Ga naar inhoud

Extra Onroerende Zaken

Heb je een extra woning in Nederland of een vakantiewoning in de EU? Of verhuur je een extra woning of andere onroerende zaak? Ook dan kun je te maken krijgen met conflicten. Denk aan het verhalen van schade aan je onroerende zaak of een bestemmingsplan van de overheid waar je het niet eens mee bent.

Met de aanvullende dekking Extra Onroerende Zaken kun je dan gespecialiseerde rechtshulp inschakelen van Univé Rechtshulp. 

Wil je deze dekking afsluiten?

Onze adviseurs helpen je daar graag mee. Dat kan zowel telefonisch als in een Univé-winkel bij jou in de buurt. Wat jij het fijnst vindt!

Bel met een adviseurOf ga langs bij een Univé-winkel 

Waarvoor ben je verzekerd? En waarvoor niet?

In de polisvoorwaarden van je rechtsbijstandverzekering staat precies waarvoor je wel of niet verzekerd bent. Bekijk de voorwaarden in de Univé App of op Mijn Univé.

Sluit deze dekking af in jouw Univé-winkel

Of bel met een adviseur

Klanten geven onze rechtsbijstandverzekering gemiddeld een 8,3

Voordelen van de dekking Extra Onroerende Zaken

Heb je meerdere schadeverzekeringen van Univé afgesloten als pakket? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Op bijna al onze verzekeringen krijg je 1% korting op je totale premie per verzekering. Je voordeel kan hierdoor oplopen tot wel 10% korting die we automatisch voor je verrekenen. 

Bekijk je pakketkorting

Meer dan 200 ervaren juristen van Univé Rechtshulp (UR) staan voor je klaar om je conflict op te lossen. Nadat je jouw juridische zaak hebt gemeld bij UR, neemt een rechtshulpverlener die over. Deze rechtshulpverlener is gespecialiseerd in het rechtsgebied van jouw conflict. Daardoor ben jij verzekerd van kwalitatieve rechtshulp en weet je dat jouw zaak in deskundige handen is.

Lees meer over Univé Rechtshulp

Als je een jurist van Univé Rechtshulp inschakelt, dan hoef je geen eigen risico te betalen. Wel is er sprake van een zogenaamd minimaal belang. Dit betekent dat de jurist een schade lager dan € 100 niet in behandeling neemt. Je kan in zo’n geval wel advies krijgen van Univé Rechtshulp. 

Er geldt geen minimaal belang voor:

  • schade in het verkeer
  • strafzaken
  • conflicten over je woning
  • arbeidszaken
  • conflicten over sociale voorzieningen
  • belastingzaken

Moet je voor het conflict naar de rechter? En kies je dan zelf een rechtshulpverlener of advocaat? Dan heb je een eigen risico van € 250.

Met de aanvullende dekking Extra Onroerende Zaken ben je verzekerd voor een extra woning die je hebt in Nederland of een tweede woning in de Europese Unie, zoals een vakantiewoning. Ook woningen en andere onroerende zaken die je verhuurt zijn meeverzekerd.

Let op: deze dekking verzekert alleen de adressen en/of percelen die je aan ons hebt doorgegeven en door ons zijn geaccepteerd.

De kosten van een rechtsbijstandverzekering zijn afhankelijk van de door jou gekozen dekking(en) en gezinssituatie. Ben je alleenstaand? Dan betaal je minder premie dan wanneer je een gezin met vier personen verzekert.  

Maar krijg je te maken met een juridisch conflict? Dan ben je met een rechtsbijstandverzekering goedkoper uit, dan wanneer je zelf een advocaat moet inschakelen. Het uurloon van een advocaat is namelijk in veel gevallen duurder dan de jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering.

Ik wil verzekerd zijn van rechtshulp

Met onze rechtsbijstandverzekering kun je eenvoudig juridisch advies en hulp vragen van Univé Rechtshulp.

Sluit de rechtsbijstandverzekering af of bereken je premie

Dagelijks opzegbaar

Meer weten over deze aanvullende dekking?

Daarom kozen al 1.100+ klanten voor Extra Onroerende Zaken

Toch fijn om een rechtsbijstandverzekering te hebben

Ik wil verzekerd zijn voor dit soort situaties

Wil je ook kunnen rekenen op rechtshulp bij conflicten die bijvoorbeeld gaan over je extra woning in Nederland of vakantiewoning in de EU? Sluit dan de aanvullende dekking Extra Onroerende Zaken af. Dat kan telefonisch via een van onze adviseurs of in een Univé-winkel bij jou in de buurt.

Veelgestelde vragen

Verzeker jezelf van rechtshulp in meer situaties

Naast de dekking Extra Onroerende Zaken kun je ook voor andere aanvullende dekkingen kiezen:

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Fleur Kiers, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Ferdy ten Cate

Sta er niet alleen voor bij een conflict

Sluit vandaag nog je Univé-rechtsbijstandverzekering af en krijg rechtshulp van onze gespecialiseerde juristen.

Wil je de aanvullende dekking Extra onroerende zaken erbij? Loop dan binnen bij de Univé-winkel bij jou in de buurt. Onze adviseur kan de verzekering dan direct voor jou afsluiten.

Sluit nu je rechtsbijstandverzekering af  

Of bereken je premie