Ga naar inhoud

Kies voor de basisdekking Verkeer & Voertuigen

En verzeker je tegen mogelijke conflicten en letselschade in het verkeer, schade aan je voertuig of conflicten bij het aankopen van een voertuig.

Stel zelf je rechtsbijstandverzekering samen

Waarvoor ben je verzekerd? En waarvoor niet?

In de polisvoorwaarden van je rechtsbijstandverzekering staat precies waarvoor je wel of niet verzekerd bent. Bekijk de voorwaarden in de Univé App of op Mijn Univé.

Sluit de verzekering af of bereken je premie

Ook handig bij de basisdekking Verkeer & Voertuigen

Je kan je voor meer situaties verzekeren van rechtshulp. Kies de aanvullende dekking die het beste bij jouw situatie past en sluit hem tegelijk af met je basisdekking.

Ik wil verzekerd zijn van rechtshulp

Je voordeel met onze rechtsbijstandverzekering

Heb je meerdere schadeverzekeringen van Univé afgesloten als pakket? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Op bijna al onze verzekeringen krijg je 1% korting op je totale premie per verzekering. Je voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 10% korting die we automatisch voor je verrekenen. 

Bekijk je pakketkorting

Als je een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt, dan hoef je geen eigen risico te betalen. Wel is er sprake van een zogenaamd minimaal belang. Dit betekent dat de jurist een schade lager dan € 100 niet in behandeling neemt. Je kan in zo’n geval wel advies krijgen van Univé Rechtshulp. 

Er geldt geen minimaal belang voor:

  • schade in het verkeer
  • strafzaken
  • conflicten over je woning
  • arbeidszaken
  • conflicten over sociale voorzieningen
  • belastingzaken

Moet je voor het conflict naar de rechter? En kies je dan zelf een rechtshulpverlener of advocaat? Dan heb je een eigen risico van € 250.

Als je werkgever, (branche)vereniging of bond afspraken heeft gemaakt met Univé, kun je vanuit het collectief voordeel profiteren van korting op je premie.

Lees meer

De kosten van een rechtsbijstandverzekering zijn afhankelijk van de door jou gekozen dekking(en) en gezinssituatie. Ben je alleenstaand? Dan betaal je minder premie dan wanneer je een gezin met vier personen verzekert.  

Maar krijg je te maken met een juridisch conflict? Dan ben je met een rechtsbijstandverzekering goedkoper uit, dan wanneer je zelf een advocaat moet inschakelen. Het uurloon van een advocaat is namelijk in veel gevallen duurder dan de jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering.

Ben je zzp'er of ondernemer met personeel? Dan hebben we speciaal voor jou een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Daarbij ontvang je snelle juridische hulp bij conflicten met bijvoorbeeld een werknemer of leverancier. De gespecialiseerde juristen van Univé Rechtshulp helpen je het conflict op te lossen. Zo kan jij zorgeloos verder ondernemen.

Bekijk de zakelijke rechtsbijstandverzekering

Vragen over deze basisdekking?

Klanten geven onze rechtsbijstandverzekering gemiddeld een 8,3

Voorwaarden en documenten

Veelgestelde vragen

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Fleur Kiers, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Ferdy ten Cate

Met Verkeer & Voertuigen ben je verzekerd voor:

Toch fijn om een rechtsbijstandverzekering te hebben

Reparatie niet goed uitgevoerd door garage

Charlotte brengt haar motorfiets naar de garage voor een onderhoudsbeurt. De garage geeft aan dat de distributieketting vervangen moet worden. Charlotte is akkoord en betaalt de factuur. Twee weken later gaat ze toeren, maar al tijdens de eerste kilometers ratelt de motor en brandt het motorlampje.

Het gevolg:

Ze brengt haar motorfiets terug naar de garage en die kijkt er nogmaals naar. De nokkenas blijkt beschadigd te zijn en moet vervangen worden. De reparateur zegt dat ze er bij de onderhoudsbeurt een ketting van goede kwaliteit in hadden gezet. Charlotte twijfelt daaraan; een nieuw onderdeel kan toch niet zo snel stuk gaan? Ze krijgt een nieuwe factuur van de garage voor deze extra controle en reparatie. Die betaalt ze, omdat ze snel weer wil motorrijden. Toch voelt Charlotte zich onterecht behandeld door de garage. 

Wat doet de rechtsbijstandverzekering?

Met haar rechtsbijstandverzekering Verkeer & Voertuigen kan ze gelukkig om hulp vragen bij Univé Rechtshulp. Een gespecialiseerde rechtshulpverlener kijkt naar de situatie en beoordeelt de rechtspositie van Charlotte. Wat blijkt? De garage plaatste een nieuwe ketting zonder ook de spanrol te vervangen. De rechtshulpverlener zorgt ervoor dat Charlotte de schade en reparatie aan haar motorfiets volledig kan verhalen bij het garagebedrijf. Het probleem is opgelost en Charlotte kan weer veilig op weg.

Ik wil verzekerd zijn voor dit soort situaties

Deze basisdekking of toch een andere?

Al verzekerd? En heb je een conflict?

Meer weten over jouw recht?

Wil je weten wat je rechten zijn bij bijvoorbeeld geluidsoverlast van de buren? Of wat je kunt doen als je het niet eens bent met een verkeersboete?In onze kennisbank Alles over Recht kom je alles te weten over jouw recht in verschillende situaties. 

Naar de kennisbank

Wil je met een gerust gevoel het verkeer in?

Kies dan voor onze rechtsbijstandverzekering Verkeer & Voertuigen.

Sluit nu af of bereken je premie

Dagelijks opzegbaar