Ga naar inhoud

Opstalverzekering nieuwbouwwoning

Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht of wilt u dat doen? Dan vraagt u zich misschien af hoe het zit met de opstalverzekering voor uw nieuwbouwwoning. Wie is verantwoordelijk voor de verzekering tijdens de bouw van de woning, en vanaf wanneer bent u hier zelf verantwoordelijk voor? Univé legt het u haarfijn uit. 

Wanneer verzekering nieuwbouwwoning afsluiten 


Als u een gloednieuwe woning koopt, wilt u deze natuurlijk goed verzekeren tegen schade. Wanneer het huis af is en u erin woont, bent u verantwoordelijk voor het verzekeren hiervan. Koopt u een bestaande nieuwbouwwoning? Dan is de verzekering hiervan de verantwoordelijkheid van de vorige bewoners totdat u de sleutel krijgt.  

U kunt ook een woning kopen die nog gebouwd wordt of moet worden. In dat geval is de verzekering niet uw verantwoordelijkheid zolang de woning in aanbouw is. U hoeft dan dus nog geen opstalverzekering voor uw nieuwe huis af te sluiten. Wie is dan wel verantwoordelijk voor de verzekering tijdens nieuwbouw? Tijdens de bouw is het aannemersbedrijf dat de constructie regelt verantwoordelijk voor de risico’s en eventuele schade aan het huis. Dit is het geval tot de sleuteloverdracht van uw nieuwe huis. 

Verzekeringen voor uw nieuwbouwhuis 


Het is verstandig om uw nieuwe huis tijdig te verzekeren. Zorg daarom dat u de woonverzekeringen die u wilt heeft afgesloten voordat u de sleutel in ontvangst neemt. Zo kunt u vanaf dag één zonder zorgen genieten van uw woning. Uw hypotheekverstrekker zal waarschijnlijk eisen dat u in ieder geval een opstalverzekering afsluit. Daarmee bent u goed verzekerd tegen schade aan de constructie van uw woning. Denk daarbij aan het dak en de muren, maar ook uw keuken of badkamer. Grond die bij uw woning hoort, zoals uw tuin, is meeverzekerd. 

Wilt u ook de spullen in uw woning verzekeren? Sluit dan naast een opstalverzekering ook een inboedelverzekering af. Daarmee zijn uw eigendommen, bijvoorbeeld nieuwe meubels die u voor uw huis aanschaft, goed verzekerd. Heeft u spullen van grote (financiële) waarde in huis zoals dure sieraden of instrumenten als een gitaar? Dan is het verstandig om bij uw inboedelverzekering ook een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Hiermee zijn uw waardevolle spullen wereldwijd verzekerd. 

Premie berekenen 


Bent u benieuwd hoe hoog uw premie uitvalt voor de opstalverzekering van uw nieuwbouwwoning? U bent er snel achter met onze handige online rekentool. Hiermee kunt u geheel vrijblijvend een berekening van uw premie maken. 

Bereken uw premie