Ga naar inhoud

Opstalverzekering kosten

Een opstalverzekering is verstandig om af te sluiten: hiermee is uw woning verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld brand, storm, daklekkage of vorst. Als u er één wilt afsluiten, vraagt u zich misschien af wat de kosten van een opstalverzekering zijn. Welke soorten opstalverzekeringen zijn er, en tegen welke schade bent u verzekerd? Wat kost een opstalverzekering voor u? Univé legt het u graag uit. 

Kosten opstalverzekering 


Een opstalverzekering kost voor een gemiddeld huis zo’n € 1,30 per € 1.000 aan verzekerd bedrag, volgens Vereniging Eigen Huis. Dit bedrag verschilt op basis van een aantal factoren. Dit zijn onder meer: 

Waar uw huis staat is bepalend voor de premie van uw opstalverzekering. Als u in een stedelijk gebied woont, is de kans op inbraak - en daaropvolgende schade aan uw huis - groter dan als u in een rustig plattelandsgebied woont. 

De kosten voor uw opstalverzekering hangen deels af van hoe groot uw huis is. Het kost namelijk meer om schade aan een grote villa te herstellen dan aan een bescheiden rijtjeshuis.

De materialen waarvan uw huis gemaakt is hebben ook invloed op de kosten van uw opstalverzekering. Een huis van hout loopt immers meer risico op schade tijdens een brand dan een huis van baksteen. Hetzelfde geldt voor huizen met een rieten dak. Voor huizen van deze materialen kan de premie daarom hoger uitvallen. 

Een andere factor die de hoogte van uw premie bepaalt is het eigen risico. Bij een Univé opstalverzekering heeft u standaard geen eigen risico, behalve bij stormschade. Hiervoor geldt een eigen risico van €250. U kunt er daarnaast voor kiezen om vrijwillig een eigen risico van €250 te nemen in ruil voor premieverlaging. 

Soorten opstalverzekeringen 


Hoeveel premie u precies betaalt voor een opstalverzekering hangt ook af het soort opstalverzekering dat u kiest. Univé biedt twee verschillende soorten opstalverzekeringen aan, die verschillende dekkingen hebben. Maar welke u ook kiest: u bent nooit onderverzekerd. 

  • Opstal Basis

Met onze verzekering Opstal Basis bent u verzekerd tegen schade door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak of een aanrijding. Ook uw tuin is meeverzekerd. Deze verzekering dekt geen ruitschade of schade aan uw woning door een ongelukje. 

  • Opstal All Risk

Ook met de verzekering Opstal All Risk bent u verzekerd tegen schade door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak of een aanrijding. Daarnaast bent u verzekerd tegen ruitschade, of schade die u onbedoeld maakt aan uw woning door een ongelukje. 

Wat kost een opstalverzekering voor mij? 


Om te weten wat een opstalverzekering precies kost voor u, kunt u bij Univé gemakkelijk online uw premie berekenen. Dit is geheel vrijblijvend - u zit nergens aan vast. 

Bereken uw premie