Ga naar inhoud

Brandverzekering

Een woningbrand kan flinke schade aanrichten: daarom is een goede brandverzekering voor uw huis belangrijk. Het herstellen van brandschade en het vervangen van beschadigde spullen kan namelijk hoge kosten met zich meebrengen. Maar hoe verzekert u uw huis nu goed tegen brand, en wat kost een brandverzekering? Univé geeft antwoord op uw vragen. 

Brandverzekering huis

Bij Univé bestaat geen aparte brandverzekering. U verzekert zich tegen brandschade aan uw woning door een woonverzekering af te sluiten. Met een woonverzekering kunt u zorgeloos wonen, omdat u goed verzekerd bent tegen schade door bijvoorbeeld brand of lekkage. U heeft bij Univé de keuze uit twee types woonverzekeringen, die schade aan verschillende delen van uw woning dekken. 

 • Opstalverzekering 

Met een opstalverzekering bent u verzekerd tegen schade aan de vaste onderdelen van uw woning. Denk daarbij aan de muren en het dak van uw huis, maar ook uw keuken of badkamer.

 • Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt schade aan de losse spullen in uw huis. Dus uw meubels, kleding en decoratie, maar ook elektronische apparaten als uw laptop, tablet, telefoon of tv

Zowel de opstalverzekering als inboedelverzekering dekken standaard schade door brand. Als u beide woonverzekeringen afsluit, zijn zowel uw huis als de spullen die erin staan goed verzekerd tegen brand.  

Wat kost een brandverzekering? 

Hoeveel het kost om uw woning te verzekeren tegen brandschade hangt ervan af of u een opstalverzekering, inboedelverzekering of beide kiest. Bij zowel de opstalverzekering als de inboedelverzekering heeft u de keuze uit verschillende dekkingen, waarvoor ook verschillende premies gelden. Deze berekent u gemakkelijk met onze online rekentool. Voor een opstalverzekering kunt u kiezen uit: 

 • Opstal Basis

Met de verzekering Opstal Basis is uw woning verzekerd tegen schade door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak of een aanrijding. Opruimings- en saneringskosten zijn verzekerd tot €100.000, en ook de kosten voor vervangende woonruimte worden vergoed. Deze verzekering dekt geen ruitschade. 

Bereken uw premie

 • Opstal All Risk

De verzekering Opstal All Risk dekt alles dat Opstal Basis ook dekt, en meer. Ook ruitschade en schade aan uw woning door een ongelukje is hiermee standaard meeverzekerd.  

Bereken uw premie


Als u een inboedelverzekering wilt afsluiten, heeft u drie verschillende opties qua dekking. U kunt kiezen voor: 

 • Inboedel Basis

Met de verzekering Inboedel Basis is uw inboedel verzekerd bij schade door brand, storm, diefstal, neerslag en lekkage, en ook door rook en schroeien. Zowel schade door brand als de gevolgschade hiervan zijn dus verzekerd.  

Bereken uw premie

 • Inboedel All Risk

De verzekering Inboedel All Risk is, bovenop de dekking van de basisverzekering, ook schade door een ongelukje verzekerd. Bijvoorbeeld als u per ongeluk een lucifer op het tapijt laat vallen en daardoor brand ontstaat. 

Bereken uw premie

 • Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking

Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking is de meest uitgebreide inboedelverzekering die u kunt kiezen. Hiermee zijn uw spullen niet alleen in en om uw huis, maar ook daarbuiten verzekerd. Als uw spullen bijvoorbeeld beschadigd raken tijdens een brand bij een ander thuis of op uw werk of school, is deze schade ook verzekerd. 

Bereken uw premie

Welke brandschade is verzekerd?

Uw Univé woonverzekering dekt brandschade als u een woningbrand door bijvoorbeeld  blikseminslag, kortsluiting, of aangebrand eten tijdens het koken. Maar niet alleen schade door het vuur zelf is verzekerd. Bij brand in uw woning kan ook gevolgschade ontstaan door rook of schroeien, of waterschade door het blussen. Ook tegen deze schade bent u standaard verzekerd.  

Een uitzondering voor de verzekering vormt brandschade als gevolg van illegale activiteiten, of schade door brand die opzettelijk is aangestoken. Dit wordt niet vergoed. 

Brandpreventie

Een brand zorgt voor grote schade aan uw woning, zowel aan uw spullen als aan uw huis zelf. Dat wilt u natuurlijk liever voorkomen. Gelukkig kunt u hier zelf maatregelen voor treffen, bijvoorbeeld het ophangen van rookmelders. Benieuwd wat u nog meer kunt doen om het risico op brand zoveel mogelijk te verkleinen? Bekijk dan onze pagina over brand voorkomen.

Schade door brand melden verzekering 

Heeft u een brand in uw woning gehad, met brandschade tot gevolg? Meld deze dan bij Univé. Zo kunnen wij vaststellen wat de schade is en wat de vergoeding hiervoor moet zijn. In het geval van een enorme brand waarbij de brandweer ingeschakeld wordt, meldt de brandweer de schade voor u bij uw verzekeraar.  

Wilt u brandschade melden bij Univé? Dit kan op verschillende manieren. Wij geven hieronder een overzicht. 

 • Bel ons spoednummer (24/7 bereikbaar) 

Is er sprake van een noodgeval? Bel dan met 0592 348 112. De medewerkers van de Univé Alarmcentrale zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Gebruik dit nummer in geval van een calamiteit of enorme schade. Deze kunt u niet online melden.  

 • Meld uw schade online

Uw schade kunt u 24 uur per dag online melden via Mijn Univé. U beantwoordt een paar vragen en verstuurt online uw gegevens naar ons. Nog geen account? Maak hier uw account aan.  

 • Schade melden via de Univé App

Heeft u de Univé app? Meld uw schade dan direct via de app. Als u de app nog niet heeft, kunt u die hier downloaden.

 • Persoonlijk contact met een medewerker

Bekijk al onze contactgegevens of kom langs bij een Univé-winkel bij u in de buurt. 

Heeft u vragen over de brandverzekering voor uw huis? 

Als u nog vragen heeft over de brandverzekering voor uw huis, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. We helpen u graag verder.