Ga naar inhoud

Reisdocumenten voor Griekenland

Heb jij binnenkort een tripje naar Griekenland gepland? Zorg dan dat je de vereiste reisdocumenten hebt om naar Griekenland te kunnen reizen. Ook is het belangrijk om te checken of je reisdocumenten nog lang genoeg geldig zijn voor je hele reis. Zo niet, dan is het belangrijk om deze op tijd te vernieuwen. Op deze manier kun jij je op elk moment identificeren, zowel onderweg als op je bestemming. Wil je meer weten over de reisdocumenten die je nodig hebt voor in Griekenland? Je leest het op deze pagina. 

Vereiste reisdocumenten Griekenland 

Wanneer je naar Griekenland reist, is het verplicht om een geldig reisdocument te hebben. Hiervoor is zowel een geldig paspoort als een ID-kaart voldoende. Naar de landen die bij de Europese Unie horen, zoals Griekenland, mag je reizen met alleen een ID-kaart. Hier is een paspoort dus niet per se nodig. Ook het hebben van een visum is voor Nederlandse reizigers niet nodig in dit land.

Reizen met rijbewijs

Gebruik je in Nederland wel eens je rijbewijs om jezelf te identificeren? Houd er dan rekening mee dat dit in Griekenland niet mogelijk is. In Griekenland, net als andere landen buiten Nederland, is het rijbewijs namelijk niet geldig als ID of als reisdocument. Voor het huren van een auto op je bestemming in Griekenland heb je wel een geldig rijbewijs nodig. Als je van plan bent om na aankomst in Griekenland een auto te huren, zorg dan dat je je rijbewijs bij je hebt. Het is ook verstandig om voor vertrek te controleren of je rijbewijs nog lang genoeg geldig is voor je reisduur. Is dat niet zo? Vraag dan een nieuw rijbewijs aan voor je op pad gaat. 

Reisdocumenten voor kinderen 

Reis je niet alleen naar Griekenland, maar ga je met je kinderen op vakantie? Controleer dan of zij ook in het bezit zijn van de juiste, geldige reisdocumenten. Net als bij volwassenen geldt namelijk ook voor kinderen dat ze een eigen ID-kaart of paspoort moeten hebben. Deze ID-kaart of paspoort moet lang genoeg geldig zijn voor de duur van de hele reis. Het is dus niet meer toegestaan om kinderen mee te laten reizen met een bijschrijving op het paspoort van (één van) de ouders.  

Extra informatie over Griekenland 

In een ander land kunnen dingen misschien net even anders gaan dan je thuis gewend bent. Zo worden er in Griekenland bijvoorbeeld een aantal andere feestdagen gevierd. En kan het zijn dat je eetgewoontes tegenkomt die je nog niet kent. Verdiep je daarom nog eens goed in het land, voordat je aankomt. 

Reisverzekering voor Griekenland 

Voordat je naar je bestemming in Griekenland vertrekt, is het fijn om te weten dat je helemaal bent voorbereid. We raden je daarom aan om in ieder geval een goede reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering ben je namelijk te allen tijde verzekerd als bijvoorbeeld je geld gestolen wordt, of in een situatie wanneer je je bagage verliest. Je kunt bij Univé eenvoudig online een reisverzekering afsluiten. Je kunt hier ook meteen de hoogte van je premie berekenen.  

Bereken jouw premie