Ga naar inhoud

Een twee-onder-een-kapwoning en je woonverzekering

Woon je in een twee-onder-een-kapwoning of heb je net een twee-onder-een-kapwoning gekocht? Dan wil je graag weten hoe je deze kunt verzekeren. Met een woonverzekering van Univé regel je dat eenvoudig en snel. Met een woonverzekering is jouw huis verzekerd tegen onder andere brand, storm, inbraak en lekkage.

Waarom is het belangrijk om een twee-onder-een-kapwoning te verzekeren?  

Je hoopt het niet en doet je best om het te voorkomen, maar schade kan zomaar ontstaan. Schade door brand, lekkage, storm of inbraak kan hoog oplopen. Om niet voor hoge kosten te komen staan, kan het verstandig zijn om een woonverzekering af te sluiten.  

Door je huis goed te verzekeren voorkom je financiële zorgen bij schade. Als er toch schade ontstaat zijn de kosten voor herstel of herbouw van de woning verzekerd. Ook je spullen zijn verzekerd.  

Met de Univé-woonverzekeringen ben je nooit onderverzekerd. Dit betekent dat je altijd de volledige waarde terugkrijgt bij schade. Lees alles over garantie tegen onderverzekering.

Welke woonverzekeringen zijn er voor twee-onder-een-kapwoningen? 

Een woonverzekering bestaat uit een opstal- en een inboedelverzekering. We leggen je uit wat het verschil is en welke voor jou interessant is.  

Opstalverzekering  

Met een opstalverzekering verzeker je alle vaste onderdelen van je huis. Wat dit zijn? Denk bijvoorbeeld aan de muren, de fundering en het dak. Maar ook een ingebouwde keuken of de badkamer horen bij je opstal. Heb je een tuinhuisje in de tuin van je twee-onder-een-kapwoning? Dan behoort dit ook tot je opstal. Eigenlijk alles wat je niet meeneemt tijdens een verhuizing, omdat het niet los in je huis staat.  

  • Vaak verplicht door een hypotheekverstrekker 
  • Vaste onderdelen van je huis zijn verzekerd tegen schade door onder andere brand, storm, blikseminslag, lekkage of inbraak  

Inboedelverzekering  

Je inboedel bestaat uit alle verplaatsbare spullen die in jouw twee-onder-een-kapwoning te vinden zijn. Dit zijn de spullen die je mee zou nemen als je zou gaan verhuizen. Je kunt je inboedel verzekeren met een inboedelverzekering. Denk aan meubels, servies, gordijnen, kleding en apparaten.  

  • Niet verplicht, wel handig 
  • Losse spullen in huis zijn verzekerd tegen schade door inbraak, brand, lekkage of blikseminslag 

Twee vrouwen praten met elkaar door een open raam in de keuken. Beide vrouwen lachen.

Andere interessante verzekeringen voor je twee-onder-een-kapwoning 

Een rechtsbijstandverzekering kan ook erg handig zijn wanneer je woningeigenaar bent. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt de kosten van juridische hulp bij een conflict met bijvoorbeeld een buur of een aannemer. Onze gespecialiseerde en ervaren juristen staan je bij.  

Naast de woonverzekeringen is het ook verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering te regelen. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je aan iemand anders of andermans spullen toebrengt. Stoot je bijvoorbeeld een vaas om terwijl je bij vrienden op bezoek bent? Dan kun je de schade claimen op je aansprakelijkheidsverzekering. Ook wanneer er bijvoorbeeld een dakpan van je twee-onder-een-kapwoning waait en schade veroorzaakt bij de buren. Dit kun je regelen via de aansprakelijkheidsverzekering.  

Je twee-onder-een-kapwoning verzekeren, wist je dat..  

  • je complete gezin standaard is meeverzekerd?  
  • we standaard € 0 eigen risico toepassen? Je kunt dit wel zelf verhogen in ruil voor korting op je premie*. 
  • je de woonverzekering naar wens kunt uitbreiden, zodat deze goed aansluit op jouw woonsituatie? Kies bijvoorbeeld voor extra dekking op mobiele elektronica, je spullen buitenshuis of ruitbreuk.  
  • je pakketkorting krijgt als je meer verzekeringen bij Univé hebt?  

*Bij schade door storm geldt een verplicht eigen risico van € 250. Dit bedrag komt boven op het zelfgekozen vrijwillige eigen risico.  

Je woonverzekering afsluiten  

Een woonverzekering is voor iedereen die een twee-onder-een-kapwoning bezit verstandig. Door een geschikte verzekering te kiezen, kun je jezelf financieel beschermen tegen tegenslagen. 

Bereken direct je woonpremie