Ga naar inhoud

Reisdocumenten voor Engeland

Sinds de Brexit in 2020 is er wat veranderd in de reisdocumenten die je nodig hebt voor Engeland. Het is niet meer mogelijk om met alleen je ID-kaart naar Engeland te reizen. Je hebt sinds 1 oktober 2021 voor Engeland een geldig paspoort nodig. Dat geldt ook voor de andere landen van het Verenigd Koninkrijk: Schotland, Wales en Noord-Ierland.  

Paspoort of ID-kaart voor Engeland 

Voor de Brexit was Engeland lid van de Europese Unie (EU). Toen was het mogelijk om alleen met een ID-kaart naar Engeland te reizen. Dat is inmiddels niet meer zo. Omdat Engeland geen EU-land meer is, moet je een paspoort hebben om het land in te reizen. Dit paspoort moet geldig zijn voor de hele duur van je reis. Tenminste tot en met de dag dat je uit Engeland vertrekt dus. Hiervoor maakt het niet uit of je met het vliegtuig, de trein of de boot naar Engeland reist. Er vinden standaard paspoortcontroles plaats voor de heen- en terugreis. 

Visum nodig voor Engeland 

Als je kortere tijd in Engeland verblijft, bijvoorbeeld voor een stedentrip of een weekje vakantie, heb je geen visum nodig. Voor een verblijf van 6 maanden of korter in Engeland heb je alleen een paspoort nodig. Ben je langer in Engeland, bijvoorbeeld vanwege een studie of stage? Dan zul je hiervoor wel een visum moeten aanvragen. Dit doe je via de website van de Britse overheid. Een visum moet goedgekeurd zijn vóór je vertrek naar Engeland. 

Reisdocumenten Engeland voor kinderen 

Als je met kinderen naar Engeland gaat, moeten zij ook hun eigen reisdocumenten hebben. Of het nu gaat om oudere kinderen, baby’s of peuters. Dat betekent dat je voor elk meereizend kind een geldig paspoort moet hebben voordat je naar Engeland vertrekt. Het is niet mogelijk om kinderen mee naar Engeland te nemen met een bijschrijving in het paspoort van de ouder(s). Zorg daarom dat elk kind dat meegaat een paspoort heeft dat geldig is voor de hele reisduur. Ook is het verstandig om een reisverzekering voor je gezin af te sluiten voor vertrek. 

Reisverzekering voor Engeland 

Ga je op vakantie naar Engeland? Dan is het handig om van tevoren een goede reisverzekering voor Engeland af te sluiten. Daarmee ben je verzekerd van hulp als er iets vervelends gebeurt, bijvoorbeeld als je je spullen verliest op reis. Zo kun je zorgeloos genieten van je reis naar Engeland. Ga je voor langere tijd naar Engeland voor een studie of stage? Kies dan voor een reisverzekering voor stage buitenland of een reisverzekering voor studenten. Een reisverzekering sluit je bij Univé gemakkelijk online af. Daarbij bereken je meteen je premie.  

Bereken jouw premie