Ga naar inhoud

Vind de beste opstalverzekering

Uw huis goed verzekerd tegen schade. Direct hulp bij schade. Binnen 5 minuten verzekerd.

Snel de premie van uw huis berekenen?

  • Garantie tegen onderverzekering
  • Tot 10% pakketkorting
  • Hulp bij cybercriminaliteit

Uw woonhuis (opstal) goed verzekerd

Met onze opstalverzekering krijgt u bij schade aan uw woning een vergoeding óf de schade wordt voor u hersteld. Vergelijk onze opstalverzekeringen en ontdek welke dekking het beste bij uw wensen en budget past. Zo kunt u zorgeloos wonen. 

Aanvullende verzekeringen

Een opstalverzekering wordt vaak afgesloten in combinatie met een andere verzekering, bijvoorbeeld een inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering.

Vragen over de opstalverzekering?

Winst waar u blij van wordt

Goed om te weten

Wij geven u graag extra informatie over onze opstalverzekeringen. Over zonnepanelen, pakketkorting en het eigen risico. Zo weet u wat u kunt verwachten en maakt u een weloverwogen keuze.

Een opstalverzekering en een woonhuisverzekering zijn hetzelfde. Een woonhuis wordt ook wel een opstal genoemd. Met deze verzekering zijn schades aan uw huis door bijvoorbeeld storm of inbraak gedekt.

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan krijgt u korting op uw gehele pakket. Voor bijna iedere verzekering krijgt u 1% korting op de totale premie. Uw voordeel kan zo oplopen tot 10%. Wij verrekenen de korting automatisch.

Meer informatie over pakketkorting

Onze opstalverzekering kent standaard geen eigen risico. Alleen bij stormschade geldt een verplicht eigen risico van € 250,-.

Wilt u premievoordeel? U heeft de mogelijkheid om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 250,- in ruil voor een lagere premie.

Heeft uw huis een rieten dak? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle risico’s. Riet is namelijk brandgevaarlijk. Meer informatie en preventietips voor huizen met een rieten dak.

Glasschade is niet standaard verzekerd met een woonverzekering. Verzeker het glas van uw woning daarom met de aanvullende dekking Ruitbreukof sluit Opstal All Risk af. Ruitbreukdekking is daarbij standaard inbegrepen.

Bij Univé zijn zonnepanelen standaard meeverzekerd in de opstalverzekering. Dit geldt voor zowel Opstal Basis als Opstal All Risk. Uw zonnepanelen zijn verzekerd voor schade door brand, storm, bliksem, hagel en diefstal.

Bij Univé helpen we u met handige tips om schade aan uw woning zo veel mogelijk te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het beveiligen van uw huis en het voorkomen van brand of het voorkomen van stormschade.

Meer lezen

Veelgestelde vragen over de opstalverzekering

De meest gestelde vragen over de opstalverzekering. Bekijk ook de andere vragen voor meer informatie. Heeft u een andere vraag? Neem gerust contact op, we helpen u graag verder.

Voorwaarden en documenten

Service & contact

Nu kunt u met een gerust gevoel voor de opstalverzekering van Univé kiezen

Ook interessant naast de opstalverzekering

De kwaliteit van de Univé-opstalverzekering

Univé wil graag dat de informatie over de opstalverzekering voor iedereen duidelijk is. Daarom gebruiken wij zo min mogelijk moeilijke woorden. En als we ze wel moeten gebruiken, dan leggen we ze uit. Deze manier van informatie geven is vastgelegd in ons PARP-beleid*. 

Als verzekeraar moet Univé zich aan bepaalde wettelijke verplichtingen houden. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website. Deze moet namelijk begrijpelijk, volledig en eerlijk zijn. We beoordelen onze webpagina's op de volgende punten: 

  • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 

  • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 

  • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 

  • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 

  • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 

We controleren deze informatie op twee momenten. Als er een grote wijziging wordt doorgevoerd in de verzekering. En altijd om de drie jaar als de voorwaarden gelijk blijven. Zo zorgen we ervoor dat de informatie altijd aan onze voorwaarden voldoet. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn