Ga naar inhoud
Een stel tilt stoel tijdens de verhuizing naar hun nieuwe woning. Verhuisdozen staan op de achtergrond.
Een stel tilt stoel tijdens de verhuizing naar hun nieuwe woning. Verhuisdozen staan op de achtergrond.

Kies voor de basisdekking Consument, Koop & Wonen

En verzeker je tegen mogelijke conflicten die te maken hebben met je woning, het (ver)kopen van spullen of het verhalen van letselschade buiten het verkeer en werk.

Stel zelf je rechtsbijstandverzekering samen

Waarvoor ben je verzekerd? En waarvoor niet?

In de polisvoorwaarden van je rechtsbijstandverzekering staat precies waarvoor je wel of niet verzekerd bent. Bekijk de voorwaarden in de Univé App of op Mijn Univé.

Sluit de verzekering af of bereken je premie

Ook handig bij de basisdekking Consument, Koop & Wonen

Je kan je voor meer situaties verzekeren van rechtshulp. Kies de aanvullende dekking die het beste bij jouw situatie past en sluit hem tegelijk af met je basisdekking.

Ik wil verzekerd zijn van rechtshulp

Vragen over deze basisdekking?

Klanten geven onze rechtsbijstandverzekering gemiddeld een 8,3

Voorwaarden en documenten

Je voordeel met onze rechtsbijstandverzekering

Heb je meerdere schadeverzekeringen van Univé afgesloten als pakket? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Op bijna al onze verzekeringen krijg je 1% korting op je totale premie per verzekering. Je voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 10% korting die we automatisch voor je verrekenen. 

Bekijk je pakketkorting

Als je werkgever, (branche)vereniging of bond afspraken heeft gemaakt met Univé, kun je vanuit het collectief voordeel profiteren van korting op je premie.

Lees meer

De kosten van een rechtsbijstandverzekering zijn afhankelijk van de door jou gekozen dekking(en) en gezinssituatie. Ben je alleenstaand? Dan betaal je minder premie dan wanneer je een gezin met vier personen verzekert.  

Maar krijg je te maken met een juridisch conflict? Dan ben je met een rechtsbijstandverzekering goedkoper uit, dan wanneer je zelf een advocaat moet inschakelen. Het uurloon van een advocaat is namelijk in veel gevallen duurder dan de jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering.

We vinden het belangrijk dat je met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben we onze verzekeringen standaard uitgebreid met Univé CyberGerust. Zo kun je in het geval van cybercrime altijd terecht bij onze cyberhelpdesk en krijg je tips om cybercrime te voorkomen.

Meer over Univé CyberGerust

Ben je zzp'er of ondernemer met personeel? Dan hebben we speciaal voor jou een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Daarbij ontvang je snelle juridische hulp bij conflicten met bijvoorbeeld een werknemer of leverancier. De gespecialiseerde juristen van Univé Rechtshulp helpen je het conflict op te lossen. Zo kan jij zorgeloos verder ondernemen.

Bekijk de zakelijke rechtsbijstandverzekering

Veelgestelde vragen

Met Consument, Koop & Wonen ben je verzekerd voor:

Deze dekking of toch een andere?

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Fleur Kiers, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Ferdy ten Cate

Toch fijn om een rechtsbijstandverzekering te hebben

Online opgelicht

Dilara heeft via online veilingsite een schilderij voor € 1300 gekocht. De betaling is gelukt en ze krijgt de orderbevestiging in de mail. Maar een maand later heeft ze het schilderij nog steeds niet ontvangen.

Het gevolg: 

Dilara probeert de klantenservice te bellen, maar het nummer klopt niet. Daarom stuurt ze een mail waarin ze vraagt wanneer ze haar bestelling kan verwachten en of de verkoper van het schilderij een track-and-tracecode kan sturen, want die stond niet in de orderbevestiging. Op haar mail komt geen reactie; ook niet op de tweede mail die ze een week later verstuurt. Dilara vreest dat de veilingsite nep is en ze online is opgelicht.

Wat doet de rechtsbijstandverzekering?

Ze is blij dat ze voor rechtsbijstand is verzekerd met de dekking Consument, Koop & Wonen. Ze meldt haar conflict bij Univé Rechtshulp en een ervaren jurist neemt contact met haar op. De rechtshulpverlener adviseert haar duidelijk welke stappen ze kan ondernemen tegen de veilingsite om haar geld terug te krijgen. Na die gesprekken weet Dilara dat het een goede optie is om aangifte te doen bij de politie. Daarnaast eist de jurist bij de eigenaar van de veilingsite de betaalde koopprijs met rente terug. Dilara heeft op die manier haar geld teruggekregen en hoeft niet meer bezig te zijn met het conflict.

Bezwaar tegen bestemmingsplan overheid

Mart en Yvonne wonen al 20 jaar met plezier in een rustige buitenwijk van de stad. Naast hun woning ligt een braakliggend terrein waar de gemeente een bestemmingsplan voor ontwikkelde: een seniorenflat van 50 appartementen wordt er gebouwd. Maar nu lezen ze dat de gemeente het bestemmingsplan wil aanpassen: er komt geen seniorenflat, maar een basisschool.

Het gevolg:

Daar zijn Mart en Yvonne niet blij mee. Ze willen dat het een rustige buurt blijft, maar met spelende kinderen en een aantal keer per dag veel verkeer in de directe omgeving zijn ze bang voor overlast. Daarom besluiten ze bezwaar te maken tegen het aangepaste bestemmingsplan. Met het bezwaar hopen ze de gemeente te overtuigen daar geen basisschool te plaatsen. Maar ze hebben  geen idee hoe ze dit bezwaar zo goed mogelijk kunnen schrijven om hun doel te bereiken.

Wat doet de rechtsbijstandverzekering?

Mart en Yvonne hebben een rechtsbijstandverzekering met de basisdekking Consument, Koop & Wonen. Hiermee kunnen ze de hulp inroepen van een rechtshulpverlener van Univé Rechtshulp. Deze gespecialiseerde jurist weet precies wat er in zo’n bezwaar moet staan. Mart en Yvonne krijgen advies over welke stappen ze moeten nemen en worden geholpen met het schrijven van het bezwaar. Zo weten Mart en Yvonne dat de inhoud klopt en ze hopelijk een grotere kans hebben dat de gemeente blijft bij het eerste bestemmingsplan voor een seniorenflat.

Ik wil verzekerd zijn voor dit soort situaties

Al verzekerd? En heb je een conflict?

Meer weten over jouw recht?

Wil je weten wat je rechten zijn bij bijvoorbeeld geluidsoverlast van de buren? Of wat je kunt doen als je het niet eens bent met een verkeersboete?In onze kennisbank Alles over Recht kom je alles te weten over jouw recht in verschillende situaties. 

Naar de kennisbank

Wil je met een gerust gevoel wonen en aankopen doen?

Kies dan voor onze rechtsbijstandverzekering Consument, Koop & Wonen.

Sluit nu af of bereken je premie

Dagelijks opzegbaar