Ga naar inhoud
Overstroming verzekeren
Overstroming verzekeren

Overstroming en je woonverzekering

Een overstroming komt gelukkig niet vaak voor. Als het wel gebeurt, is dat erg vervelend en heb je vaak veel schade en troep. Gelukkig kan je woonverzekering hierbij helpen.

Regel het gemakkelijk en snel binnen 5 minuten

  • Garantie tegen onderverzekering
  • Tot 10% pakketkorting
  • Hulp bij cybercriminaliteit

Welke schade na een overstroming is verzekerd?

In bijzondere situaties kun je terecht bij de overheid, in plaats van je woonverzekering. Dan geldt de wet tegemoetkoming schade bij rampen. Bijvoorbeeld als er een overstroming is doordat de overheid die veroorzaakt. Of bij overstroming van een primaire waterkering.

Wat valt voor de woonverzekering onder overstroming?

In Nederland hebben we veel dijken, duinen en kades die helpen om water tegen te houden. Dat noemen we waterkeringen. We noemen het een overstroming als er onverwacht water uit rivieren, meren, sloten of kanalen stroomt. Dit kan als dijken, kaden, sluizen of andere waterkeringen bezwijken, overlopen of instorten. Ook als water ontsnapt door beschadigingen in waterkeringen noemen we het een overstroming. 

Er is een verschil tussen primaire en niet-primaire waterkeringen. 

Met welke verzekering ben je verzekerd tegen overstroming?

De voordelen van verzekerd zijn tegen overstroming met de Univé Woonverzekering

Met de Univé Woonverzekering je verzekeren tegen overstroming? Dit zeggen onze klanten

Vragen over je verzekering bij een overstroming?

Goed om te weten over je verzekering bij een overstroming

Lees meer over het verzekerd bedrag bij een overstroming, de vergoeding die je krijgt voor je spullen en garantie tegen onderverzekering.

Vinden er tegelijkertijd overstromingen plaats door het bezwijken, overlopen of falen van niet-primaire waterkering(en) én van primaire waterkering(en) of door water afkomstig van de zee? En heeft het water van deze overstromingen zich vermengd? Dan ben je niet verzekerd. 

Je bent wel verzekerd als er geen vermenging van water plaatsvindt en je alleen schade hebt door water afkomstig van de overstroming door het bezwijken, overlopen of falen van de niet-primaire waterkering.

Als je schade hebt na een overstroming, dan wil je weten hoe het zit met de vergoeding van de schade. Is er een overstroming geweest en is die situatie verzekerd? Bij Univé is standaard de hele waarde van je huis en spullen verzekerd. Elektronische apparatuur en overige diefstalgevoelige inboedel zijn standaard voor € 15.000 gezamenlijk meeverzekerd.

Als je spullen beschadigd of kapot zijn, kun je je schade melden bij Univé. Als het niet te repareren is, dan krijg je een vergoeding. We kijken naar de waarde die het op dit moment heeft (de dagwaarde). Is je inboedel niet ouder dan 5 jaar op het moment van schade? Dan vergoeden wij vaak de nieuwwaarde. Dit is het bedrag dat op dit moment nodig is om een nieuw, gelijkwaardig exemplaar (van dezelfde kwaliteit en soort) van je beschadigde of gestolen inboedel te kunnen kopen. Zijn je spullen ouder dan 5 jaar? Als door gebruik of veroudering de dagwaarde van je spullen minder is dan 40% van de huidige nieuwwaarde, vergoeden wij de dagwaarde. In onze afschrijvingslijst vind je hoe we dagwaarde berekenen en lees je welke uitzonderingen er gelden.

Bij Univé heb je garantie tegen onderverzekering. Met onderverzekering bedoelen we dat je je huis en spullen voor een lager bedrag verzekerd dan het in totaal waard is. Bij de Univé Woonverzekering staat er geen verzekerd bedrag op je polisblad. Dat betekent dat je zeker weet dat je goed verzekerd bent als je te maken krijgt met een overstroming. Is de schade zo groot dat jouw huis opnieuw gebouwd moet worden, dan is er geen maximaal bedrag voor de kosten. Dat geldt ook voor je spullen.

Bij het verzekeren van je huis en spullen heb je standaard geen eigen risico. Wil je korting op de premie van je woonverzekering? Dan kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 100, € 250 of € 500.

Voorwaarden en documenten bij de verzekering tegen overstroming

Service & contact bij de verzekering tegen overstroming

Nu kun je met een gerust gevoel je huis en spullen verzekeren tegen overstroming met de Univé Woonverzekering