering heb je de mogelijkheid om bij nieuwe bedrijfsauto’s (tot 12 maanden oud) maximaal 1 jaar Nieuwwaarderegeling toe te voegen. Hiermee wordt de nieuwprijs van je bedrijfsauto vergoed bij diefstal.  

Wat doet Univé voor je bij autodiefstal?

Nadat je de autodiefstal meldt, schorsen we direct je bedrijfsautoverzekering. We zeggen je verzekering tijdelijk op.  Je hoeft dan geen premie meer te betalen. Zelf de verzekering opzeggen bij diefstal hoeft dus niet. We wachten maximaal 30 dagen met het uitbetalen van de schade, omdat de kans bestaat dat je auto nog wordt teruggevonden. Wordt je auto binnen 30 dagen teruggevonden? Dan krijg je deze terug en vergoedt Univé mogelijke schade die is ontstaan door de diefstal. Als je auto na 30 dagen niet is teruggevonden, vergoeden wij de diefstal op basis van total loss.   

Goederen en gereedschap gestolen uit bedrijfsauto 

De goederen en gereedschappen die je vervoert, zijn niet standaard verzekerd tegen diefstal met je bedrijfsautoverzekering. Met de Eigen vervoerverzekering is de inboedel die je vervoert dag en nacht verzekerd tegen schade en diefstal.    

Je bedrijfsauto verzekeren tegen diefstal  

Wil je dat jouw bedrijfsauto goed verzekerd is tegen diefstal? Kies dan voor een WA+ of All Risk bedrijfsautoverzekering van Univé. Met de extra verzekering Eigen vervoerverzekering zijn de goederen en gereedschappen die je vervoert ook verzekerd.  

Sluit je bedrijfsautoverzekering af