Ga naar inhoud
Vrouw zit in de open deur van haar containerwoning met een laptop op schoot te bellen
Vrouw zit in de open deur van haar containerwoning met een laptop op schoot te bellen

Welke verzekeringen zijn belangrijk voor een containerwoning?

Heb je een containerwoning? Dan is het verstandig om deze goed te verzekeren voor schade door bijvoorbeeld inbraak of brand.  

Met de inboedelverzekering verzeker je de losse spullen, zoals meubels en lampen, in jouw containerwoning. Met de opstalverzekering verzeker je de vaste elementen van de containerwoning. Dit zijn bijvoorbeeld het dak, de muren, de badkamer en de keuken.

Met een inboedel- en opstalverzekering verzeker je jouw containerwoning tegen schade door storm, brand, water en inbraak. Wil je ook de ruiten van je containerwoning verzekeren tegen schade? Dat kan met de aanvullende dekking Ruitbreuk (af te sluiten bij zowel de inboedel- als opstalverzekering). Dit geldt ook voor ruiten binnen, bijvoorbeeld in een deur.

Waarom je containerwoning verzekeren bij Univé?

Wat klanten zeggen over onze containerwoningverzekering

Goed om te weten over het verzekeren van een containerwoning

Je kunt een woonverzekering voor een containerwoning niet online afsluiten. Maak hiervoor een afspraak met één van onze adviseurs. Dit kan gemakkelijk bij een Univé-winkel bij jou in de buurt. Of bel met één van onze adviseurs. 

Vind een winkel bij jou in de buurt

Ga jij jouw containerwoning verhuren? Houd er dan rekening mee dat er extra voorwaarden gelden. Deze lees je in de voorwaarden van de woonverzekering. Zijn de huurders eerste- of tweedegraads familieleden? Dan is schade die zij veroorzaken aan de containerwoning of de inboedel ervan in de meeste gevallen verzekerd.

Voorwaarden en documenten bij het verzekeren van je containerwoning

Vragen over het verzekeren van je containerwoning?

Veelgestelde vragen over de verzekering voor je containerwoning

Een inboedelverzekering is niet wettelijk verplicht. Het is verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Zo verzeker je de spullen in je containerwoning voor schade door bijvoorbeeld brand, water of diefstal.

Premie berekenen inboedelverzekering

Lees meer over de vraag of een inboedelverzekering verplicht is

Met een inboedelverzekering verzeker je de losse spullen in je huis of containerwoning voor schade door brand, diefstal, inbraak, lekkage of storm. De losse spullen noemen we ook wel inboedel. Dit zijn bijvoorbeeld je meubels, apparaten en kleding.

Lees meer over wat een inboedelverzekering is

Het is niet verplicht om een inboedel- of opstalverzekering af te sluiten. Het is wel verstandig. Met een inboedelverzekering zijn de spullen in je woning verzekerd, terwijl je met een opstalverzekering je huis verzekert.

Lees het hele antwoord op de vraag of je een inboedel- en opstalverzekering moet afsluiten

We vergoeden de herstelkosten bij schade ontstaan door onder andere brand, storm, lekkage en aanrijding. We betalen nooit meer dan het verzekerde bedrag dat op je polis staat.

Verhuur is alleen meeverzekerd als dit op je polisblad staat. Wil je (een deel van) je woning verhuren? Geef dit dan binnen 2 maanden aan ons door.

Lees meer over de opstalverzekering van je verhuurde woning

Verzeker nu je containerwoning met korting

Er zijn verschillende manieren om verzekeringen voor je containerwoning met korting af te sluiten. 

  • Maak gebruik van onze pakketkorting. Als je meerdere verzekeringen afsluit bij Univé, kun je tot wel 10% korting ontvangen. We verrekenen de korting automatisch met je premie. 
  • Check of je in aanmerking komt voor collectieve korting via je thuisorganisatie, werkgever, vakbond of ledenvereniging.

Nu kun je met een gerust gevoel je containerwoning verzekeren

De kwaliteit van de Univé verzekeringen voor containerwoningen

Univé wil graag alle belangrijke informatie over de verzekeringen voor containerwoningen zo duidelijk mogelijk in begrijpelijk Nederlands aanbieden aan onze klanten. Dit waarborgen wij in ons PARP-beleid.

Met het PARP-beleid* zorgen we ervoor dat we onze klanten de informatie geven die de wet van ons vraagt. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website.

Zo beoordelen we bijvoorbeeld de webpagina’s van de verzekering op verschillende punten:

  • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 

  • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 

  • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 

  • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 

  • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 

De controles voeren we op verschillende momenten uit: bij elke grote wijziging van een verzekering én standaard om de drie jaar als de voorwaarden gelijk blijven. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn.