Ga naar inhoud
Gezin en hond in een woonkamer. Ouders op de bank kijken lachend naar een laptop, twee kinderen spelen op de grond.
Gezin en hond in een woonkamer. Ouders op de bank kijken lachend naar een laptop, twee kinderen spelen op de grond.

Brandverzekering voor je huis en spullen

Verzeker je huis en je spullen tegen brandschade. Garantie tegen onderverzekering. Binnen 5 minuten geregeld.

Wat is een brandverzekering?

Een brandverzekering is bij Univé hetzelfde als een woonverzekering. Je verzekert je hiermee tegen brandschade aan je woning of aan je spullen. De woonverzekering dekt veel meer schade dan alleen brandschade. Ook schade door neerslag, storm, lekkage, inbraak, diefstal of een aanrijding is verzekerd. 

Welke brandschade is verzekerd met de brandverzekering?

Zoals de naam brandverzekering al aangeeft is schade door brand verzekerd. Hier een overzicht van de brandschade die we wel en niet verzekeren.

Naast een verzekering voor brand is het ook een verzekering voor schade door neerslag, storm, lekkage, inbraak, diefstal of een aanrijding. Wil je weten welke schades nog meer wel of niet verzekerd zijn? Kijk dan in onze voorwaarden.

Je brandverzekering naar wens uitbreiden met deze aanvullende dekkingen

Klanten geven onze brandverzekering gemiddeld een 8,6

De voordelen van de brandverzekering van Univé

Goed om te weten over de brandverzekering voor je huis

Met een brandverzekering voor je huis en spullen ben je verzekerd tegen brand en andere schades. Als brandverzekeraar geven we je graag extra informatie over de brandverzekering. Zo weet je wat je kunt verwachten.

Als we het over brand hebben, bedoelen we vuur met vlammen buiten een haard, dat zich op eigen kracht kan uitbreiden. Wat daar ook onder valt zijn ontploffing, schroeien, zengen, verkolen, broeien en smelten.   

Brand is niet: 

  • het doorbranden van elektrische apparaten en motoren; 
  • kortsluiting; 
  • oververhitten, doorbranden of doorbreken van ovens en ketels.

Bovenstaande oorzaken zijn niet verzekerd. Ontstaat er brand voor een van de oorzaken die hierboven genoemd zijn? Dan is de schade die dan ontstaat wel verzekerd met je brandverzekering.

Heeft je huis een rieten dak? Dan heeft een brand grotere gevolgen dan bij een huis met een pannendak. Riet is een licht ontvlambaar materiaal. Een kleine vonk kan al leiden tot brand. Daarom wil je het liefst brand voorkomen. Dat kan bijvoorbeeld door een brandvertragend middel op je rieten dak aan te brengen. Of door je rieten dak goed te onderhouden. En heb je een schoorsteen? Plaats daar dan een vonkenvanger op. Dat is zelfs verplicht bij een rieten dak. 

Voorkom brand bij een rieten dak met al onze tips

Als brandverzekeraar geven we je garantie tegen onderverzekering bij je brandverzekering voor je woning. Dat betekent dat je zeker weet dat je goed verzekerd bent op het moment dat je bijvoorbeeld te maken krijgt met een grote brand. Je bent dan nooit te laag verzekerd.

Bij onze brandverzekering heb je standaard geen eigen risico. Wil je korting op je premie? Dan kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 100, € 250 of € 500 in ruil voor een lagere premie.

Heb je een huurwoning? Ook dan kun je een brandverzekering afsluiten. Preciezer gezegd heb je een inboedelverzekering nodig. Hiermee kun jij je spullen verzekeren tegen brandschade. Naast schade door brand is ook schade door rook en schroeien, neerslag, storm, diefstal en lekkage verzekerd.

Bekijk de inboedelverzekering

Combineer jij jouw brandverzekering met een aansprakelijkheidsverzekering? Dan krijg je bij Univé korting. Namelijk 2% op je totale premie. Kies je daarnaast nog voor andere verzekeringen bij Univé? Dan kan je korting oplopen tot 10%. Je kunt je brandverzekering en aansprakelijkheidsverzekering afsluiten in een verzekeringspakket.

Veelgestelde vragen over de brandverzekering

Service & contact bij de brandverzekering

Kies nu met een goed gevoel voor de brandverzekering van Univé

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Irene Meekes, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Desiree Venekamp.

De kwaliteit van de Univé Woonverzekering

Univé wil graag dat de informatie over de woonverzekering voor iedereen duidelijk is. Daarom gebruiken we zo min mogelijk moeilijke woorden. En leggen we ze begrijpelijk uit als we ze tóch moeten gebruiken. Dit is onderdeel van ons PARP-beleid.

Met het PARP-beleid* zorgen we ervoor dat we onze klanten de informatie geven die de wet van ons vraagt. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website.

Zo beoordelen we bijvoorbeeld de webpagina’s van de verzekering op verschillende punten:

  • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 

  • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 

  • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 

  • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 

  • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 

De controles voeren we op verschillende momenten uit: bij elke grote wijziging van een verzekering én standaard om de drie jaar als de voorwaarden gelijk blijven. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn.