Ga naar inhoud

Kosten van je opstalverzekering

Een opstalverzekering is verstandig om af te sluiten: hiermee is jouw woning verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld brand, storm, daklekkage of vorst. Als je er één wilt afsluiten, vraag je je misschien af wat de kosten van een opstalverzekering zijn. Wat kost een opstalverzekering voor jou? We leggen het je graag uit.

Kosten van een opstalverzekering 


Een opstalverzekering kost voor een gemiddeld huis zo’n € 1,30 per € 1.000 aan verzekerd bedrag, volgens Vereniging Eigen Huis. Dit bedrag verschilt op basis van een aantal factoren. Dit zijn onder meer: 

Waar jouw huis staat is bepalend voor de premie van je opstalverzekering. Als je in een stedelijk gebied woont, is de kans op inbraak - en daaropvolgende schade aan jouw huis - groter dan als je in een rustig plattelandsgebied woont.

De kosten voor je opstalverzekering hangen deels af van hoe groot je huis is en welk type huis je hebt. Heb je een hoekwoning, een tussenwoning, een appartement of een vrijstaand huis? Het kost namelijk meer om schade aan een grote villa te herstellen dan aan een bescheiden rijtjeshuis.

De materialen waarvan je huis gemaakt is hebben ook invloed op de kosten van je opstalverzekering. Een huis van hout loopt immers meer risico op schade tijdens een brand dan een huis van baksteen. Hetzelfde geldt voor huizen met een rieten dak. Voor huizen van deze materialen kan de premie daarom hoger uitvallen. 

Voor ieder huis dat we verzekeren bepalen we de herbouwwaarde. Dit is het bedrag dat nodig is om het huis opnieuw te bouwen. Op dezelfde plek en op dezelfde manier. Dit bepaalt ook de kosten van je opstalverzekering. We geven je altijd een garantie tegen onderverzekering op je opstal. Zo weet je zeker dat je huis altijd goed verzekerd is.

Een andere factor die de hoogte van je premie bepaalt is het eigen risico. Bij een Univé opstalverzekering heb je standaard geen eigen risico, behalve bij stormschade. Hiervoor geldt een eigen risico van € 250. Je kunt er daarnaast voor kiezen om vrijwillig een eigen risico van € 100, € 250 of € 500 te nemen. Je krijgt dan korting op je premie.

Opstalverzekering en aanvullende kosten 

De kosten van jouw opstalverzekering hangen ook af van de dekking die je kiest. Aanvullend op je opstal kun je je ook voor ruitbreuk verzekeren met een aanvullende dekking. Dat zorgt voor extra kosten op je premie.  

Wat kost een opstalverzekering voor mij? 

Om te weten wat een opstalverzekering precies kost voor jou, kun je bij Univé gemakkelijk online je premie berekenen. Dit is geheel vrijblijvend - je zit nergens aan vast.

Premie berekenen opstalverzekering