Ga naar inhoud

Brandverzekering

Een woningbrand kan flinke schade aanrichten: daarom is een goede brandverzekering voor je huis belangrijk. Het herstellen van brandschade en het vervangen van beschadigde spullen kan namelijk hoge kosten met zich meebrengen. Maar hoe verzeker je jouw huis nu goed tegen brand, en wat kost een brandverzekering? Univé geeft antwoord op je vragen.

Brandverzekering huis

Een brandverzekering is een verzamelnaam van de opstal- en inboedelverzekering. Wij noemen dit de woonverzekering. Hiermee verzeker je niet alleen schade door brand, maar bijvoorbeeld ook door inbraak en lekkage. Je verzekert je tegen brandschade aan je woning door een woonverzekering af te sluiten. Je hebt bij Univé de keuze uit twee types woonverzekeringen, die schade aan verschillende delen van je woning dekken.

  • Opstalverzekering 

Met een opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade aan de vaste onderdelen van je woning. Denk daarbij aan de muren en het dak van je huis, maar ook je keuken of badkamer.

  • Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt schade aan de losse spullen in je huis. Dus je meubels, kleding en decoratie, maar ook je tv of wasmachine. 

De opstalverzekering en de inboedelverzekering dekken standaard schade door brand, storm, inbraak en lekkage. Als je beide woonverzekeringen afsluit, zijn zowel je huis als de spullen die erin staan goed verzekerd tegen brand, storm, inbraak en lekkage.

Wat kost een brandverzekering? 

Hoeveel het kost om je woning te verzekeren hangt ervan af of je een opstalverzekering, inboedelverzekering of beide kiest. De kosten bereken gemakkelijk met onze online rekentool. Voor je woonverzekering kun je kiezen uit: 

Opstalverzekering 

Met de opstalverzekering is je woning verzekerd tegen schade door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak of een aanrijding. Opruimings- en saneringskosten zijn verzekerd tot €100.000, en ook de kosten voor vervangende woonruimte worden vergoed. Deze verzekering dekt ook schade aan je woning door een ongelukje.  

Bereken je premie 

Inboedelverzekering 

Met de inboedelverzekering is je inboedel verzekerd bij schade door brand, storm, diefstal, neerslag en lekkage, en ook door rook en schroeien. De schade door brand en de gevolgschade hiervan zijn dus verzekerd. Ook schade door een ongelukje is verzekerd. Bijvoorbeeld als u per ongeluk een lucifer op het tapijt laat vallen en daardoor brand ontstaat.  

Bereken je premie  

Aanvullende dekkingen 

Bij zowel de opstalverzekering als de inboedelverzekering heb je de keuze uit aanvullende dekkingen, waarvoor ook verschillende premies gelden. Voor een aanvullende dekking kun je kiezen uit: 

  • Mobiele elektronica 

Je mobiele elektronica, zoals laptops, smartphones, smartwatches en tablets zijn met de inboedelverzekering standaard verzekerd tegen brand, inbraak, diefstal en lekkage in je woning. Met de Mobiele Elektronica dekking verzeker je ook huisongelukjes, zoals vallen en stoten. Ook zijn je mobiele elektronica met deze dekking buiten je woning verzekerd. 

  • Buitenshuis dekking 

Met de Buitenshuis dekking zijn je spullen niet alleen in en om je huis, maar ook daarbuiten in heel Nederland verzekerd. Als je spullen bijvoorbeeld beschadigd raken tijdens een brand buiten je woning of op je werk, is deze schade ook verzekerd. Onder andere je kleding, meubels, zonnebrillen of gewone horloges vallen onder deze dekking. 

  • Ruitbreuk 

Met de dekking Ruitbreuk ben je ook verzekerd tegen glasschade in je woning. Ook glas in bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd met deze dekking. Bijvoorbeeld wanneer er bij een kleine brand in je huis een raam knapt. Of zit er plotseling een barst in één van je ruiten, dan is dit verzekerd met de Ruitbreuk dekking. 

Bereken je premie met aanvullende dekkingen 

Brandpreventie

Een brand zorgt voor grote schade aan je woning, zowel aan je spullen als aan je huis zelf. Dat wil je natuurlijk liever voorkomen. Gelukkig kun je hier zelf maatregelen voor treffen, bijvoorbeeld het ophangen van rookmelders. Benieuwd wat je nog meer kunt doen om het risico op brand zoveel mogelijk te verkleinen? Bekijk dan onze pagina over brand voorkomen.

Schade door brand melden op je verzekering 

Heb je een brand in je woning gehad, met schade tot gevolg? Meld deze dan bij Univé. Zo kunnen wij vaststellen wat de schade is en wat de vergoeding hiervoor moet zijn. In het geval van een enorme brand waarbij de brandweer ingeschakeld wordt, meldt de brandweer de schade voor je bij je verzekeraar.  

Wil je brandschade melden bij Univé? Dit kan op verschillende manieren. Wij geven hieronder een overzicht. 

  • Bel ons spoednummer (24/7 bereikbaar) 

Is er sprake van een noodgeval? Bel dan met 0592 348 112. De medewerkers van de Univé Alarmcentrale zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Gebruik dit nummer in geval van een calamiteit of enorme schade. Deze kun je niet online melden.

  • Meld je schade online

Jouw schade kun je 24 uur per dag online melden via Mijn Univé. Je beantwoordt een paar vragen en verstuurt online je gegevens naar ons. Nog geen account? Maak hier je account aan.  

  • Schade melden via de Univé App

Heb je de Univé app? Meld je schade dan direct via de app. Als je de app nog niet hebt, kun je die hier downloaden.

  • Persoonlijk contact met een medewerker

Bekijk al onze contactgegevens of kom langs bij een Univé-winkel bij jou in de buurt. 

Heb je vragen over de brandverzekering voor je huis?

Als je nog vragen hebt over de brandverzekering voor je huis, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. We helpen je graag verder.