Ga naar inhoud

Ik heb brand- en waterschade, hoe ben ik verzekerd?

Een brand in of buiten je woning kan grote gevolgen hebben. Je moet er niet aan denken. Schade aan je woning of aan dierbare spullen. Bij Univé ben je hiervoor verzekerd met de Univé woonverzekeringen. Ook als er door bluswerkzaamheden waterschade in jouw woning is ontstaan, ben je verzekerd. Zo hoef je je over de financiële schade geen zorgen te maken!   

Als er sprake is van brand, kun je te maken krijgen met bijkomende kosten, bijvoorbeeld bereddingskosten. Zo is waterschade door het blussen van de brand meeverzekerd met de Univé woonverzekering. Als er beschadigde zaken moeten worden geruimd, wordt dit ook vergoed. Dit noemen we opruimingskosten. Is jouw huis onbewoonbaar? De kosten voor vervangende woonruimte worden door ons vergoed. Ook indirecte gevolgen, zoals schade door rook of schroeien, zijn verzekerd bij Univé.

Stel op bank belt verzekeraar vanwege brand- en waterschade

Welke verzekering heb ik nodig bij brand- en waterschade? 

Als er schade is ontstaan aan de vaste onderdelen van je woning heb je een opstalverzekering nodig. Met een opstalverzekering zijn onder andere de muren, de vloer, het dak en de keuken verzekerd tegen schade door brand of water. Ook schade aan je ramen door brand is meeverzekerd bij de Univé opstalverzekering.  

Schade aan de losse spullen in jouw woning kun je verzekeren met een inboedelverzekering. Met een inboedelverzekering zijn meubels, gordijnen en kleding verzekerd, maar ook serviesgoed of sieraden.

Welke brandschade wordt niet verzekerd?   

In veel gevallen wordt brand- en waterschade vergoed. Toch zijn er gevallen die niet vergoed worden:  

  • Brandschade ontstaan door illegale activiteiten. 

  • Schade door brand die opzettelijk is aangestoken.  

  • Kortsluiting, oververhitting en doorbranden van elektrische apparaten. Maar als hierdoor brand ontstaan is, wordt de schade wél vergoed.  

Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan onze brandverzekering pagina.

Garantie tegen onderverzekering bij brand- en waterschade  

Krijg je te maken met brand in je huis? Univé geeft garantie tegen onderverzekering. Dit betekent dat je nooit te laag verzekerd bent. Deze garantie houdt in dat je de volledige waarde van jouw spullen of huis vergoed krijgt bij brandschade.  

Lees meer

Preventietips  

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om brandschade te voorkomen. Bekijk onze brandpreventietips.  

Schade door brand of water melden 

Om de schade vergoed te krijgen, moet je deze zo snel mogelijk melden bij je verzekeraar. Bij Univé kan dit op een aantal manieren.   

Via de Univé Alarmcentrale  

Heb je hulp nodig bij een noodsituatie? Bel dan met de Univé Alarmcentrale op het volgende nummer: 0592 348 112. De medewerkers van de Univé Alarmcentrale zijn 24 uur per dag, 7 dagen beschikbaar om je te helpen. Gebruik dit nummer alleen bij calamiteiten of enorme schade. Zulke schade kun je namelijk niet online melden.  

Via Mijn Univé of de Univé App  

Je kunt je schade 24 uur per dag eenvoudig online melden via Mijn Univé. Je beantwoordt daarbij een paar vragen en verstuurt online je gegevens naar ons. Als je de Univé App op je telefoon hebt, kun je je schade ook direct melden via de app. 

Via persoonlijk contact met een medewerker

Bekijk al onze contactgegevens of loop binnen voor een gesprek bij een Univé-winkel bij jou in de buurt.  

Meld schade direct online