Ga naar inhoud
Gezin en hond in een woonkamer. Ouders op de bank kijken lachend naar een laptop, twee kinderen spelen op de grond.
Gezin en hond in een woonkamer. Ouders op de bank kijken lachend naar een laptop, twee kinderen spelen op de grond.

Brandverzekering voor je huis en spullen

Verzeker je huis en je spullen tegen brandschade. Garantie tegen onderverzekering. Binnen 5 minuten geregeld.

Regel het gemakkelijk en snel binnen 5 minuten

  • Garantie tegen onderverzekering
  • Tot 10% pakketkorting
  • Vervangende woning meeverzekerd

Wat is een brandverzekering?

Een brandverzekering is bij Univé hetzelfde als een woonverzekering. Je verzekert je hiermee tegen brandschade aan je woning of aan je spullen. De woonverzekering dekt veel meer schade dan alleen brandschade. Ook schade door neerslag, storm, lekkage, inbraak, diefstal of een aanrijding is verzekerd. 

Welke brandschade is verzekerd met de brandverzekering?

Zoals de naam brandverzekering al aangeeft is schade door brand verzekerd. Hier een overzicht van de brandschade die wel en niet gedekt is.

Naast brandschade is ook schade door neerslag, storm, lekkage, inbraak, diefstal of een aanrijding verzekerd. Wil je weten welke schades nog meer wel of niet verzekerd zijn? Kijk dan in onze voorwaarden.

Klanten geven onze brandverzekering gemiddeld een 8,6

De voordelen van de brandverzekering van Univé

Goed om te weten over de brandverzekering voor je huis

Als we het over brand hebben, bedoelen we vuur met vlammen buiten een haard, dat zich op eigen kracht kan uitbreiden. Wat daar ook onder valt zijn ontploffing, schroeien, zengen, verkolen, broeien en smelten.   

Brand is niet: 

  • het doorbranden van elektrische apparaten en motoren; 
  • kortsluiting; 
  • oververhitten, doorbranden of doorbreken van ovens en ketels.

Bovenstaande oorzaken zijn niet verzekerd. Ontstaat er brand voor een van de oorzaken die hierboven genoemd zijn? Dan is de schade die dan ontstaat wel verzekerd.

Heeft je huis een rieten dak? Dan heeft een brand grotere gevolgen dan bij een huis met een pannendak. Riet is een licht ontvlambaar materiaal. Een kleine vonk kan al leiden tot brand. Daarom wil je het liefst brand voorkomen. Dat kan bijvoorbeeld door een brandvertragend middel op je rieten dak aan te brengen. Of door je rieten dak goed te onderhouden. En heb je een schoorsteen? Plaats daar dan een vonkenvanger op. Dat is zelfs verplicht bij een rieten dak. 

Voorkom brand bij een rieten dak met al onze tips

We geven je garantie tegen onderverzekering bij je brandverzekering voor je woning. Dat betekent dat je zeker weet dat je goed verzekerd bent op het moment dat je bijvoorbeeld te maken krijgt met een grote brand. Je bent dan nooit te laag verzekerd.

Bij onze brandverzekering heb je standaard geen eigen risico. Wil je korting op je premie? Dan kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 100, € 250 of € 500 in ruil voor een lagere premie.

Veelgestelde vragen over de brandverzekering

Service & contact bij de brandverzekering

Kies nu met een goed gevoel voor de brandverzekering van Univé